Belépés
Nógrádi György: széles spektrumú az új Nemzeti Biztonsági Stratégia
... Oroszország és Kína azon országok között szerepel, amelyekkel a kapcsolatok javítására törekszünk. Külön kiemeli továbbá a visegrádi országokat (V4), hiszen egyre nagyobb szerepet játszik az Európai Unióban és a NATO-ban.
A dokumentumban arra is kitérnek, hogy az energiabiztonság kulcskérdés. E tekintetben azt írják, hogy ma Magyarország energiabiztonsága atomerőművek nélkül ...
2020-05-24 19:32:42
Gulyás: felszámolják a tranzitzónákat
... Igazságügyi Minisztériummal együttműködve megteszi a szükséges lépéseket - tette hozzá.
Közölte: a tranzitzóna olyan megoldás volt, amely megvédte Magyarország határait, és sajnálatos az Európai Bíróság ez ügyben hozott ítélete. Mivel Magyarország köteles betartani az ítéletet, nem tehet mást, mint hogy megszünteti a tranzitzónákat - mondta.
Heiko Maas német külügyminisz...
2020-05-21 14:12:45
Koronavírus - Horvát miniszter: a járványhelyzetet figyelembe véve kell újranyitni a határokat a turizmus felle
... nemzeti szintre ültetni az unió turizmusra vonatkozó iránymutatásait - mondta.
Elmondta azt is, Thierry Breton belső piacért felelős biztos a tanácsülésen arról tájékoztatott, hogy az Európai Bizottság május 27-én bemutatni tervezett helyreállítási terve konkrét részelteket és jelentős finanszírozást tartogat a gazdaság húzóágazata, a turisztikai szektor számára. A minisztere...
2020-05-20 20:28:28
Az ízesített elektronikus cigaretta és utántöltő folyadék sem forgalmazható tovább Magyarországon
... fogalmazott, 2020. május 20-a újabb, jelentős mérföldkő a dohányzás elleni küzdelemben Európában, és különösen Magyarországon. A még 2014-ben elfogadott szabályozás értelmében szerdától az egész Európai Unióban megszűnt a mentolos ízesítésű cigaretta, valamint cigarettadohány forgalmazásának lehetősége.
Mindez egy újabb lépése 2016-ban elindult szigorítási folyamatnak, amelyn...
2020-05-20 10:16:48
ITM: hatékony és egységes eljárási rend segíti a kiemelt jelentőségű vasúti beruházást
... vonatbefolyásolási rendszerekkel, felújított és akadálymentesített állomásokkal szolgálja majd ki az utasokat és fuvaroztatókat.
Az ITM javaslata alapján elfogadott törvényi szabályozás az európai TEN-T közlekedési törzshálózat részét képező vasútvonal fejlesztését, annak ütemterv szerinti megvalósulását segíti elő. Az új előírásoknak köszönhetően csökkennek az uniós átjárha...
2020-05-19 16:13:18
Koronavírus - Uniós biztos: kiegyensúlyozatlan az állami támogatások gyakorlata az uniós tagországokban
...
A biztos az Európai Parlament belső piaci és fogyasztóvédelmi szakbizottságának hétfői videótanácskozásán kiemelte: az uniós rugalmasság az állami támogatások területén nagyon fontos, mivel az országoknak ez jelentős segítség, azonban, tekintettel a tagállamok különböző költségvetési mozgásterére, az EU-nak "harmonizálni kell a forrásokhoz való hozzáférést".
"A válságra ...
2020-05-18 20:02:16
Falugazdászok közreműködésével 113 446 támogatási kérelmet adtak be május 15-éig
... változtatási kéréseket, és csak indokolt esetben - előre egyeztetett időpontban - kerül sor személyes egyeztetésre a meghatározott falugazdász-irodában.
A kamara kiemelte, amíg az Európai Unió tagországai közül Magyarországon sikerült maradéktalanul betartani a beadásra vonatkozó határidőket, addig van olyan ország, ahol egy hónapos halasztást kezdeményeztek. Mindez azt is je...
2020-05-18 16:31:44
Koronavírus - Uniós biztos: a szakmák társadalmi megbecsülésének nőnie kell a járvány után
... hogy mekkora az egyes szakmák társadalmi értéke, mivel (...) sok esetben a bérezés jelenleg nem felel meg ennek az értéknek" - fogalmazott.
Hozzátette, hogy a járvány megnövelte az európai munkaerőpiac már létező problémáit, mint például a fiatalok kedvezőtlen foglalkoztatottsága, és emiatt bizonytalanabbá váltak jövőbeli kilátásai.
Schmit bírálta azt is, hogy a járvány...
2020-05-18 12:33:25
Andrea Riccardi: II. János Pálnak messiási látomása volt ...
... között, ami viszont csak a saját nemzet érdekeit akarja érvényesíteni. Azt mondta, minden nemzet beleilleszkedik a nemzetek nagy családjába. És meg volt győződve arról is, hogy a nyugat-európai nemzeteknek közös a jövőjük. Annyira hitt ebben, hogy azt akarta, a számára oly kedves Lengyelország lépjen be az Európai Unióba, miközben sok lengyel katolikus, köztük püspökök is ezzel el...
2020-05-17 07:24:05
Brexit - Barnier: csalódást okozott a tárgyalások e heti fordulója
...
Az Egyesült Királyság január 31-én lépett ki az Európai Unióból. Ezt követően a felek együttműködése az előzetesen rögzített átmeneti időszakba lépett. Célja, hogy időt biztosítson a brit kormánynak és az uniónak a megállapodásra a jövőbeni kétoldalú kapcsolatrendszer szabályairól.
Barnier a tárgyalások májusi fordulóját követően tartott sajtótájékoztatóján azt mondta: n...
2020-05-15 15:45:48
1 2 3 ....................498 499 ...........747 748 ..........995 996 997 
Címkék: Nógrádi György, Nemzeti Biztonsági Stratégia, Andrea Riccardi, János Pálnak, Európai Unióban, Igazságügyi Minisztériummal, Európai Bíróság, Mivel Magyarország, Heiko Maas, Thierry Breton, Európai Bizottság, Európai Parlament, Európai Unió, Európai Unióba, Egyesült Királyság, Európai Unióból, járványhelyzetet figyelembe, turizmus felle, ízesített elektronikus, kiemelt jelentőségű, állami támogatások, uniós tagországokban, szakmák társadalmi, járvány után, kapcsolatok javítására, visegrádi országokat, dokumentumban arra, energiabiztonság kulcskérdés, szükséges lépéseket, tranzitzóna olyan, unió turizmusra, tanácsülésen arról, gazdaság húzóágazata, turisztikai szektor, dohányzás elleni, egész Európai, mentolos ízesítésű, újabb lépése, európai TEN-T, uniós átjárha, uniós rugalmasság, tagállamok különböző, forrásokhoz való, kamara kiemelte, beadásra vonatkozó, hónapos halasztást, egyes szakmák, bérezés jelenleg, járvány megnövelte, európai munkaerőpiac, fiatalok kedvezőtlen, saját nemzet, nemzetek nagy,
© 2013 TVN.HU Kft.