Belépés
Fidesz: Gyurcsányné elmenekült a kérdések elől
...
A kormánypárt hétfői, az MTI-hez eljuttatott közleményében arra reagált, hogy Dobrev Klára, a DK európai parlamenti képviselője az európai minimálbérről tartott sajtótájékoztatóján Barkóczi Balázs, a DK szóvivője válaszolt a más témában feltett kérdésekre.
A sajtótájékoztatón ebből kisebb vita alakult ki, az egyik újságíró ugyanis a termet addigra már elhagyó Dobrev Klár...
2020-02-03 17:12:24
A DK konzultációt indított az európai minimálbérről
...
Dobrev Klára azt mondta, az európai minimálbér ügye már az európai politika fősodrába is bekerült, ugyanis az Európai Bizottságot vezető Ursula von der Leyen a témában vitára bocsátott egy anyagot. Az EU-ban a következő hat hétben megvitatják a szabályozás alapvető kereteit, majd a bizottság letesz az asztalra egy konkrét javaslatot - közölte.
Úgy tűnik, hogy a magyar ko...
2020-02-03 14:52:00
MSZP: társadalmi vita indul az európai minimálbérről
... minden negyedik munkavállaló, csaknem 1,1 millió ember kap mindössze minimálbért.
Az MSZP üdvözli, hogy az Európai Bizottság (EB) a napokban konzultációt indított az európai minimálbérről. Ezzel közelebb kerülnek a szocialisták követelésének teljesítéséhez, az európai minimálbér bevezetéséhez - tette hozzá.
Elmondta, az EB a munkaadók és a szakszervezetek véleményét szer...
2020-01-16 13:53:21
Május 1. - Dobrev: nem igaz, hogy az EU-n kívül is van élet
... mondta, Magyarország számára nincs más út, csak az, hogy egy erős európai közösség egyenrangú polgára legyen.
A politikus, aki beszédében nagy hangsúlyt helyezett a DK európai minimálbérről, családi pótlékról és minimálnyugdíjról szóló ígéreteire, leszögezte, hogy az Európai Egyesült Államok gazdagabb Magyarországot jelent.
Az elkövetkezendő években a világ nagy kihívása...
2019-05-01 19:53:42
Varga Mihály: a magyar gazdaság növekedési pályára állt
... százalékról az idei évre 19,5 százalékra csökkentek, jövőre pedig tovább mérséklődnek.
Jelezte, hogy miután a munkaadók és munkavállalók az idén nem tudtak megállapodni a jövő évi minimálbérről, illetve a bérminimumról, a kormánynak nagy lesz a felelőssége a döntésben.
Varga Mihály szólt arról, hogy a következő években a minőségi változásokra kell helyezni a hangsúlyt a ...
2018-12-07 20:02:23
Döbbenetes adatok a magyar fizetésekről - megtéveszthet a st
... mutatja, hiszen néhány kiugró fizetés rögtön megdobja az átlagot, ami azonban a dolgozók többsége számára csak vágyálom marad - olvasható a lapban.
Érdekes dolog derült ki a minimálbérről

Az átlagbérnél valójában kevesebbet keres a dolgozók kétharmada - idézi a lap Kordás Lászlót, a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnökét. A valós fizetési viszonyokhoz közelebb áll...
2018-04-28 20:36:27
Költségvetés - Fidesz: a javaslat elősegíti a teljes foglalkoztatás megvalósulását
...
A kormánypárti politikus kiemelte, hogy már a 2017-es büdzsén és a 2018-as indítványon is átvezetik a munkaadókkal és munkavállalókkal kötött megállapodást a minimálbérről és a szakmunkás bérminimumról. Másrészt a jövő évi javaslat általános érvénnyel végigviszi a közszférában a béremeléseket, ezért a frakció támogatja azt - tette hozzá.
Kiemelte azt is, hogy a 2018-as e...
2017-05-16 15:22:02
Krónika 3. rész (Orbán Viktor viszonválasza)
... szerinte a kormányt támadni próbáló ellenzékiek a magyar embereket sértik meg. Szél Bernadett LMP-frakcióvezetőtől hangsúlyosan kérte, hogy ne sértegesse a pedagógusokat.
A minimálbérről szóló döntést is közös sikernek nevezte, amelyet a gazdaság szereplői kötöttek, vagyis aki szerint az rossz a gazdaságnak, "az nem tudja, mit beszél". Hozzátette: nem ismer olyan kormányt, a...
2017-02-20 15:49:14
Uniós munkavállalás - Németországban korlátozták az uniós bevándorlók szociális ellátási jogosultságát
... írta, be kell zárni a kiskapukat, amelyek megnehezítik az ellátórendszerek védelmét a visszaélésektől. Javaslata szerint egységes "szociális minimumszabályokat" szükséges kidolgozni a minimálbérről, a megélhetési minimum állami biztosításáról és a munkaerő mobilitásáról, különben az EU szétesése felé mutató, "végzetes következményekkel" fenyegető folyamatok indulhatnak el.
Né...
2016-12-02 11:01:36
Amiről a diadaljelentések nem szólnak
... 2017. január 1-től a legalacsonyabb bruttó bér 2000 zloty (mintegy 143,14 ezer forint) lesz, ami az idei évhez képest 8,1 százalékos emelkedés jelent. A lengyelek kapcsán a nettó minimálbérről is van információnk: a levonások után a dolgozó körülbelül 1459 zlotyt (mintegy 104,4 ezer forintot) kap kézhez.
Csehországban a bruttó minimálbér jövőre körülbelül 11 százalékkal 11 ez...
2016-11-28 09:17:37
1 2 3 4 
Címkék: Varga Mihály, Orbán Viktor, Dobrev Klára, Barkóczi Balázs, Dobrev Klár, Európai Bizottságot, Európai Bizottság, Európai Egyesült Államok, Kordás Lászlót, Magyar Szakszervezeti Szövetség, Szél Bernadett LMP-frakcióvezetőtől, kérdések elől, európai minimálbérről, magyar gazdaság, magyar fizetésekről, javaslat elősegíti, teljes foglalkoztatás, uniós bevándorlók, kormánypárt hétfői, sajtótájékoztatón ebből, egyik újságíró, termet addigra, európai minimálbér, európai politika, témában vitára, szabályozás alapvető, bizottság letesz, konkrét javaslatot, napokban konzultációt, szocialisták követelésének, szakszervezetek véleményét, erős európai, elkövetkezendő években, világ nagy, idei évre, kormánynak nagy, következő években, minőségi változásokra, dolgozók többsége, átlagbérnél valójában, dolgozók kétharmada, valós fizetési, kormánypárti politikus, 2017-es büdzsén, 2018-as indítványon, szakmunkás bérminimumról, frakció támogatja, kormányt támadni, magyar embereket, minimálbérről szóló, gazdaság szereplői,
© 2013 TVN.HU Kft.