Belépés
Nébih: szigorú feltételekkel vágható és értékesíthető madárinfluenzás területről baromfi
...
A korlátozás alatt álló területről származó állatok levágása kizárólag az Országos Járványvédelmi Központ által erre a célra kijelölt vágóhídon történhet.
A szabályok alapján védőkörzetből származó élőállatokat és állati termékeket elkülönítve kell kezelni, szállítani és tárolni vágóhidakon.
Madárinfluenza miatt korlátozás álló területekről csak Magyarországon forg...
2020-04-01 18:02:45
Országos tisztifőorvos: minden elhunytnak krónikus alapbetegsége volt
... jogszabály hatálybalépésekor tartózkodott.
Kiemelte, az idősektől, krónikus betegségben szenvedőktől változatlanul azt kérik, maradjanak otthon.
Müller Cecília közölte, az állam kijelölt tartózkodási helyet biztosít azoknak, akik családjuk, környezetük védelmében nem szeretnék otthonukban tölteni a hatósági karantént.
Elmondta, a járvány terjedését leginkább úgy ...
2020-03-31 13:22:18
Koronavírus - Országos tisztifőorvos: a kijárási korlátozás be fogja váltani a reményeket
... kényszerítette ki a gyártókból, hogy valamivel próbálják "megközelíteni" a betegséget, de ezek csak nagyon korlátozottan alkalmasak erre a célra.
A Nemzeti Népegészségügyi Központ és a többi kijelölt intézmény - a vírus jelenlétének kimutatására szolgáló - laboratóriumi vizsgálatának eredményességéhez az kell, hogy a vírus kellő számban jelen legyen az orr- és garatmintában....
2020-03-30 16:33:11
Koronavírus - Országos tisztifőorvos: az első vonalban az egészségügyi dolgozók állnak
... Mentőszolgálat erre a speciális tevékenységre kialakított csoportja fog tőle mintát venni az otthonában. Ha pedig kórházi ellátást igényel, szintén az Országos Mentőszolgálat fogja őt a kijelölt intézménybe szállítani - ismertette az országos tisztifőorvos.
A maszkot az viselje, akinek feltétlenül szükséges, viszont ha valaki abban érzi magát biztonságban, vegye fel, de helye...
2020-03-26 13:32:07
Koronavírus - OBH: hétnapos iratkarantén a bíróságokon
... kesztyűben, a higiéniai előírások betartásával kell kezelni.
Az OBH ajánlása tartalmazza azt is, hogy az iratkaranténba nem helyezhető, halaszthatatlan ügyintézést igénylő iratokat egy erre kijelölt helyiségben kizárólag erre a célra biztosított lapolvasóval, védőeszközök viselése mellett digitalizálják, majd a már digitalizált iratokon végzik el az iratkezelés következő fázi...
2020-03-24 20:14:03
Koronavírus - Három Magyarországról hazautazó kínai vívót diagnosztizáltak a vírusfertőzéssel Pekingben
... kínai csapat ennek megfelelően megváltoztatta a programját, és március 16-án hazaindult Magyarországról.
A három fertőzött sportolónál enyhébb tünetek léptek fel, jelenleg egy erre kijelölt pekingi kórházban látják el őket, miközben a csapat többi tagját karanténba helyezték és orvosi megfigyelés alatt tartják - olvasható a kínai vívószövetség közleményében.
Peking egés...
2020-03-20 07:31:02
Koronavírus - A magyar fuvarozókra vonatkozó előírásokról döntött az operatív törzs
... érintett a biztonságos vezetésre képes állapotban lévőnek tartja magát, továbbá nem tapasztalja magán a koronavírus tüneteit, és ezt a munkáltatója is így ítéli meg, továbbá, hogy a számára kijelölt hatósági házi karantén helyszínének elhagyásáról az illetékes járványügyi hatóságot (a határozatot hozó járási hivatalt) értesítette.
Feltétel továbbá, hogy a gépkocsi megfelelő m...
2020-03-19 18:43:08
Koronavírus - Változott a MÁV-Start személyes ügyfélszolgálatainak működése
... március 19-étől korlátozott szolgáltatással és új helyszíneken várják az ügyfeleket.
Az eddigi, nyitott pultos ügyfélszolgálati helyszínek helyett, az adott állomás pénztárában, az erre kijelölt ablaknál történik az ügyfelek fogadása, a pénztárablakok kialakítása alkalmas a fertőzés kockázatának csökkentésére - közölte a MÁV.
Az új helyszíneken az ajándéktárgyak értékes...
2020-03-19 13:42:33
Koronavírus - Szijjártó: továbbra is mindent megtesznek a teherszállítás folyamatosságáért
... megállapodást kötni: a magyar és a szlovák állampolgárok határátlépését szabályozták - mondta.
Közölte: azért, hogy a kamionforgalmat illetően is kevesebb legyen a várakozási idő, a korábban kijelölt két határátkelő helyett három helyen - Rajkánál, Parassapusztánál és Tornyosnémetinél - is átléphetnek a kamionok.
A külügyminiszter arról is beszélt, hogy csütörtökön a bel...
2020-03-19 10:52:16
Koronavírus - Tartós élelmiszerek és ételkiszállítás az időseknek a vidéki városokban
... parkolóbérlettel rendelkező autós számára megnyitotta.
Mohácson a komp menetrend szerint közlekedik továbbra is, viszont az üzemeltetők azt kérik az átkelőktől, hogy menetjegyváltáskor az erre kijelölt felfestett sáv mögött várakozzanak, egymástól legalább kétméternyi távolságot tartva. A jegyet nem kell átadni a jegykezelőnek, azt a felmutatás utá egy gyűjtőedénybe kell dobn...
2020-03-18 18:22:40
1 2 3 .................110 111 .........165 166 .........219 220 221 
Címkék: Három Magyarországról, Országos Járványvédelmi Központ, Müller Cecília, Nemzeti Népegészségügyi Központ, Országos Mentőszolgálat, kijárási korlátozás, első vonalban, egészségügyi dolgozók, vírusfertőzéssel Pekingben, magyar fuvarozókra, operatív törzs, teherszállítás folyamatosságáért, vidéki városokban, korlátozás alatt, célra kijelölt, szabályok alapján, állam kijelölt, hatósági karantént, járvány terjedését, többi kijelölt, vírus jelenlétének, vírus kellő, speciális tevékenységre, kijelölt intézménybe, országos tisztifőorvos, higiéniai előírások, erre kijelölt, célra biztosított, iratkezelés következő, három fertőzött, csapat többi, kínai vívószövetség, biztonságos vezetésre, koronavírus tüneteit, számára kijelölt, illetékes járványügyi, határozatot hozó, gépkocsi megfelelő, adott állomás, ügyfelek fogadása, pénztárablakok kialakítása, fertőzés kockázatának, ajándéktárgyak értékes, szlovák állampolgárok, kamionforgalmat illetően, korábban kijelölt, külügyminiszter arról, komp menetrend,
© 2013 TVN.HU Kft.