Belépés
Trianon 100 - Országszerte megemlékezéseket tartanak
... hirdette ki a trianoni szerződést, amely kimondta, hogy az Osztrák-Magyar Monarchia felbomlott, ennek következményeként Magyarország (Horvátország nélküli) területét 283 ezer négyzetkilométerről 93 ezerre, lakosságát 18,2 millióról 7,6 millióra csökkentették. Mintegy 3,2 millió magyar, a magyarság harmada került az új határokon túlra.
Az Országgyűlés 2010. május 31-én a nemze...
2020-06-04 07:04:42
Trianon 100 - Országszerte megemlékezéseket tartanak csütörtökön
... hirdette ki a trianoni szerződést, amely kimondta, hogy az Osztrák-Magyar Monarchia felbomlott, ennek következményeként Magyarország (Horvátország nélküli) területét 283 ezer négyzetkilométerről 93 ezerre, lakosságát 18,2 millióról 7,6 millióra csökkentették. Mintegy 3,2 millió magyar, a magyarság harmada került az új határokon túlra.
Az Országgyűlés 2010. május 31-én a nemze...
2020-06-03 17:12:49
Alkotmánysértőnek bizonyultak Romániában a polgármesterek mandátumát meghosszabbító jogszabályok
...
Az Agerpres hírügynökség úgy tudja: a kormány erről szóló sürgősségi rendelete azért bukta el a normakontrollt, mert a helyhatósági választott tisztségviselők mandátumát csak törvénnyel lehet meghosszabbítani, a parlament által később megszavazott, azonos tárgyú törvény pedig azért, mert az alaptörvény nem tesz lehetővé "párhuzamos" jogalkotást.
A témáról belpolitikai cs...
2020-06-03 14:32:22
Brexit - Nissan: fenntarthatatlanná válna a brit jelenlét, ha nincs megállapodás az EU-val
... időt biztosítson a megállapodásra a jövőbeni kétoldalú kapcsolatrendszer szabályairól.
A brit kormány mindenekelőtt átfogó szabadkereskedelmi megállapodást kíván kötni az EU-val, ám az erről szóló tárgyalások eddigi fordulóin gyakorlatilag semmiféle érdemi előrelépést nem sikerült elérni.
Szabadkereskedelmi megállapodás híján a kétoldalú kereskedelem jövő januártól a Ker...
2020-06-03 12:21:51
9. évközi hét szerda 06.03
...

Elmélkedés
Azt követően, hogy Jézus bölcsen megfelelt az adófizetéssel kapcsolatos alattomos kérdésre, újabb kérdést szegeznek neki ellenfelei. Most a feltámadás a téma, erről olvasunk a mai nap evangéliumában. Az adó megfizetése egy gyakorlati kérdés volt, a feltámadás kérdése viszont már elméleti. Maga a történet, amit elmondanak Jézusnak aligha történt meg a va...
2020-06-03 08:02:58
Putyin jóváhagyta az orosz nukleáris elrettentési politikát
... dokumentum szerint az elnök szükség esetén tájékoztathatja más országok katonai és politikai vezetését, valamint a nemzetközi szervezeteket a nukleáris fegyverek bevetésének készségéről, az erről meghozott döntésről vagy a bevetés tényéről.
Oroszország a nukleáris elrettentéssel kapcsolatban mérlegelni fogja a hiperszonikus és a lézerfegyvereknek, a rakétáknak és a csapásmérő...
2020-06-02 19:12:30
Szijjártó: soha nem volt olyan jó a magyar-szlovák együttműködés, mint jelenleg
... szlovákoknak.
A jövőbeli jó együttműködés azon múlik, hogy "kölcsönösen tiszteletben tudjuk tartani egymás érzelmeit" - emelte ki Szijjártó Péter.
Ivan Korčok empatikus hozzáállást sürgetve erről megjegyezte, hogy az évforduló nem nehezedhet rá a kétoldalú kapcsolatokra, Igor Matovic miniszterelnök pedig hamarosan Budapestre látogat.
Szijjártó Péter a többi között ...
2020-06-02 15:56:07
Hogyan folytassuk a napunkat Istennel?
... Isten nem tesz nekik rosszat, mert Ő nem kíván nekik kárt okozni. Annál inkább, Isten jó még akkor is, amikor szorongattatunk egész nap, és meg vagyunk minden reggel, bármit is gondolnánk erről. ,,Noha megöl engem, mégis Benne bízom" (Jób 13: 15).

Elmagyarázhatnám, mit jelent Istenben bízni, felhasználva más igeverseket is a Szentírásból, amely ugyanazt mondj...
2020-05-31 22:55:24
Brexit - Barnier: még mindig van lehetőség a megállapodásra, de nem bármilyen áron
... a brit kilépés bármiféle hozzáadott értéket teremtene.
Hozzátette ugyanakkor, hogy ha a december végén lejáró átmeneti időszak végéig sem lesz megállapodás a jövőbeni kapcsolatrendszerről, annak nem az EU lesz a legnagyobb vesztese, hiszen az uniós export 7 százaléka irányul a brit piacra, a brit kivitel értékének ugyanakkor a 47 százalékát veszi fel az Európai Unió.
Sza...
2020-05-31 16:32:02
Szíria - Oroszország katonai bázisai bővítésére készül
...
Az erről szóló információ pénteken jelent meg az orosz online közlönyben. Az elnöki utasítás értelmében a tervezett bővítésről a két minisztériumnak megállapodás esetén egy, az orosz légierőcsoport szíriai állomásoztatásáról szóló megállapodáshoz csatolandó jegyzőkönyvet kell majd aláírnia.
A 2017. január 18-án megkötött kétoldalú megállapodás értelmében Damaszkusz 49 év...
2020-05-29 17:21:47
1 2 3 .............501 .......751 752 .......1001 1002 
Címkék: Osztrák-Magyar Monarchia, Szijjártó Péter, Ivan Korčok, Igor Matovic, Európai Unió, polgármesterek mandátumát, brit jelenlét, orosz nukleáris, magyar-szlovák együttműködés, napunkat Istennel, trianoni szerződést, magyarság harmada, kormány erről, helyhatósági választott, parlament által, témáról belpolitikai, jövőbeni kétoldalú, brit kormány, erről szóló, kétoldalú kereskedelem, adófizetéssel kapcsolatos, gyakorlati kérdés, feltámadás kérdése, elnök szükség, nemzetközi szervezeteket, nukleáris fegyverek, erről meghozott, bevetés tényéről, nukleáris elrettentéssel, kétoldalú kapcsolatokra, többi között, brit kilépés, december végén, legnagyobb vesztese, uniós export, brit piacra, brit kivitel, orosz online, elnöki utasítás, tervezett bővítésről, orosz légierőcsoport, megemlékezéseket, meghosszabbítani, elmagyarázhatnám, minisztériumnak, szorongattatunk, tájékoztathatja, tisztségviselők, megállapodáshoz, elrettentéssel, evangéliumában, megállapodásra, miniszterelnök, légierőcsoport, meghosszabbító,
© 2013 TVN.HU Kft.