Belépés
Varga Judit: az Európai Unió válságban van
...
A Párbeszéd vagy monológ: az EU jövője? című rendezvényen a miniszter arról beszélt, az EU nem meri bevallani, amit mindenki tud: azt, hogy gazdasági, migrációs, intézményi, illetve a Brexit nyomán integrációs krízishelyzetbe került. Mindez pedig nem a tagállamok, hanem az EU válsága.
Kezdődött a gazdasági és pénzügyi válsággal, majd folytatódott a keleti szomszédságunkb...
2019-12-05 20:23:00
Illegális bevándorlás - Seehofer: Németország kész segítséget nyújtani a határvédelemhez a balkáni migrációs út
... a tennivaló.
Az EU-s szinten mindenekelőtt a külső határ hatékony ellenőrzéséről kell gondoskodni, és segíteni kell a külső határon fekvő tagállamokat a határ biztosításában és a migrációs folyamatok irányításában, kézben tartásában. Németország személyzettel és technikai eszközökkel is hajlandó támogatni ezeket az erőfeszítéseket, különösen a nyugat-balkáni migrációs útvonal...
2019-12-04 18:51:45
Illegális bevándorlás - HM, BM: jelentősen megnőtt a migrációs nyomás a déli határon
...
Németh Szilárd a röszkei tranzitzónánál tartott sajtótájékoztatón azt mondta, a migránsok mozgása már a 2015-öshöz hasonló.
A kerítés és a határt őrző, munkájukat magas színvonalon végző katonák és rendőrök garantálják Magyarország függetlenségét, a magyar emberek biztonságát és szabadságát - hangsúlyozta a politikus.
A katonák a rendőrséggel közösen járőrözési fela...
2019-12-04 16:01:20
Varga Judit a Die Weltben: két politikusnak van víziója Európa számára, az egyik Orbán Viktor
... Jean-Claude Juncker idején a bizalom nagy része megsemmisült, és ezt a bizalmat most a tisztelet alapjára építve újra meg kell teremteni. Éppen ez az, amit Ursula von der Leyen képvisel.
A migrációs válsággal kapcsolatban leszögezte, hogy Magyarország mindig is kiállt a szolidaritásért. Ennek része az uniós külső határ védelme és a gondok megoldása a származási országokban, a...
2019-12-04 15:31:11
Von der Leyen: stratégiai hiba a csatlakozási tárgyalások megkezdésének elhalasztása
... nemzetközi jog, valamint a szomszédos országok függetlensége és területi egységének tiszteletben tartása szerepelnek. Ugyanakkor fontosnak nevezte a szoros partnerség fenntartását Ankarával a migrációs kérdések megoldása érdekében.
Von der Leyen aggodalmának adott hangot az uniós költségvetésben 2021-től, a finn uniós elnökség által javasolt csökkentéseket illetően is.
"...
2019-12-04 15:11:49
Várhelyi Olivér: hiteles csatlakozási perspektívát kell biztosítania a Nyugat-Balkán országainak
... régió országai és az ...
2019-12-03 21:32:08
Szijjártó: a magyar gazdaság tovább erősödik a BMW gyárának megépülésével
... Európai Unió gazdasági növekedési üteme felett teljesít.
Hozzátette, a növekedés fenntartása érdekében jövő év elején gazdaságvédelmi akciótervre van szükség, mivel Brüsszel nemcsak a migrációs, hanem a gazdaságpolitikát is elhibázta, ezért az eurózóna országaira jövőre is inkább stagnálás lesz jellemző.
Közölte, a magyar gazdaságba egyre több értékes beruházás érkezik, ...
2019-12-03 10:21:46
Alapjogokért Központ: Ursula von der Leyen kihozhatja az EU-t a válságokból
...
Párkányi Eszter azt mondta, hogy az új elnök fontosnak tartja a külső határok védelmét, az EU bővítését, és nagyobb szerepet szán Közép-Európának. Programbeszédében tavaszra migrációs csomagot, száz napon belül pedig klímavédelmet ígért, ebből látszik, hogy a jobb- és a baloldalnak is próbál megfelelni.
Emiatt azonban óvatosan kell bánni az optimizmussal, mert nyomás ese...
2019-12-03 09:01:08
Illegális bevándorlás - Migrációkutató: folytatódik az iszlám térnyerés Nyugat-Európában
...
Nemzetközi kutatások szerint Európa lakosságának jelenleg 4,95 százaléka iszlám hátterű, ami 2050-ig 15 százalékra emelkedhet, ha nem lesz migrációs nyomás. Ha közepes erejű lesz a migrációs nyomás, akkor ez az arány 20-25 százalék lehet, ha pedig nagy, akkor akár 30 százalék is - fejtegette a szakember.
Jelenleg a muszlimok lelkéért folyik a harc, és ebben a radikális i...
2019-12-02 19:42:21
Illegális bevándorlás - Német bíróság: nem törvényellenes "a migráció öl" választási szlogen
... olyan "lappangó hanyatlás", amely egykor a római birodalom bukásához vezetett.
A Deutschlandfunk keddi beszámolója szerint Maximilian Pichl jogász, a kasseli egyetem európai uniós migrációs politikával foglalkozó kutatója élesen bírálta a döntést. A giesseni közigazgatási bíróság bírája jogi kérdések vizsgálata helyett történettudományinak vélt fejtegetésekbe bocsátkozott. Az...
2019-12-02 15:32:00
1 2 3 ...............................190 191 ................286 287 ................380 381 382 
Címkék: Varga Judit, Európai Unió, Orbán Viktor, Várhelyi Olivér, Alapjogokért Központ, Németh Szilárd, Jean-Claude Juncker, Párkányi Eszter, Maximilian Pichl, balkáni migrációs, migrációs nyomás, déli határon, egyik Orbán, csatlakozási tárgyalások, magyar gazdaság, iszlám térnyerés, miniszter arról, keleti szomszédságunkb, külső határ, külső határon, határ biztosításában, migrációs folyamatok, nyugat-balkáni migrációs, röszkei tranzitzónánál, migránsok mozgása, 2015-öshöz hasonló, határt őrző, magyar emberek, rendőrséggel közösen, bizalom nagy, bizalmat most, tisztelet alapjára, migrációs válsággal, uniós külső, gondok megoldása, származási országokban, szomszédos országok, szoros partnerség, migrációs kérdések, uniós költségvetésben, finn uniós, növekedés fenntartása, eurózóna országaira, magyar gazdaságba, külső határok, arány 20-25, muszlimok lelkéért, római birodalom, kasseli egyetem, giesseni közigazgatási, költségvetésben, határvédelemhez, szolidaritásért, krízishelyzetbe, gazdaságvédelmi, szomszédságunkb,
© 2013 TVN.HU Kft.