Belépés
Kezdődik a Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál Szegeden
... alkotásokat vetítenek a többi közt a Kecskeméti Animációs Filmstúdió munkáiból. Az Oscar lépcsőjén programba a filmes elismerés közelébe jutott alkotásokat mutatnak be, és válogatnak a Palicsi Európai Filmfesztivál programjából is.
A fesztiváligazgató a szakmai programok közül a tavaly elhunyt holland operatőr, Robby Müller életéről készült dokumentum film magyarországi premi...
2019-05-24 13:29:16
A tagállamok szakminiszterei támogatni kívánják az európai filmes koprodukciókat
...
A miniszterek brüsszeli tanácsülésén elfogadott zárónyilatkozat szerint az ilyen koprodukciók elősegíthetik a közös kulturális térhez tartozás érzését, illetve erősíthetik az európai audiovizuális szektor versenyképességét.
Kiemelték: a közös produkciók lényegesen nagyobb közönséget érhetnek el, a partnerek mindegyike jól jár az együttműködéssel, a finanszírozás, a techn...
2019-05-23 21:56:03
Forrószegiek - Novák Ferenc "Tata" előadása a Nemzeti Táncszínházban
... alkalommal lépnek színpadra.
Az est első részében Novák Ferenc a Szék táncai és táncélete a 20. század első felében című, a hatvanas évek elején megírt szakdolgozata alapján mesél az európai viszonylatban is kiemelkedő néprajzi és művelődéstörténeti gyűjtőmunkájának élményeiről, eredményeiről.
Az est folyamán közreműködnek a Magyar Táncművészeti Egyetem egykori és jelenl...
2019-04-21 21:51:01
Cannes - Magyar kisfilm a vizsgafilmek versenyében
... forgat dokumentumfilmet.
A Cinéfondation versenyébe benevezett mintegy 2 ezer alkotás közül 17 vizsgafilm, közülük 14 fikciós és 3 animációs mű kapott meghívást, többségében kelet-európai országokból, ami a szervezők szerint "a kelet-európai filmes oktatás vitalitását tükrözi". A kategóriában három díjat osztanak ki május 23-án.
A válogatás zsűrijének elnöke idén Claire ...
2019-04-19 15:01:35
Friss Hús - Első alkalommal rendezik meg a Budapest Debut Film Forumot
... hivatalos programba beválogatott Out rendezője.
Az új filmes fórumot a Friss Hús Nemzetközi Rövidfilmfesztivál szervezői hirdették meg 2019-ben. A Budapest Debut Film Forumon a kelet-közép-európai régió kiválasztott elsőfilmes terveinek alkotói gyűlnek össze. A meghívott filmrendezők, forgatókönyvírók és producerek mind fontos szakmai múlttal bírnak, mindannyian első nagyjáté...
2019-03-22 15:31:37
Európai Filmdíjak - Reykjavík lesz 2020-as díjátadó házigazdája
... elismerését jelenti, egyben kiváló lehetőséget nyújt Reykjavík számára, hogy népszerűsítse az izlandi művészetet, kultúrát és dizájnt, miközben filmprodukciókat is vonz az országba.
Az Európai Filmdíjakat Berlinben adták át először 1988-ban. Minden második évben a német főváros a díjátadó házigazdája, a köztes években pedig különböző európai városokban rendezik a gálát. Az ed...
2019-02-28 15:11:54
Több mint ötmilliárd koronát költöttek el tavaly a külföldi filmesek Csehországban
... forint).
A cseh filmbizottság elnöke felhívta a figyelmet arra, hogy szükségesnek tartaná a külföldi filmstábok nagyobb mértékű támogatását, mert az ma már nem elégséges és Csehországot számos európai állam megelőzte. Szakértői vélemények szerint az államnak a jelenlegi 20 százalékról 25 százalékra kellene emelni a támogatások összegét. A cseh állam tavaly összesen 800 millió...
2019-02-20 12:11:27
Elhunyt Bruno Ganz világhírű svájci színész
... Joachim Fest történész munkája alapján készült film Németországban tabukat döntött le.
Számos kitüntetése mellett csillaga díszíti a német hírességek sétányát, 2010-ben megkapta az Európai Filmakadémia életműdíját, valamint Németországban 2014-ben az Arany Kamera-életműdíjat.
A világhírű színész 2010 és 2013 között a Német Filmakadémia elnökeként tevékenykedett.
Hal...
2019-02-16 17:12:02
Berlinale - A magyar animáció új nemzedéke a Collegium Hungaricum Berlinben
... érdeklődnek a magyar és a német filmművészet iránt".
A CHB számos szakmai rendezvénynek is otthont ad a Berlinale alatt. Így az intézetben tartotta éves találkozóját és műhelyprogramját az Európai Női Audiovizuális Hálózat (European Women's Audiovisual Network - EWA). A téma a női filmrendezés volt, a résztvevők között magyar alkotók is voltak.
Nagy Márta elmondta, hogy ...
2019-02-15 07:04:05
Berlinale - Mészáros Márta: az Örökbefogadás még mindig aktuális film
... vetítették teltház előtt, majd pódiumbeszélgetést tartottak a rendező és az egyik leghíresebb német színésznő, Hanna Schygulla részvételével.
"Mindig jó érzéssel jövök ide, mert Berlin az európai kultúrában nagyon fontos hely, ahol nagyon sok embert felfedeznek és ahol nagyon sok alkotó kezdi el az életét" művészként - mondta Mészáros Márta.
"Berlin olyan hely, ahol a ku...
2019-02-13 21:33:22
1 2 3 .........32 33 .....48 49 ....64 65 66 
Címkék: Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál Szegeden, Novák Ferenc, Nemzeti Táncszínházban, Friss Hús, Budapest Debut Film Forumot, Európai Filmdíjak, Elhunyt Bruno Ganz, Collegium Hungaricum Berlinben, Mészáros Márta, Kecskeméti Animációs Filmstúdió, Palicsi Európai Filmfesztivál, Robby Müller, Magyar Táncművészeti Egyetem, Friss Hús Nemzetközi Rövidfilmfesztivál, Budapest Debut Film Forumon, Európai Filmdíjakat Berlinben, Joachim Fest, Európai Filmakadémia, Arany Kamera-életműdíjat, Német Filmakadémia, Európai Női Audiovizuális Hálózat, European Women, Audiovisual Network, Nagy Márta, Hanna Schygulla, tagállamok szakminiszterei, európai filmes, vizsgafilmek versenyében, külföldi filmesek, magyar animáció, többi közt, filmes elismerés, szakmai programok, tavaly elhunyt, miniszterek brüsszeli, ilyen koprodukciók, közös kulturális, európai audiovizuális, közös produkciók, partnerek mindegyike, hatvanas évek, európai viszonylatban, szervezők szerint, kelet-európai filmes, kategóriában három,
© 2013 TVN.HU Kft.