Belépés
Krónika 14. rész (felsőoktatási törvény, műanyagok tiltása)
... műanyagtermékek 2021 júliusától - ismertette a vonatkozó törvényjavaslatot Boros Anita, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára.
Ide sorolta a fültisztító pálcikákat, az evőeszközöket, a tányérokat, a szívószálakat, a léggömböket tartó pálcákat, az ételes dobozokat, a polisztirol poharakat.
A változtatás termékdíjat vezetne be egyes műanyagzacskókra is.|...
2020-06-09 23:29:47
Josephine Cochrane, a mosogatógép feltalálója,
... feltalálója,
üzletasszony (1839-1913)
1886-ban kapott szabadalmat az általa feltalált mosogatógép. Az ötletes szerkezetben külön rekeszek voltak a tányérok, poharak, evőeszközök számára, a rekeszek egy rézből készült bojler forgó dobjában voltak, alulról forró vízsugár mosta le az edényeket. Több barátja, ismerőse is rendelt az ügyes gépből, ez a siker bátorította...
2020-06-01 17:21:21
Interjú Székely János püspökkel
... dolgok megjavítása és újrafelhasználása.
- Az Európai Unió 2021-től betiltja a könnyen és olcsón helyettesíthető egyszer használatos műanyagokat, köztük a műanyag fülpiszkálókat, evőeszközöket, tányérokat, szívószálakat, italkeverőket és léggömbpálcikákat. Hogy látja, mennyire kicsi vagy nagy lépés ez ennek az álmodott világnak a szempontjából?
- Óriási probléma a nagyon...
2020-05-21 09:53:31
Tízezer tonnánál is több műanyagot kell jövőre helyettesíteni a csomagolószakma érdekképviselete szerint
... szigorodó szabályoknak megfelelő gyártósorokat forgalmazó cégnél az előbbiben látják a megoldást, berendezéseik újrahasznosított hulladékpapírból is képesek olyan csomagolásokat és evőeszközöket előállítani, amelyek újrahasznosíthatók.
A közleményben felidézték azt is, hogy a törvénytervezet ismertetésekor Boros Anita, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára e...
2020-05-19 12:01:38
ITM-államtitkár: nagy mennyiségben fordulnak elő a piacon a betiltandó, egyszerhasználatos műanyagok
... javasolja az ITM, ehhez évente 5 milliárd forintot biztosítana a kormány - hangzott el a műsorban.
Ilyen egyszerhasználatos termékek például a műanyagból készült fültisztító pálcikák, evőeszközök, tányérok, poharak, egyes ételtárolók, szívószálak és a léggömbpálcikák.
Tíz műanyag termék betiltását indítványozta a szaktárca, amit a kormány elfogadott, és szerdán benyújt...
2020-05-15 10:21:27
További egyszer használatos műanyagtermékek betiltását javasolja az ITM
... szerint a magyar kormány január elsejétől, az uniós előírásnál korábban vezetné be az egyszer használatos műanyageszközök (például fültisztító pálcika, szívószál, műanyag tányér és evőeszközök), továbbá az oxidatív úton lebomló műanyagból készült termékek forgalomba hozatalát.
Emellett az EU-nál szigorúbb szabályokat vezet be, hiszen a könnyű és nagyon könnyű műanyag hordtasa...
2020-05-13 20:05:50
Koronavírus - Országos tisztifőorvos: négy napja csökken az új igazolt fertőzöttek száma
... mosdókban papír kéztörlőt használjanak, és sűrűn, naponta többször takarítsák a mellékhelyiségeket.
Az országos tisztifőorvos azt is kérte, hogy ha a vendégek maguk veszik el az evőeszközöket, azok legyenek becsomagolva, valamint, hogy az ételekkel érintkező személyzet ne foglalkozzon pénzzel, a fizetésre legyen külön ember.
Újságírói kérdésre válaszolva elmondta: a Pest...
2020-05-08 13:42:29
Koronavírus - Több mint 120 óvintézkedést vezettek be a kecskeméti Mercedes-gyárban
... gyárban, és több pihenőzónát hoztak létre, az asztalokra válaszfalakat tettek. Egyben növelték az étel- és italautomaták számát, az étkezdében a munkatársak előre csomagolt vagy saját evőeszközöket használhatnak - mondta.
Beszámolt arról is, hogy az adminisztrációs területen továbbra is a home office-ban történő munkavégzést ajánlják azoknak, akiknél ez megoldható.
A M...
2020-05-07 17:53:29
A Sziget fesztivál újabb környezetvédelmi díjat nyert
... étkezőblokkban, a Mama Earth Eatery-ben olyan ételeket lehetett kapni, amelyek előállítása alacsony CO2 kibocsátással járt, az innen származó ételmaradékot, lebomló műanyagból készült evőeszközöket és tányérokat pedig helyben feldolgozták egy mobil komposztáló berendezés segítségével.
Az így elkészült humuszt az Óbudai-sziget rekultivációjára fordítják. A helyszínen egy látvá...
2020-03-05 15:24:18
A magyar műanyagipar jelentős változások előtt áll az uniós szabályozás miatt
...
A közleményben emlékeztetnek, az Európai Unió 2021-től betiltja azokat a termékeket, mint például a szívószálakat, műanyag tálakat és evőeszközöket, amelyek környezetbarát anyagok felhasználásával megfizethető áron helyettesíthetők. A többi műanyagterméknél pedig a fogyasztás csökkentését, a szelektív gyűjtést, illetve az újrahasznosítás fokozását írja elő, példaként említett...
2019-12-31 12:11:17
1 2 3 .......26 27 ....39 40 ...52 53 54 
Címkék: Josephine Cochrane, Interjú Székely János, Boros Anita, Technológiai Minisztérium, Európai Unió, Mama Earth Eatery-ben, mosogatógép feltalálója, csomagolószakma érdekképviselete, kecskeméti Mercedes-gyárban, magyar műanyagipar, uniós szabályozás, vonatkozó törvényjavaslatot, fültisztító pálcikákat, léggömböket tartó, ételes dobozokat, polisztirol poharakat, változtatás termékdíjat, általa feltalált, ötletes szerkezetben, rézből készült, ügyes gépből, siker bátorította, műanyag fülpiszkálókat, álmodott világnak, előbbiben látják, közleményben felidézték, törvénytervezet ismertetésekor, műanyagból készült, kormány elfogadott, magyar kormány, uniós előírásnál, egyszer használatos, oxidatív úton, országos tisztifőorvos, vendégek maguk, ételekkel érintkező, fizetésre legyen, asztalokra válaszfalakat, munkatársak előre, adminisztrációs területen, home office-ban, innen származó, mobil komposztáló, közleményben emlékeztetnek, többi műanyagterméknél, fogyasztás csökkentését, szelektív gyűjtést,
© 2013 TVN.HU Kft.