Belépés
Milyen kókuszolajat/zsírt használjunk?
... szemügyre venni vásárláskor.

Hogyan készül az igazi VCO (szűz) kókuszolaj?

Egyszerű ötletek világszínvonalú szűz kókuszolaj előállításához

Hidegen sajtolt- Erjesztő módszer (Cezar M. Echano, Jr.)

1. A szűz kókuszolaj előállítása 30 Celsius foknál semmiféleképpen nem alacsonyabb hőmérsékletet igényel.

2. Minél párásabb a levegő...
2019-03-31 22:38:22
A kovászos uborka ezer csodája
... szerintünk a nyárnak úgy általában ugyanolyan esszenciális alapeleme, mint a fagylalt és a Balaton. Elkészítésének annyi változata van, ahány a húslevesé vagy a pörkölté,
mindenki mással erjeszt és mással ízesíti, innen vág, vagy onnan szúr.
Mi történik az üvegben?

Mint sok más hasonló konyhai eljárás során, a kovászoláskor is voltaképpen utat engedünk a ba...
2017-06-27 10:20:19
Ady Endre – Forró szomjakban emlék
... gyermekének apja
S hogy szűzre, hitre, célra, szép s ha jó is:
Méltatlanoktól jön metamorfózis.

(De így vagyon, vélné a Biblia
S az idők mostan nagyon bibliásak,
Erjeszti lelkét, testét a magyar
Mások csókjáért és fiáért, másnak
S eltörpülnek a honi huncutok,
Gigász-ördögök feje ver felhőket,
Margita kóvályg, mink is letörődtünk,|...
2016-08-09 07:13:08
Beszélgetés a házi sörfőzésről
... mindenki tudja, aki kipróbálta. De mi van azokkal, akik még nem próbálták? Amíg nincs felszerelésük, addig nem tudják kipróbálni. Majd minden leírásban 20-30 literes fazekak és 30 literes erjesztők szerepelnek. Ezek beszerzése sokakat elrettenthet a hobbi kipróbálásában. Pedig van megoldás. Főzzünk kevesebb sört, de az otthon elérhető eszközökkel. Így kis költséggel, az alapanyago...
2015-09-28 19:46:09
Ordacsehiben kezdődött meg az idei szüret, jó termés várható
... kellett költeni növényvédelemre, és az utóbbi 5-6 év legjobb minőségű és mennyiségű termésére lehet számítani a Csabagyöngyéből, 15 mustfokkal. Az ebből készülő fehérbort kíméletes hideg erjesztés és szűrés után érlelés nélkül palackozzák azonnal, így néhány hét múlva Európa első újboraként, "hungarikumként" kerül a boltok polcaira.
A termésátlag 100 mázsa felett várható, ami...
2015-08-06 14:51:56
Mindennapi kenyerünk.
... tudta, hogy egy zsomborból hány, és mekkora kenyér süthető, és az meddig lesz elég a családnak. Ezt még az az asszony is tudta, aki sem írni, sem olvasni nem tudott. A kenyér sütéséhez erjesztő anyagra volt szükség. Ezt az anyagot háromféleképpen nyerték: A morzsóka az előző kenyérsütéskor a kovászból kivett anyag. Annyit vettek ki és szárítottak meg, ami a következő kenyérsütéshe...
2015-01-22 14:02:33
Csokoládékészítés napjainkban
... ültetvényeken faládákban fermentálják a magokat, amelyeket egymásra állítanak, és az erjedő magok naponta egy ,,ládaszinttel" lentebb kerülnek. Fajtánként eltérő, hogy mennyi ideig erjesztik a kakaómagokat. Két nap a Criollo, nyolc nap a Forastero erjedési ideje. (A köztük lévő különbség az ízben érzékelhető. A mai csokoládék legnagyobb része Forasteróból van.) És kémia...
2015-01-01 17:35:15
Töltött káposzta
... káposztalevélbe töltik a húst.

Sokan előfőzik a rizst. Vannak, akik a töltelékbe libahúst tesznek.

Savanyú káposzta és káposztalevél

A savanyú káposzta erjesztéssel készül. A káposztát éles késsel szeletelik vagy metélik, majd sós vízben, fűszerekkel együtt erjesztik hordóban vagy kádban. A káposztából főzés közben kellemetlen, kénes gázok szabadu...
2014-12-21 22:43:23
Miért fontos az ételeink sózása?
... így nem jutunk hozzá a létfontosságú aminosavakhoz, nem tudunk újra és újra regenerálódni.

De a kevés gyomorsavnak van még egy következménye. A táplálékkal a gyomorba kerülő erjesztő mikrobák nem lesznek elpusztítva a gyomorsav alacsony pH-ja által, így ezek a mikrobák erjedéseket indítanak el a gyomorban. Ennek egyik következménye a puffadás. De a gyomor ürülése is kés...
2014-12-19 08:19:52
x
...-





Juhászné Szunyogh Mária [Mar...


ALMAHÉJTEA
Elkészítése: hámozzunk meg 2 db almát és a héját dobjuk bele 1/2 liter forró vízbe. Fedjük le, és hagyjuk állni kb. 15 percig. Ízesíthetjük barnacukorral, nádcukorral, mézzel, de ihatjuk magában is.
Az áztatás során az almahéj felpuhul, így könnyebben lehet elrágcsálni....
2014-05-28 10:28:11
1 2 3 4 5 
Címkék: Cezar, Juhászné Szunyogh Mária, kovászos uborka, házi sörfőzésről, idei szüret, ételeink sózása, szűz kókuszolaj, húslevesé vagy, idők mostan, honi huncutok, hobbi kipróbálásában, otthon elérhető, ebből készülő, boltok polcaira, zsomborból hány, meddig lesz, kenyér sütéséhez, anyagot háromféleképpen, előző kenyérsütéskor, kovászból kivett, következő kenyérsütéshe, erjedő magok, köztük lévő, ízben érzékelhető, töltelékbe libahúst, savanyú káposzta, káposztát éles, káposztából főzés, létfontosságú aminosavakhoz, kevés gyomorsavnak, gyomorba kerülő, gyomorsav alacsony, mikrobák erjedéseket, gyomor ürülése, héját dobjuk, áztatás során, almahéj felpuhul, káposztalevélbe, csabagyöngyéből, növényvédelemre, semmiféleképpen, háromféleképpen, világszínvonalú, elkészítésének, méltatlanoktól, előállításához, kenyérsütéskor, hungarikumként, kipróbálásában, aminosavakhoz, kenyérsütéshe, létfontosságú, hőmérsékletet, következménye, ültetvényeken, regenerálódni, felszerelésük, kovászoláskor, barnacukorral, káposztalevél,
© 2013 TVN.HU Kft.