Belépés
Nemzetközi szakértők: jobban be kell vonni a fogyasztókat az energiaipar átalakításába
... fejlesztési lehetőségeivel foglalkozó The Business Booster (TBB) nemzetközi konferenciát hetedszerre rendezik meg, a kétnapos programnak idén a francia főváros ad otthont.
Az esemény pártfogója az Európai Innovációs és Technológiai Intézet támogatásával működő InnoEnergy, a tanácskozás célja a zöldenergetika térhódításának segítése Európa-szerte.
A szervezők közölték, ho...
2019-10-03 18:38:29
Szent Mónika
...
...................
2019-08-27 13:56:14
ccCcc
... késztetések jellemzik. / Határozott, méltóságteljes és tiszteletet parancsoló: természetes vezető, akire a többi ember felnéz. Kezébe veszi a kezdeményezést , beindítja a dolgokat, az emberek pártfogója, gondoskodó, védelmező és tisztességes, erejével "hordozza" a többieket. Legjobb formájában: Önuralomra tesz szert, nemes szívű, irgalmas és béketűrő lesz; úgy tudja uralni önmagát...
2019-01-29 09:24:32
Félmeztelenül kaszabolta a magyar hercegné az orosz grófnőt
Félmeztelenül kaszabolta le a magyar hercegné az orosz grófnőt

Sándor Paulina, a 19. századi bécsi és párizsi úri társaságok egyik központi alakja, a művészetek nagy pártfogója akár vért is ontott, ha ízlésbeli kérdésekről volt szó.

Szabó Sz. Csaba
f Ajánlom

Pauline von Metternich, azaz Sándor Paulina osztrák-magyar grófnő (később her...
2018-05-30 07:08:07
Egerszalók kegyhely
...


1.Máriához, drága Szűzanyánkhoz, tisztelettel járulunk.
Őt dicsérje hangos énekével bizodalmas szózatunk.
Skapuláré szende királynéja,
Kármeliták kegyes pártfogója.
Jóra térő bánatos kebellel lábaidhoz borulunk.
2.Máriában kelt föl a világnak tiszta fényű csillaga....
2018-02-21 12:06:33
Napelemes repülők, földművelődrónok és okosvárosok is szóba kerültek egy nemzetközi energiaügyi konferencián
...
Az idei esemény pártfogója az Európai Innovációs és Technológiai Intézet támogatásával működő InnoEnergy, a tanácskozás célja zöldenergetika térhódításának segítése Európa-szerte.
A szervezők tájékoztatása a bemutatott több mint százhatvan energetikai vívmány húsz százalékát még sehol sem lehetett látni.
Maros Sefcovic energiaunióért felelős biztos, az Európai Bizot...
2017-10-25 18:43:55
Jeles napok és népszokások - Pünkösd - Csíksomlyói búcsú
... nem szűnik meg Máriát tisztelni. A székely nép Mária-kultusza valószínűleg régibb időkig megy vissza, a ,,napba öltözött asszony" már a kereszténység felvétele óta a nép fő pártfogója és imáinak tárgya lehetett. 1345-ben "a székelyek által legyőzött tatárok akként nyilatkoztak, hogy őket nem a székelyek győzték le, hanem a székelyek élén egy nagy lovon ülő és a kezében ...
2017-06-03 07:45:19
Júliusi jeles napok, babonák, hiedelmek, szokások
...


(Szent Anna napja)


Szűz Mária édesanyjának ünnepe, aki a gazdasszonyok, a bányászok, a szabók, valamint a járványos betegségben szenvedők, haldoklók egyik pártfogója.

Különösen a katolikus asszonyok, a meddő-, a terhes és szülő nők védőszentje, akik hozzá fohászkodtak pártfogásért. Eredete a középkorhoz kötődik, a keddi naphoz, több ...
2016-06-30 20:05:35
Ma volt a Csíksomlyói búcsú
... búcsút engedélyezett.
A székely nép Mária-kultusza azonban valószínűleg régibb időkig megy vissza,
a ,,napba öltözött asszony" már a kereszténység felvétele óta a nép fő pártfogója
és imáinak tárgya lehetett.
A levélben a pápa is megemlíti,
hogy a hívek nagy sokasága szokott összejönni ájtatosságnak okából
és gyakorta nem szűnik meg Máriát tiszt...
2016-05-14 22:37:54
Kármán József Fanni hagyományai
... őszinte szerelmében; T-ai Józsinak pedig be kell állnia katonának. Amikor el kell válnia szerelmétől, a leány elájul.

Közben Fanni barátnőjének gróf É.-né személyében gazdag pártfogója támad, aki magához veszi régi ismerősét a két gyermekkel együtt. Az özvegy sorsa jóra fordul, Fanni azonban így nem csak szerelmét, hanem egyetlen igaz barátnőjét is elveszíti.
...
2016-03-15 19:13:24
1 2 3 .5 6 7 8 9 10 11 
Címkék: Szent Mónika, Kármán József, Business Booster, Európai Innovációs, Technológiai Intézet, Sándor Paulina, Szabó Sz, Maros Sefcovic, Európai Bizot, Szent Anna, Szűz Mária, T-ai Józsinak, Közben Fanni, energiaipar átalakításába, magyar hercegné, orosz grófnőt, nemzetközi energiaügyi, kétnapos programnak, francia főváros, esemény pártfogója, tanácskozás célja, zöldenergetika térhódításának, szervezők közölték, többi ember, emberek pártfogója, művészetek nagy, világnak tiszta, idei esemény, szervezők tájékoztatása, bemutatott több, kereszténység felvétele, székelyek által, székelyek győzték, székelyek élén, nagy lovon, járványos betegségben, katolikus asszonyok, középkorhoz kötődik, keddi naphoz, hívek nagy, leány elájul, özvegy sorsa, földművelődrónok, térhódításának, kezdeményezést, méltóságteljes, lehetőségeivel, zöldenergetika, energiaunióért, félmeztelenül, átalakításába, engedélyezett, kereszténység, támogatásával, ájtatosságnak, szűzanyánkhoz, tájékoztatása, gazdasszonyok, valószínűleg, nyilatkoztak,
© 2013 TVN.HU Kft.