Belépés
Balog Zoltán: a kommunizmus áldozatainak története nem privát kelet-európai ügy
... helyett erőszak - Magyar női sorsok 1944-1945-ben címmel megrendezett konferenciáján Balog Zoltán arról beszélt: míg a náci rémtettekről mindenki úgy gondolja - nagyon helyesen -, hogy közös európai bűn, és az egész világ felelőssége, hogy ne ismétlődhessenek meg, addig a kommunizmus bűneit Nyugat-Európa privát kelet-európai történetnek tartja, amelyhez semmi köze.
Pedig nyi...
2018-11-20 13:06:09
Korrupcióellenes ügyészség felállításáért indít aláírásgyűjtést a Mi Hazánk
... szeretnék érni továbbá Andy Vajna filmipari kormánybiztos távozását, ehhez is várják az aláírásgyűjtés keretében az emberek támogatását.
Kérdésre válaszolva elmondta: véleményük szerint az európai ügyészség sérti a nemzeti szuverenitást, ezért nem csatlakoznak az uniós hatósághoz való csatlakozást célzó aláírásgyűjtési akcióhoz.
Szintén kérdésre válaszolva Toroczkai Lász...
2018-11-20 12:37:48
RÖVDHÍR - A legfontosabb részéhez érkezett az Ó-Dráva megújítása
...
Parrag Tibor, az Európai Unió LIFE+ programjának támogatását élvező 817 ezer eurós beruházás sajtóeseményén utalt rá: a WWF Magyarország magyar és horvát partnereivel célul tűzte ki, hogy biztosítják a Dráva 15 kilométer hosszú holtágának vízellátását, javítva az állat- és növényfajok élőhelyeinek, a part menti ártéri erdők állapotát.
A jövő áprilisban befejeződő kivitel...
2018-11-20 12:37:07
Brexit - Spanyolország jelen formájában nem szavazza meg a megállapodást
...
Arról, hogy a jövőben mi történik Gibraltárral, nem az Európai Uniónak és Nagy-Britanniának, hanem Spanyolországnak és Nagy-Britanniának kell tárgyalnia - hangsúlyozta a szocialista kormányfő.
A spanyol kormány a tervezet 184. cikkét kifogásolja, mivel az szerinte "kétértelmű", ezért a szöveg tisztázását, pontosítását szorgalmazzák.
Josep Borrell spanyol külügyminis...
2018-11-20 12:36:49
Mogherini: rendkívül aggasztó a nukleáris rakétavédelmi szerződés sorsa
...
A főképviselő az uniós tagországok külügyminisztereinek védelempolitikával foglalkozó tanácsülését megelőzően újságíróknak nyilatkozva hangsúlyozta, hogy az Európai Uniót fenyegető számos biztonsági kihívás közé léphet a rakétavédelmi szerződés sorsának kérdése.
Az unió véleménye szerint a megállapodás fontos eszköze a béke megőrzésének, ezért teljes mértékben, minden po...
2018-11-20 12:13:53
Alapjogokért Központ: egyfajta kampányfinanszírozás lehet a civil szervezetek forrásainak növelése
...
Törcsi Péter az M1 aktuális csatornán azt mondta, a brüsszeli elit, arra az esetre, ha csökkenne népszerűsége a közelgő európai parlamenti választásokkor, minél több forrást akar biztosítani a civil szervezeteknek, mivel általuk továbbra is befolyásolni tudná a tagállami közéletet.
Kiemelte: a jelenlegi európai uniós költségvetési tervezetben már elkülönítettek forrásoka...
2018-11-20 12:01:46
Nem tudtak megállapodásra jutni határidőre az uniós intézmények a jövő évi költségvetésről
...
A határidő hétfőn éjfélkor járt le, a tagállami kormányok tanácsának és az Európai Parlamentnek addig kellett volna megegyezniük, de végül nem sikerült kompromisszumra jutniuk.
A bizottsági tervezet 166 milliárd euró kötelezettségvállalást és 149 milliárd euró tényleges kifizetést irányzott elő, ami 3 százalékkal nagyobb az ideinél. A bőkezűbb kiadási keretet indítványoz...
2018-11-20 12:01:38
Alapjogokért Központ: a migrációs szempontjából is fontos a Nyugat-Balkán integrációja
...
Pócza István az M1 aktuális csatornán kedden azt mondta, hogy az Európai Unió az elmúlt években nem foglalkozott megfelelően a balkáni országok helyzetével és a térségen kontrolálatlanul átáramló illegális bevándorló tömeggel.
Emlékeztetett: az elmúlt években Magyarország többször is felhívta a figyelmet arra, hogy a Balkán uniós csatlakozását segíteni kell, mert a régió...
2018-11-20 11:55:04
Brexit - Elemző: ha Theresa May megbukik, valószínűleg nem lesz megállapodás a kilépésről
...
Az igazgató szerint egyelőre nem látszik, miként szerezhetne többséget a brit parlamentben a miniszterelnök megállapodásjavaslata.
Márpedig ha ez megbukik, akkor az Európai Unió tárgyalói valószínűleg nem engedik meg, hogy Nagy-Britannia a jelenlegi megállapodástervezetben rögzített feltételeknél jobbakat kérjen.
"Azt látni kell, hogy ugyan mindenki bukik, de a brit...
2018-11-20 11:54:47
BÉT - Csökkenéssel nyithat a tőzsde az elemző szerint
... MTI-nek elmondta: hétfőn az amerikai kereskedésben elromlott a hangulat, ami az ázsiai kereskedésben, illetve a határidős jegyzésekben is tükröződik. A szakértő negatív nyitásra számít az európai kereskedésben, a magyar tőzsde pedig trendkövető lehet.
Hozzátette: a piac a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsának délutáni kamatdöntő ülésére figyel. A várakozások szerint ...
2018-11-20 11:53:15
1 2 3 .....5915 5916 ...8873 8874 ...11830 11831 11832 
Címkék: Balog Zoltán, Alapjogokért Központ, Theresa May, Andy Vajna, Toroczkai Lász, Parrag Tibor, Európai Unió LIFE+, Európai Uniónak, Josep Borrell, Európai Uniót, Törcsi Péter, Európai Parlamentnek, Pócza István, Európai Unió, Magyar Nemzeti Bank, Monetáris Tanácsának, kommunizmus áldozatainak, legfontosabb részéhez, nukleáris rakétavédelmi, civil szervezetek, uniós intézmények, migrációs szempontjából, elemző szerint, náci rémtettekről, egész világ, kommunizmus bűneit, aláírásgyűjtés keretében, emberek támogatását, európai ügyészség, nemzeti szuverenitást, uniós hatósághoz, part menti, jövő áprilisban, szocialista kormányfő, spanyol kormány, szöveg tisztázását, uniós tagországok, rakétavédelmi szerződés, unió véleménye, megállapodás fontos, béke megőrzésének, brüsszeli elit, közelgő európai, civil szervezeteknek, tagállami közéletet, jelenlegi európai, határidő hétfőn, tagállami kormányok, bizottsági tervezet, bőkezűbb kiadási, elmúlt években, balkáni országok, térségen kontrolálatlanul, figyelmet arra,
© 2013 TVN.HU Kft.