Belépés
Charles Michel: cél a kapcsolat elmélyítése a nyugat-balkáni országokkal
... előrehaladás, ide értve a jogállamiságot, valamint az átfogó reformokintézkedéseket a korrupció, valamint a szervezett bűnözés elleni harc eredményessége érdekében.
A nyugat-balkáni országok vezetői a vasárnapi találkozót követően hétfőn részt vesznek az Albánia támogatását célzó brüsszeli nemzetközi donorkonferencián. A konferencia célja, hogy támogassák az ország újjáépítés...
2020-02-16 20:02:20
Müncheni konferencia - Csökkentené a menedékkérők befogadásától elzárkózó tagállamok uniós támogatását a német
... hanem többségi döntéssel bevezetett menedékkérő-elosztási mechanizmusról kiderült, hogy "nem működik", mert nem lehet ráerőszakolni a többiekétől merőben eltérő hagyományokkal rendelkező országokra.
Azonban a kérdést meg lehet közelíteni a szolidaritás felől is, és rá lehet mutatni, hogy nem szabad magukra hagyni a menekültügy terheit leginkább viselő déli tagállamokat, közt...
2020-02-16 13:21:45
Illegális bevándorlás - Szakértő: még előfordulhatnak a boszniaihoz hasonló megmozdulások
... Balkánon senki sem abban az országban akar élni a menekülttábor lakói közül, ahol vannak.
A megoldás szerinte az lehetne, ha az Európai Unió összefogna az érintett nyugat-balkáni országokkal.
A szakértő azzal kapcsolatban, hogy Brüsszelben a nyugat-balkáni országok vezetőinek informális találkozója lesz vasárnap, azt mondta: az EU tavaly ősszel nem indította el a csatlak...
2020-02-16 09:51:09
Müncheni konferencia - Német védelmi miniszter: a Nyugatnak szakítania kell a tétlenkedéssel és a panaszkodássa
...
Annegret Kramp-Karrenbauer kiemelte, hogy a Nyugat nemcsak országok közössége és egy égtáj, hanem egy eszmerendszer is, amely a szabadságon alapuló társadalom, az emberi jogok, a jogállamiság, a hatalmi ágak szétválasztása és a partneri kapcsolatokra épülő nemzetközi rend eszméit foglalja magában.
Ezt az eszmerendszert világszerte kihívások érik, és nem csupán ideológiai...
2020-02-15 23:29:53
Koronavírus - hasznos információk
... fogyasztását!
- Kerüljük a piacokat, ahol élő állatok vannak! Kerüljük az állati ürüléket, ellenőrizzük a cipőink tisztaságát az otthonunkba belépés során!
- Kerüljük az olyan országokat, ahol a vírus terjedéséről számolnak be! Halasszuk el utazásainkat, használjuk az internet adta lehetőségeket!
- Legyünk figyelemmel a környezetünkre. Ha idősekről, magukat ellátni...
2020-02-15 00:03:06
Orbán: a konzervatív politika előfeltétele a gazdasági sikeresség
... liberalizmus helyett kereszténydemokrácia.
A migrációs krízissel kapcsolatban jelezte, hogy Magyarországon egyetlen muszlim migráns sincs, ezzel teljesen különbözik a nyugat-európai országoktól, ahol a muszlim közösség aránya nő, a keresztény közösség pedig csökken. A liberálisok szerint ez helyes, ők ugyanis nem szeretik a keresztény társadalmat - tette hozzá, megjegyezve, h...
2020-02-04 19:42:21
Macron Krakkóban a politikai projektként felfogott Európa építését szorgalmazta
... Ebben a vonatkozásban beszélt a demográfiai kérdésekről, úgy látva: a népességfogyás és az elöregedés "új európai válságot készít elő". Szerinte a legnagyobb demográfiai problémákkal küzdő országokban a legjobban fejlődik "a populizmus, a szélsőségek". Negatív jelenségként megemlítette a fiatalok, a jól képzettek kiszivárgását, különösen a kelet-európai országokból.
Beszélt ...
2020-02-04 16:32:01
Brexit - Szakértő: szűkül az Európai Unió külpolitikai mozgástere
... unió veszít a súlyából, amire fel kell készülni.
A Brexit után a skandináv és a Balti államokkal, valamint Lengyelországgal lehet különleges kapcsolata Nagy-Britanniának...
2020-02-04 07:51:11
ITM: a közúti fuvarozásban is a jogkövető magyar vállalkozások védelme a legfontosabb
... vállalkozások térnyerése miatt azonban újabb intézkedésekre van szükség a szektor teljesítményének szinten tartása, növelése érdekében. Mielőbbi alkalmazkodást követelnek meg a nyugat-európai országok protekcionista szándékait tükröző, de várhatóan a nem tagállami cégeket helyzetbe hozó, részben már bevezetett, részben véglegesítés előtt álló uniós rendelkezések is.
Minden me...
2020-02-03 18:23:11
Merkel: a nettó befizetők szorosan együttműködnek az új uniós költségvetés összeállításában
... Európai Tanács elnöke új javaslatot terjeszt elő a 2021-2027-es büdzsé ügyében február 20-ra összehívott rendkívüli EU-csúcs előtt.
Sebastian Kurz elmondta, hogy a nettó befizető országok vezetői már hétfőn egyeztetik álláspontjukat egy telefonkonferencián, majd külön-külön tárgyalnak az Európai Tanács elnökével.
Hangsúlyozta, hogy az eddigi - az Európai Bizottság által ...
2020-02-03 16:11:57
1 2 3 ................813 814 .........1220 1221 ........1626 1627 1628 
Címkék: Charles Michel, Macron Krakkóban, Európai Unió, Annegret Kramp-Karrenbauer, Európai Tanács, Sebastian Kurz, Európai Bizottság, kapcsolat elmélyítése, nyugat-balkáni országokkal, menedékkérők befogadásától, boszniaihoz hasonló, konzervatív politika, gazdasági sikeresség, politikai projektként, közúti fuvarozásban, jogkövető magyar, nettó befizetők, szervezett bűnözés, nyugat-balkáni országok, vasárnapi találkozót, konferencia célja, ország újjáépítés, többiekétől merőben, szolidaritás felől, menekültügy terheit, országban akar, menekülttábor lakói, megoldás szerinte, érintett nyugat-balkáni, szakértő azzal, szabadságon alapuló, emberi jogok, hatalmi ágak, partneri kapcsolatokra, eszmerendszert világszerte, állati ürüléket, cipőink tisztaságát, otthonunkba belépés, olyan országokat, vírus terjedéséről, internet adta, migrációs krízissel, nyugat-európai országoktól, muszlim közösség, keresztény közösség, liberálisok szerint, keresztény társadalmat, vonatkozásban beszélt, demográfiai kérdésekről,
© 2013 TVN.HU Kft.