Belépés
Az olasz Öt Csillag Mozgalom kizárta a szélsőjobboldallal közös frakció lehetőségét az EP-ben
...
Az euroszkeptikus, populista M5S a bevándorlásellenes Ligával közösen alakított kormányt májusban Olaszországban, az EP-ben pedig a Szabadságjogok és Demokrácia Európája Mozgalom (EFDD) nevű képviselőcsoport második legnagyobb tagja az Egyesült Királyság Függetlenségi Pártja (UKIP) után.
Még kérdéses, hogy a jövő évi EP-választások után melyik frakcióba fognak beülni a p...
2018-10-09 14:41:52
Kihirdették az Európai Parlament Szaharov-díjának idei jelöltjeit
...
A kitüntetésre bármely frakció vagy legalább negyven képviselő jelölhet valakit.
A legnagyobb képviselőcsoport, az Európai Néppárt jelöltje Oleg Szencov Oroszországban bebörtönzött, hónapok óta éhségsztrájkot folytató ukrán filmrendező, akit 20 év szabadságvesztésre ítéltek terrorcselekmények előkészítésének vádjával.
A szociáldemokrata és a zöldpárti frakció közöse...
2018-09-28 14:46:12
Külföldi sajtó Magyarországról - Lengyel és román lap a Sargentini-jelentésről
...
Az ideológia és a radikalizmus győzedelmeskedik a józan ész és a mértéktartás felett - állapítja meg. Szerinte az európai parlamenti képviselők többsége Orbán Viktor migrációs politikája miatt szavazta meg a 7. cikk szerinti eljárás megindítását.
A migránsok beáramlása elleni védekezés a Fidesz választási programjának fő pontja volt, az uniós szinten hozott döntés ezért ...
2018-09-18 17:44:51
Sargentini-jelentés - Lengyel kormányfőhelyettes: az EP-döntés az integráció két koncepciójának összeütközését
...
Gowin szerint a lengyel és a magyar kormány egyértelműen kiáll a további integráció mellet, viszont az egységes Európát a szuverén nemzetállamok együttműködési platformjaként fogja fel.
"Közben az EP-ben és az Európai Bizottságban akadnak olyanok, akik amolyan európai szuperállamról álmodoznak, amely fellett senki nem gyakorol demokratikus felügyeletet" - mondta a lengye...
2018-09-13 09:51:25
Sargentini-jelentés - Nigel Farage: hamis az a felvetés, miszerint Magyarország nem demokrácia
...
A brit politikus az M1 kérdésére elmondta, ami az EP-ben zajlik, az nem más, mint masszív hatalmi játszma. "Az önök értékeit Magyarországon, amelyek érdekében a választók elmentek szavazni, mert azt szerették volna, hogy azoknak képviselete legyen, az Európai Unió nem tartja tiszteletben" - fűzte hozzá.
Hangsúlyozta, hogy ez az Európai Unió - javarészben Soros György és...
2018-09-12 19:14:23
Külföldi sajtó Magyarországról - Cikkek a Sargentini-jelentés kapcsán felszínre került uniós megosztottságról
...
A Financial Times brit üzleti napilap szerkesztőségi cikke indokoltnak nevezte az uniós szerződés 7. cikke szerinti eljárás megindítását Magyarországgal szemben, egyebek mellett a pluralizmus és a sajtószabadság szisztematikus lebontása miatt. Az írás szerint az EU-nak hatékonyabb eszközöket kell találnia arra, hogy megbirkózzon az önfejű államokkal, ilyen lehet például a reg...
2018-09-12 12:53:34
Sargentini-jelentés - Sargentini: az EP-nek kötelessége fellépni a magyarországi jogsértések ellen
...
Az ülésen a holland zöldpárti képviselő kijelentette, a testület nem teljesíti ígéreteit az uniós állampolgárok felé, amennyiben nem tudja "behúzni a vészféket". Nem tűrhető tovább, hogy egy tagállam kormánya következmények nélkül sértse meg rendszerszinten az Európai Unió alapértékeit - tette hozzá.
Aláhúzta: az EP már 2010 óta fellépést sürget az Orbán-kormány jogsérté...
2018-09-11 19:23:48
Macron a nagyköveti értekezleten elindítja az európai parlamenti választási kampányát
...
A francia elnöki hivatal tájékoztatása szerint a misszióvezetők hagyományos éves értekezletén a köztársasági elnök mindenekelőtt az Európai Unió reformjára tett célkitűzéseire fog emlékeztetni, amelyeknek legfőbb pontjai az eurózóna közös költségvetése, a közös védelmi politika, az internetes óriások európai megadóztatása és a menekültügyi politika uniós harmonizációja.
...
2018-08-26 15:22:21
Lengyelország 180 fokos fordulatot vehet
Lengyelország 180 fokos fordulatot vehet

Lengyelországban találgatások kezdődtek az ország jövőjéről azt követően, hogy Jaroslaw Kaczynski, a kormánypárt, Jog és Igazságosság elnöke, az ország tényleges vezetője egészsége megromlott. Szakértők szerint nélküle összeomlana a jelenlegi kétpólusú politikai rendszer. Pártja aligha élné túl első embere távozását.
Komócsin...
2018-06-24 11:26:39
Illegális bevándorlás - Olasz miniszterelnök: kötelezően és automatikusan kell szétosztani a menedékkérőket
...
Egyesek a hamis szolidaritás leple alatt tesznek szert anyagi haszonra a migrációval - hangoztatta Conte, hangsúlyozva, hogy kormánya nem jobb- vagy baloldali programot követ, hanem egyedül azt nézi, mi válik az ország lakosságának előnyére.
Egy és negyedórás beszéde a leghosszabb miniszterelnöki felszólalás volt egy bizalmi szavazás előtt az Olasz Köztársaság történetéb...
2018-06-05 15:01:51
1 2 3 .......23 24 ....35 36 ...46 47 48 
Címkék: Csillag Mozgalom, Európai Parlament Szaharov-díjának, Nigel Farage, Demokrácia Európája Mozgalom, Egyesült Királyság Függetlenségi Pártja, Európai Néppárt, Oleg Szencov Oroszországban, Orbán Viktor, Európai Bizottságban, Európai Unió, Soros György, Financial Times, Jaroslaw Kaczynski, Olasz Köztársaság, magyarországi jogsértések, nagyköveti értekezleten, európai parlamenti, kitüntetésre bármely, legnagyobb képviselőcsoport, zöldpárti frakció, radikalizmus győzedelmeskedik, mértéktartás felett, migránsok beáramlása, uniós szinten, magyar kormány, további integráció, egységes Európát, szuverén nemzetállamok, brit politikus, önök értékeit, választók elmentek, uniós szerződés, sajtószabadság szisztematikus, írás szerint, önfejű államokkal, holland zöldpárti, uniós állampolgárok, tagállam kormánya, francia elnöki, misszióvezetők hagyományos, köztársasági elnök, eurózóna közös, közös védelmi, internetes óriások, menekültügyi politika, ország jövőjéről, ország tényleges, jelenlegi kétpólusú,
© 2013 TVN.HU Kft.