Belépés
Ujgurok – a nép, amely csak a magyart tartja rokonának
Ujgurok gyökerei - a nép, amely a nomádok közül csak a magyart tartja rokonának.
Az ujgur testvéreink (,,fehér emberek hosszú, világos hajjal" - ahogyan egy korabeli kínai utazó látja őket), akik a Sárga folyó és a mongol sztyeppék között éltek.
Az évszázadok során a szomszédos, kisebbrendűségi komplexussal igazán nem vádolható Középső Birodalom m...
2023-04-19 12:10:06
Ujgurok – a nép, amely csak a magyart tartja rokonának
... harcuk mely csúcspontját 1996-ban érte el, soha sem szűnt meg.
Az ujgurok építette Ming Oy vagy az Ezer Buddha Temploma még megtekinthetők Kucha, Turfán és Dunhuang városaiban, ahol a kanchou ujgurok éltek.
Kucha városában több mint 50 buddhista templom, könyvtár és a szegényeket istápoló népjóléti intézmény volt.
Hotan városában 14 nagy és számos kisebb kolostor ál...
2022-11-13 19:00:09
Szent István ereklyéi
... vá­ros ki­rab­lá­sa so­rán, s az ér­té­kes erek­lye ke­res­ke­dők köz­ve­tí­té­sé­vel ju­tott el Ra­gu­zá­ba (ma Dub­rov­nik), az ot­ta­ni do­mon­kos szer­ze­te­sek­hez. Tény, hogy fel­buk­kant Ra­gu­zá­ban egy Ist­ván ki­rály­nak tu­laj­do­ní­tott mu­mi­fi­ká­ló­dott kéz­erek­lye, me­lyet a ra­gu­zai szer­ze­te­sek kö­ré­ben fenn­ma­radt ha­gyo­mány sze­rint tö­rök ke­res­ke­dők­...
2022-08-19 19:30:42
A Tál család......
A csodálatos magyar nyelv.....

A Tál család

Tudjátok, hogy hány tagja van a mi családunknak?
Először is itt van az öreg:
Dik Tál, aki mindent irányítani akar, aztán ott van Protes Tál bácsi és fivére Szabo Tál,akik folyton ellenszegülnek és mindent meg akarnak változtatni.
A húguk, Irri Tál, nyughatatlan bajkeverő a két fiával, Inzul Tállal é...
2021-01-24 17:41:10
Képes üzenet !
......
2020-11-30 19:09:17
Nevessünk

Csak magyarul beszélőknek...

A Tál család
Tudjátok, hogy hány tagja van a mi családunknak ?

Először is itt van az öreg Diktál, aki mindent irányítani akar, aztán ott van Protes Tál bácsi és fivére Szabó Tál, akik folyton ellenszegülnek és minden...
2020-08-16 20:19:50
Feltárták a Kínai Nagy Fal elfelejtett mongóliai részét
...
Egy izraeli kutatók vezette régészcsoport "Dzsingisz kán rejtélyes falára" bukkant, amit korábban a Kínai Nagy fal részének tekintettek. A hétfőn az Antiquity című tudományos folyóiratban közzé tett tanulmányuk feltérképezte a falrészlet szerkezetét és új megvilágításba helyezte az építményt.
A mongol sztyeppén található, 737 km hosszú falszakaszról korábban azt hitték, ...
2020-06-09 13:52:02
Drunvalo Melchizedek - Az Élet Virágának ősi titka
... elsüllyedéséről. A maja irat fordítója, a francia történész, Le Plongeon szerint a kataklizma egyedülálló összefoglalóját tartalmazza. A következőket olvashatjuk a szövegben:

A 6. Kan évében a 11. Muluk napján a Zak hónapban borzalmas rengések rázták meg a Földet, melyek megszakítás nélkül követték egymást egészen a 13. Chin-ig. Mud hegységeinek országa, Mu földje felál...
2019-02-26 23:15:21
Romhányi József verseiből 3. rész
... engedik?
Csaholhatok reggelig!
Magát rosszul informálták, azt hiszem, mert ugatni szabad nálunk, csak harapni nem.
Orosz lajka:
- Hogy ne nőjön! Nincs rá keret.
Vakkantgatom csak a felet, mert látom, már mértéktartó.
Nem nyikkanok, ha már sarló, s ha még a kalapács is felkúszna, halkan - csóválnám a farkam.
Német juhász:
- ...
2019-02-22 18:02:22
Csak magyarul beszélőknek - a Tál család
...
A Tál családTudjátok, hogy hány tagja van a mi családunknak ?

Először is itt van az öreg Dik Tál, aki mindent irányítani akar, aztán ott vanProtes Tál bácsi és fivére Szabó Tál, akik folyton ellenszegülnek és mindent meg akarnak változtatni.

A húguk, Irri Tál, nyughatatlan bajkeverő a két fiával, Inzul Tállal ésMolesz Tállal ...
2018-12-12 11:31:55
1 2 3 ......25 26 ....38 39 ....50 51 52 
Címkék: Szent István, Kínai Nagy Fal, Drunvalo Melchizedek, Élet Virágának, Romhányi József, Ming Oy, Ezer Buddha Temploma, Protes Tál, Szabo Tál, Irri Tál, Inzul Tállal, Szabó Tál, Kínai Nagy, magyart tartja, nomádok közül, ujgur testvéreink, korabeli kínai, mongol sztyeppék, évszázadok során, ujgurok építette, kanchou ujgurok, szegényeket istápoló, ér­té­kes erek­lye, ot­ta­ni do­mon­kos, ra­gu­zai szer­ze­te­sek, csodálatos magyar, öreg Diktál, izraeli kutatók, falrészlet szerkezetét, mongol sztyeppén, maja irat, francia történész, kataklizma egyedülálló, következőket olvashatjuk, elsüllyedéséről, összefoglalóját, mhroaitehjskrli, kisebbrendűségi, megvilágításba, ellenszegülnek, megtekinthetők, falszakaszról, régészcsoport, feltérképezte, családunknak, folyóiratban, nyughatatlan, csúcspontját, komplexussal, következőket, vakkantgatom, hegységeinek, tanulmányuk, mértéktartó, beszélőknek, elfelejtett, változtatni, informálták, tekintettek, szerkezetét, szegényeket, tartalmazza, testvéreink, olvashatjuk, egyedülálló, melchizedek,
© 2013 TVN.HU Kft.