Belépés
Babis: a bársonyos forradalom az újkori cseh történelem legfontosabb eseménye
... miatt állandó bírálatok és támadások célja az ellenzék részéről.
Babis hangsúlyozta, hogy a lakosság munkájának köszönhetően a mai Csehország fejlett és sikeres ország, stabil tagja az Európai Uniónak és a NATO-nak.
"Még nem értünk el mindent, amit 1989-ben szerettünk volna, de dolgozunk rajta" - húzta alá a kormányfő, aki összefogásra, az egymás iránti nagyobb toleranc...
2019-11-17 13:21:50
Diaszpóratanács - Zárónyilatkozat: aggodalomra ad okot egyes magyar pártok szomszédos államokban történő megnyi
... zárónyilatkozat szerint örömének ad hangot amiért az Országgyűlés 2018. decemberi döntésével a diaszpórában élő, magyarországi lakóhellyel nem rendelkező magyarság is részt vehetett az idei európai parlamenti választásokon, ezáltal pedig Európa és benne nemzetünk sorsának alakításában.
Hangsúlyozzák, hogy a Kőrösi Csoma Sándor Program folyamatos, mégis mindig megújuló szakmai...
2019-11-14 22:28:11
EU-tisztújítás - Breton ígéretet tett az összeférhetetlenségi szabályok betartására
...
Thierry Breton a belső piaci "szuperportfóliót" kapná az Európai Bizottságban, így hatáskörébe tartozna az iparpolitika, részben a digitális egységes piac fejlesztése, és ő felelne a védelmi iparral és űrkutatással foglalkozó új főigazgatóságért. A bírálók szerint ez nem lenne helyénvaló, miután korábban ő volt a vezérigazgatója az Atos francia informatikai vállalatnak.
...
2019-11-14 22:17:28
Schmidt Mária: a nemzeti eszme vetette a szemétdombra a szovjet birodalmat
... szemétdombra a szovjet birodalmat". Ehelyett Jürgen Habermas baloldali német filozófus véleményét osztják, aki szerint az 1989-90-es események célja a nyugat utolérése volt. Szerinte a nyugat-európaiak azért nem ünneplik a kommunizmus felett aratott győzelmet, "mert időközben magukévá tették a kommunista ideológia megannyi hittételét és átvették módszereit".
Közép-Európára t...
2019-11-14 22:13:43
Romániai elnökválasztás - Az MPP szerint az összefogás hiányát jelzi a magyar elnökjelölt eredménye
... választópolgárokban feloldódjon az érdekeik képviselői iránti közömbösség, hogy hitet nyerve ismét urnák elé járuljanak a választásokon" - áll az MPP állásfoglalásában.
A párt úgy vélte: az idei európai parlamenti választások is bizonyították, hogy nagy ereje van az együttműködésnek.
"A Magyar Polgári Párt továbbra is partnerséget ajánl minden olyan magyar szervezetnek,...
2019-11-11 18:41:58
Romániai elnökválasztás - Az USR-PLUS szövetség Iohannist támogatja a második fordulóban
... USR-PLUS kormányfőjelöltje is jelen volt, aki megerősítette, hogy az USR-PLUS választási szövetség nem bomlik fel. A volt miniszterelnök, az Újítsuk meg Európát (RE) nevű centrista-liberális európai parlamenti frakció vezetője úgy értékelte, hogy az elnökválasztáson elért eredmény nem tükrözi az USR-PLUS szövetség választási potenciálját.
Ciolos szerint Iohannis pártja, az eu...
2019-11-11 14:51:58
Spanyol választás - Pedro Sánchez: a spanyolok döntése szerint az új kormánynak több politikai erőtől kell függ
...
Hangsúlyozta: az európai parlamenti és a helyhatósági választásokat is beleértve idén már a harmadik alkalommal nyertek a szocialisták. Szavait üdvrivalgással fogadták az utcán ünneplő pártszimpatizánsok.
Mint mondta, arra törekszik, hogy haladó kormányt alakítson, amelynek érdekében együttműködési felhívást intéz minden politikai párthoz, kivéve azokhoz, "amelyek kizár...
2019-11-11 07:04:34
Berlini fal - A német államfő köszönetet mondott a közép-európai népeknek a német újraegyesítésért
... a nap arra is inti a németeket, hogy mindig következetesen fel kell lépni a gyűlölettel, a rasszizmussal és az antiszemitizmussal szemben.
Angela Merkel hangsúlyozta, hogy a közép-európai népek segítségével harminc éve győzelemre vitt békés forradalom vívmányainak fennmaradása nem automatizmus, nem magától értetődő, természetes folyamat. Ezekért az értékekért, a demokráciáér...
2019-11-09 14:11:37
Szakértő: vita alakulhat ki a migrációs politikáról az Európai Bizottságban
...
Vargha Márk szombaton az M1 aktuális csatornán úgy vélekedett, hogy a biztosoknak emiatt először az Európai Bizottságban kell megvitatniuk a lehetőségeket, és csak utána kerülhet a javaslatuk az Európai Tanács elé.
Az Európai Bizottság megválasztott elnöke, Ursula von der Leyen által tervezett, újfajta migrációs politikával kapcsolatban azt mondta: elképzelhető, hogy ak...
2019-11-09 09:51:04
PM: az otthoni pálinkafőzés adómentességéről egyeztettek az uniós pénzügyminiszterek
... gyümölcspárlatot lehetne előállítani jövedéki adó megfizetése nélkül, a tagállamok teljes egyetértésének hiányában azonban egyelőre nem született döntés.
Varga Mihály emlékeztetett, hogy az Európai Bizottság 2018 első félévében tett javaslatot az alkoholos jövedéki irányelv korszerűsítésére. A módosítások elsősorban az unióban működő kis- és középvállalkozásoknak nyújtanának ...
2019-11-08 18:42:51
1 2 3 ....................486 487 ..........729 730 ..........971 972 973 
Címkék: Schmidt Mária, Pedro Sánchez, Európai Bizottságban, Európai Uniónak, Kőrösi Csoma Sándor Program, Thierry Breton, Ehelyett Jürgen Habermas, Magyar Polgári Párt, Angela Merkel, Vargha Márk, Európai Tanács, Európai Bizottság, Varga Mihály, bársonyos forradalom, újkori cseh, nemzeti eszme, szovjet birodalmat, összefogás hiányát, magyar elnökjelölt, második fordulóban, spanyolok döntése, német államfő, közép-európai népeknek, német újraegyesítésért, migrációs politikáról, otthoni pálinkafőzés, ellenzék részéről, lakosság munkájának, egymás iránti, idei európai, belső piaci, digitális egységes, védelmi iparral, bírálók szerint, 1989-90-es események, nyugat utolérése, nyugat-európaiak azért, kommunizmus felett, kommunista ideológia, érdekeik képviselői, volt miniszterelnök, elnökválasztáson elért, európai parlamenti, helyhatósági választásokat, harmadik alkalommal, utcán ünneplő, közép-európai népek, biztosoknak emiatt, tagállamok teljes, alkoholos jövedéki, módosítások elsősorban, unióban működő,
© 2013 TVN.HU Kft.