|
|
|
... szemügyre venni vásárláskor.
Hogyan készül az igazi VCO (szűz) kókuszolaj?
Egyszerű ötletek világszínvonalú szűz kókuszolaj előállításához
Hidegen sajtolt- Erjesztő módszer (Cezar M. Echano, Jr.)
1. A szűz kókuszolaj előállítása 30 Celsius foknál semmiféleképpen nem alacsonyabb hőmérsékletet igényel.
2. Minél párásabb a levegő... |
2019-03-31 22:38:22 |
|
|
|
|
|
|
... szerintünk a nyárnak úgy általában ugyanolyan esszenciális alapeleme, mint a fagylalt és a Balaton. Elkészítésének annyi változata van, ahány a húslevesé vagy a pörkölté,
mindenki mással erjeszt és mással ízesíti, innen vág, vagy onnan szúr.
Mi történik az üvegben?
Mint sok más hasonló konyhai eljárás során, a kovászoláskor is voltaképpen utat engedünk a ba... |
|
2017-06-27 10:20:19 |
|
|
|
|
|
|
... gyermekének apja
S hogy szűzre, hitre, célra, szép s ha jó is:
Méltatlanoktól jön metamorfózis.
(De így vagyon, vélné a Biblia
S az idők mostan nagyon bibliásak,
Erjeszti lelkét, testét a magyar
Mások csókjáért és fiáért, másnak
S eltörpülnek a honi huncutok,
Gigász-ördögök feje ver felhőket,
Margita kóvályg, mink is letörődtünk,|... |
2016-08-09 07:13:08 |
|
|
|
|
|
|
... mindenki tudja, aki kipróbálta. De mi van azokkal, akik még nem próbálták? Amíg nincs felszerelésük, addig nem tudják kipróbálni. Majd minden leírásban 20-30 literes fazekak és 30 literes erjesztők szerepelnek. Ezek beszerzése sokakat elrettenthet a hobbi kipróbálásában. Pedig van megoldás. Főzzünk kevesebb sört, de az otthon elérhető eszközökkel. Így kis költséggel, az alapanyago... |
|
2015-09-28 19:46:09 |
|
|
|
|
|
|
... kellett költeni növényvédelemre, és az utóbbi 5-6 év legjobb minőségű és mennyiségű termésére lehet számítani a Csabagyöngyéből, 15 mustfokkal. Az ebből készülő fehérbort kíméletes hideg erjesztés és szűrés után érlelés nélkül palackozzák azonnal, így néhány hét múlva Európa első újboraként, "hungarikumként" kerül a boltok polcaira.
A termésátlag 100 mázsa felett várható, ami... |
|
2015-08-06 14:51:56 |
|
|
|
|
|
|
... tudta, hogy egy zsomborból hány, és mekkora kenyér süthető, és az meddig lesz elég a családnak. Ezt még az az asszony is tudta, aki sem írni, sem olvasni nem tudott. A kenyér sütéséhez erjesztő anyagra volt szükség. Ezt az anyagot háromféleképpen nyerték: A morzsóka az előző kenyérsütéskor a kovászból kivett anyag. Annyit vettek ki és szárítottak meg, ami a következő kenyérsütéshe... |
2015-01-22 14:02:33 |
|
|
|
|
|
|
... ültetvényeken faládákban fermentálják a magokat, amelyeket egymásra állítanak, és az erjedő magok naponta egy ,,ládaszinttel" lentebb kerülnek. Fajtánként eltérő, hogy mennyi ideig erjesztik a kakaómagokat. Két nap a Criollo, nyolc nap a Forastero erjedési ideje. (A köztük lévő különbség az ízben érzékelhető. A mai csokoládék legnagyobb része Forasteróból van.) És kémia... |
2015-01-01 17:35:15 |
|
|
|
|
|
|
... káposztalevélbe töltik a húst.
Sokan előfőzik a rizst. Vannak, akik a töltelékbe libahúst tesznek.
Savanyú káposzta és káposztalevél
A savanyú káposzta erjesztéssel készül. A káposztát éles késsel szeletelik vagy metélik, majd sós vízben, fűszerekkel együtt erjesztik hordóban vagy kádban. A káposztából főzés közben kellemetlen, kénes gázok szabadu... |
2014-12-21 22:43:23 |
|
|
|
|
|
|
... így nem jutunk hozzá a létfontosságú aminosavakhoz, nem tudunk újra és újra regenerálódni.
De a kevés gyomorsavnak van még egy következménye. A táplálékkal a gyomorba kerülő erjesztő mikrobák nem lesznek elpusztítva a gyomorsav alacsony pH-ja által, így ezek a mikrobák erjedéseket indítanak el a gyomorban. Ennek egyik következménye a puffadás. De a gyomor ürülése is kés... |
2014-12-19 08:19:52 |
|
|
|
|
|
|
...-
Juhászné Szunyogh Mária [Mar...
ALMAHÉJTEA
Elkészítése: hámozzunk meg 2 db almát és a héját dobjuk bele 1/2 liter forró vízbe. Fedjük le, és hagyjuk állni kb. 15 percig. Ízesíthetjük barnacukorral, nádcukorral, mézzel, de ihatjuk magában is.
Az áztatás során az almahéj felpuhul, így könnyebben lehet elrágcsálni.... |
2014-05-28 10:28:11 |
|
|
|
|