Belépés
Udo Kier és Michael Nyman előadást tart a Budapesti Klasszikus Film Maratonon
... megismerkedhetnek és gyakorlati tudást szerezhetnek a filmszínészet, a zeneszerzés,a gyerekfilm forgatókönyvírás, a filmterv prezentáció, a sound design, a marketing dizájn, a közösségi média, az európai koprodukció, a transzmédia, a zene- és a filmipar metszéspontjainak területéről.
Az FFP szervezésében tíz filmes szakterület kiváló nemzetközi képviselői tartják az ingyenes ...
2019-09-06 14:02:15
Pénzvisszatérítési programot indít külföldi filmek számára Oroszország
... részleteit még nem ismertették, de a várakozások szerint a visszatérítés nagysága várhatóan a produkciók által Oroszországban elköltött összeg 30-40 százaléka lesz. Ez hasonló a közép-és kelet-európai országok, köztük Magyarország, Lengyelország és Románia által alkalmazott támogatási rendszerhez.
Tavaly Lengyelországben vezettek be 30 százalékos adóvisszatérítési rendszert, ...
2019-08-29 17:52:40
Moszkvába szállították Oleh Szencov elítélt ukrán filmrendezőt
... elnöki kegyelemben csakis saját kezdeményezésére részesülhet.
A rendező mellett számos nemzetközi hírű filmes kollégája kiállt, támogatá...
2019-08-29 11:12:04
Andy Vajnáról is megemlékeznek a Budapesti Klasszikus Film Maratonon
... Filmszínházban. A közönség a film eddig soha nem látott próbafelvételeiből is megtekinthet egy rövid részletet.
Johanna ter Steege holland színésznő, Szabó István berlini Ezüst Medve és Európai Filmdíjas Édes Emma, drága Böbe című filmjének a főszereplője az 1992-es film restaurált változatának bemutatójára érkezik a magyar fővárosba. A filmet szeptember 11-én láthatja a közö...
2019-08-24 10:11:18
Bemutatták a fiatal filmesek európai versenyének nyertes alkotásait Budapesten
...
Az Európai Bizottság EUandME, azaz az EU és én elnevezésű kampánya részeként megrendezett, 18 és 35 év közötti fiatalokat megcélzó filmes verseny öt nyertes rendezője fejenként 7500 eurós - mintegy két és félmillió forintos - támogatással és neves európai filmrendezők mentorálásával valósíthatta meg ötletét. A győztes szinopszisokat 599 pályázat közül választották ki.
Zu...
2019-07-18 18:41:56
Ügynökök az Országgyűlésben 1990-1994
... nőnek ki, más területen nyernek elhelyezést.
Nagy Istvánnak már amúgy is elég sok van a rovásán a hatóságok előtt Sipos Rudolffal együtt az erdélyi magyarság valós helyzetének Nyugat-Európai terjesztése miatt.
1983 augusztusában mint régi harcostársát keresi meg levélben Kapitány Ferenc volt megyei kisgazda titkárt Vörös Vince, az FKGP volt főtitkárhelyettese, a Magyar P...
2019-07-09 00:44:32
Kezdődik a Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál Szegeden
... alkotásokat vetítenek a többi közt a Kecskeméti Animációs Filmstúdió munkáiból. Az Oscar lépcsőjén programba a filmes elismerés közelébe jutott alkotásokat mutatnak be, és válogatnak a Palicsi Európai Filmfesztivál programjából is.
A fesztiváligazgató a szakmai programok közül a tavaly elhunyt holland operatőr, Robby Müller életéről készült dokumentum film magyarországi premi...
2019-05-24 13:29:16
A tagállamok szakminiszterei támogatni kívánják az európai filmes koprodukciókat
...
A miniszterek brüsszeli tanácsülésén elfogadott zárónyilatkozat szerint az ilyen koprodukciók elősegíthetik a közös kulturális térhez tartozás érzését, illetve erősíthetik az európai audiovizuális szektor versenyképességét.
Kiemelték: a közös produkciók lényegesen nagyobb közönséget érhetnek el, a partnerek mindegyike jól jár az együttműködéssel, a finanszírozás, a techn...
2019-05-23 21:56:03
Forrószegiek - Novák Ferenc "Tata" előadása a Nemzeti Táncszínházban
... alkalommal lépnek színpadra.
Az est első részében Novák Ferenc a Szék táncai és táncélete a 20. század első felében című, a hatvanas évek elején megírt szakdolgozata alapján mesél az európai viszonylatban is kiemelkedő néprajzi és művelődéstörténeti gyűjtőmunkájának élményeiről, eredményeiről.
Az est folyamán közreműködnek a Magyar Táncművészeti Egyetem egykori és jelenl...
2019-04-21 21:51:01
Cannes - Magyar kisfilm a vizsgafilmek versenyében
... forgat dokumentumfilmet.
A Cinéfondation versenyébe benevezett mintegy 2 ezer alkotás közül 17 vizsgafilm, közülük 14 fikciós és 3 animációs mű kapott meghívást, többségében kelet-európai országokból, ami a szervezők szerint "a kelet-európai filmes oktatás vitalitását tükrözi". A kategóriában három díjat osztanak ki május 23-án.
A válogatás zsűrijének elnöke idén Claire ...
2019-04-19 15:01:35
1 2 3 .........32 33 .....49 50 ....64 65 66 
Címkék: Michael Nyman, Budapesti Klasszikus Film Maratonon, Oleh Szencov, Andy Vajnáról, Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál Szegeden, Novák Ferenc, Nemzeti Táncszínházban, Tavaly Lengyelországben, Szabó István, Ezüst Medve, Európai Filmdíjas Édes Emma, Európai Bizottság EUandME, Nagy Istvánnak, Sipos Rudolffal, Kapitány Ferenc, Vörös Vince, Magyar, Kecskeméti Animációs Filmstúdió, Palicsi Európai Filmfesztivál, Robby Müller, Magyar Táncművészeti Egyetem, fiatal filmesek, tagállamok szakminiszterei, európai filmes, vizsgafilmek versenyében, gyerekfilm forgatókönyvírás, filmterv prezentáció, sound design, marketing dizájn, közösségi média, európai koprodukció, filmipar metszéspontjainak, várakozások szerint, visszatérítés nagysága, produkciók által, közép-és kelet-európai, rendező mellett, film eddig, rövid részletet, 1992-es film, magyar fővárosba, filmet szeptember, győztes szinopszisokat, hatóságok előtt, erdélyi magyarság, többi közt, filmes elismerés, szakmai programok, tavaly elhunyt,
© 2013 TVN.HU Kft.