Belépés
Az ima és a béke a család jellemzője
... 644.) és Filomena Ventrellának: ,,... ne fáradjon mindig imádkozni" (Epist. III, 650). Ezenkívül a házastársaknak különösképpen értékelniük kell a szentségeket, az Eucharisztiát, és méltó módon meg kell ünnepelniük a kötelességek, a vasárnapok és az ünnepségek napjait, együtt kell járniuk az egyházba és a szentmise során közelíteni a közösséghez, hogy példát mutassa...
2020-11-08 08:41:06
Salkaházi esték: Kegyelem és kiváltság
... Arra buzdítottam a misszionáriusokat, hogy jöjjenek és mutassák meg ezeknek az embereknek az Egyház jelenlétét, a keresztény közösséget, akik hallgatják Isten szavát, ünneplik az Eucharisztiát és részesülnek a szentségekben még a száműzetésben is."
Erős, keresztény családokra van szükség

Michael August Blume érsek szerint Afrika komoly lelkipásztori lehetőség...
2020-11-03 08:04:28
30. évközi hét csütörtök 10.29
... kéred tőlünk, hogy mindaddig, amíg el nem jössz újra a földre, ismételjük meg újra és újra a kenyértörést és együnk a megtört kenyérből. Köszönjük neked, Uram, hogy megalapítottad az Eucharisztiát, és lehetőséget adtál számunkra arra, hogy veled, az élő kenyérrel egyesülhessünk, újra és újra beköltözhess a szívünkbe!

Elmélkedés
Lukács úgy mutatja be Jézus nyilváno...
2020-10-29 15:48:01
Boldog IV. Károly király 10.21
... ,,ez a legnehezebb uralkodás". Gyermekkorától fogva különleges tisztelettel tekintett az Oltáriszentségre. Akárhol élt, mindig volt a lakhelyén egy magánkápolna, ahol az Eucharisztiát őrizték. Éjszakánként sokszor imádkozott csöndes magányban az örökmécses fényénél.
,,Egy dolgot lehetett benne, mint uralkodóban, kifogásolni: túl nagy, általános emberi jóságát,...
2020-10-21 10:10:39
Jézus, tudom, hogy itt vagy és szeretlek!”
... mondod nekem: »Jézus, tudom, hogy itt vagy, és szeretlek!«"
Ezt éli át elmondása szerint a CHARIS moderátora azóta, hogy a karantén után újra magához veheti az Eucharisztiát. Jean-Luc Moens a jövő évi budapesti találkozásig e rövid, mindössze hét szóból álló imádság elmondására bátorít: ,,Jézus, tudom, hogy itt vagy, és szeretlek!"

Forrás...
2020-09-22 13:14:59
Pio atya és az Oltáriszentség
... megtámadja...
Amíg az ember nem biztos abban, hogy súlyos bűnt követett el, nem kell távol tartani magát a szentáldozástól.
* * *
Padre Pio a legcsekélyebb hanyagságot sem tűri el az Eucharisztiát megillető tiszteletben. Az "éppen csak" módon végzett térdhajlítások, az olyanféle gyors "látogatások, melyek tisztelik a szenteket és megfeledkeznek a Királyról", a taber...
2020-07-03 22:47:05
Úrnapja egyházmegyéinkben 06.14
Az Eucharisztiát, Krisztus szent testét és vérét ünnepelte június 14-én a magyar katolikus egyház. Az egyházmegyék tudósításaiból készült összeállítást adjuk közre úrnapja ünnepéről.
............

..............
2020-06-16 10:24:57
Ferenc pápa déli beszéde: 06.14
Tevékenyen el kell köteleződnünk a testvériség építése mellett!.
Június 14-én, úrnapján a déli Angelus elimádkozásakor a Szentatya a misében elhangzott szentlecke alapján az Eucharisztia misztikus és közösségi vonatkozásáról elmélkedett, az Úrangyala után pedig megemlékezett a líbiai népről, valamint az önkéntes véradókról.
Ferenc pápa teljes beszédének fordítását közread...
2020-06-15 10:35:02
Ferenc pápa úrnapi homíliája: 06.14
... húsvétja. A misében ott van előttünk Jézus halála és feltámadása. Ezt cselekedjétek az én emlékezetemre:
gyűljetek össze közösségként, népként, családként, ünnepeljétek meg az eucharisztiát, hogy emlékezzetek rám!
Nem mondhatunk le erről, ez Isten emlékeztetője. Gyógyítja sebzett emlékezetünket.
Először is gyógyítja árva emlékezetünket. Nagy árvaság korszakában élün...
2020-06-14 17:14:30
Jézus, alakítsd szívemet a Te Szíved szerint!
... a Lélek hangját, az Oltáriszentségben jelen lévő Krisztust, szükség van mindkettőre?

A kegyelemmel együtt kell működni. Régi példa:
ha a templom egere megrágja az Eucharisztiát, attól nem lesz szent. Ha valaki csak egy ostyát vesz magához, annak nem lesz túl sok kegyelmi hatása. De ha készülök rá, hogy ez egy személyes találkozás Jézussal, akkor sokkal jobban átél...
2020-06-12 14:56:27
1 2 3 7 8 10 11 13 14 15 
Címkék: Boldog IV, Filomena Ventrellának, Michael August Blume, Jean-Luc Moens, Padre Pio, család jellemzője, házastársaknak különösképpen, ünnepségek napjait, szentmise során, keresztény közösséget, megtört kenyérből, legnehezebb uralkodás&#8221, örökmécses fényénél, dolgot lehetett, karantén után, legcsekélyebb hanyagságot, olyanféle gyors, magyar katolikus, egyházmegyék tudósításaiból, testvériség építése, déli Angelus, misében elhangzott, líbiai népről, önkéntes véradókról, kegyelemmel együtt, templom egere, ostyát vesz, személyes találkozás, oltáriszentségre, elimádkozásakor, szentáldozástól, oltáriszentség, emlékezetünket, házastársaknak, megfeledkeznek, vonatkozásáról, térdhajlítások, egyesülhessünk, megalapítottad, tudósításaiból, gyermekkorától, eucharisztiát, emlékezetemre, cselekedjétek, különösképpen, emlékeztetője, legcsekélyebb, megemlékezett, szentségekben, köteleződnünk, száműzetésben, lelkipásztori, urnapjaszfvar, összeállítást, egyházmegyék, ünnepeljétek, beköltözhess, kenyértörést,
© 2013 TVN.HU Kft.