Belépés
Minden Isten terve szerint történik
... hogy bemenjen az Úr templomába, és bemutassa az illatáldozatot" (8. és 9. v.). Mi ez? Ószövetségi vallás, de mi az Újszövetségből, Lukács evangéliumából olvasunk. Itt vagyunk Lukács evangéliumában, és az első dolog, amivel találkozunk, az valami "Júdea" nevű szent terület, és néhány rend, hivatal, szertartás és struktúra, amelyek nagyon távol állnak a mai egyházi tapasztalatoktól....
2023-01-22 19:46:02
Bevezetés Lukács evangéliumába
Bevezetés Lukács evangéliumába

Lk 1,1-4: ,,Miután sokan vállalkoztak már arra, hogy írásba foglalják a közöttünk beteljesedett eseményeket úgy, amint ránk hagyták azok, akik kezdettől fogva szemtanúi és szolgái voltak az igének: magam is jónak láttam, hogy miután elejétől kezdve mindennek pontosan utánajártam, szép rendben megírjam neked, nagyra becsült Teofilosz, h...
2023-01-22 19:43:00
A feltámadás és az élet
A feltámadás és az élet

Textus: Jn 11,25-26

Leon Morris így jellemzi ezt a verset: "Jézus egyik nagy kijelentése" János evangéliumában. Bizonyára az is. Nagy igazságokat tartalmaz, amelyek segítenek, hogy még jobban higgyünk nagyszerű Megváltónkban.

1. Az első dolog, amit a szövegünkből láthatunk, az az, hogy ezek az igazságok, a "feltámadás" és az ...
2022-09-26 07:18:06
Győzedelmes hit
... "Én vagyok a feltámadás és az élet; aki hisz énbennem, ha meghal is él, és aki él és hisz énbennem, az nem hal meg soha. Hiszed-e ezt?" Ez Jézus ötödik "Én vagyok" kijelentése János evangéliumában.
Ez egyértelműen az istenségére vonatkozó állítás; senki más, mint az emberi testet öltött Isten
mondhatta azt, amit Jézus itt mondott. Nem csupán azt mondta, hogy Ő feltámadás...
2022-09-15 20:32:53
Isten világossága
... jelent meg. Ezért is jelentős, hogy a sátoros ünnep végén, amikor a sátoros ünnep azzal a gyújtatlan gyertyatartóval zárul, Jézus azt mondja: "Én vagyok a világ világossága". János evangéliumában világos összefüggés rajzolódik ki Jézusnak a világ világosságaként való jellemzése és az ünnep kontextusa között, amelyben ez a kijelentés elhangzik."

A pusztában Isten ...
2022-08-21 20:58:15
Ma van Áldozócsütörtök Mit áldozunk csütörtökön?
... (16,19). "Ezután kivitte őket Betániáig, felemelte a kezét, és megáldotta őket. És miközben áldotta őket, eltávolodott tőlük, és felvitetett a mennybe" - ez a rész pedig a Lukács evangéliumában (24,50-51) olvasható. Az Apostolok Cselekedetei így emlékezik meg: ,,Miután ezt mondta, szemük láttára felemeltetett, és felhő takarta el őt a szemük elől." (1,9)
Milyen ósz...
2022-05-26 09:10:17
Eső és erő Istentől
... ,,Ha tehát ti gonosz létetekre tudtok jó ajándékokat adni gyermekeiteknek, mennyivel inkább ad jót a ti mennyei Atyátok azoknak, akik kérnek tőle?"

A Lukács evangéliumában ennek az igeversnek a vége így hangzik: ,,mennyivel inkább ad mennyei Atyátok Szentlelket azoknak, akik kérik tőle."

Jn 3,36: ,,Aki hisz a Fiúban, annak örök élet...
2022-01-17 20:21:44
Amit megtehetünk a megtéretlen emberekért
Az emberi lélek kapuját nagyon gyakran zárja el az előítélet köve. Megtörténhet, hogy valaki semmi hibát sem talál Jézus Krisztusban vagy az Ő evangéliumában, de fennakad a megütközésnek ezen a kövén. Különféle okokat talál ki, hogy visszautasítsa az evangélium hívó szavát. Az ilyen emberek gyanakvóan tekintenek az isteni kijelentésekre, és bebeszélik maguknak, hogy elfogadásra mél...
2021-11-21 22:15:59
Hogyan kaphatunk segítséget Jézustól?
... asszonyt és hogy hitét felmutassa követendő példának a hitetlen vallásos zsidóknak és a tanítványoknak akiknek ,,kicsi hitük" volt (Mt 16:8). Ez a második alkalom a Máté evangéliumában hogy Jézus valakit megdicsért a nagy hitéért (Mt 8:10). Mindkét esetben pogányok voltak. Ez a történet arról szól, hogy jöhetsz Jézushoz és kaphatsz segítséget Tőle hit által.
...
2021-07-23 07:15:19
„Az én anyám és az én testvéreim”
... volt igaz. Ő nagyra értékelte az anyját. Amikor szenvedett a kereszten akkor is gondolt az anyjára és gondja volt rá. Megparancsolta János apostolnak, hogy legyen gondja rá. Márk evangéliumában később Jézus bírálta a farizeusokat és írástudókat amiatt, hogy nem tisztelték a szüleiket.

Márk 7,9-13: ,, Szépen félreteszitek az Isten parancsolatát, hogy helyébe állítha...
2021-07-02 10:09:58
1 2 3 .................57 58 .........86 87 .........114 115 116 
Címkék: Minden Isten, Bevezetés Lukács, Áldozócsütörtök Mit, Leon Morris, Apostolok Cselekedetei, Atyátok Szentlelket, Jézus Krisztusban, Megparancsolta János, megtéretlen emberekért, első dolog, közöttünk beteljesedett, szövegünkből láthatunk, istenségére vonatkozó, emberi testet, sátoros ünnep, gyújtatlan gyertyatartóval, világ világossága, világ világosságaként, ünnep kontextusa, kijelentés elhangzik, pusztában Isten, rész pedig, szemük elől, emberi lélek, előítélet köve, megütközésnek ezen, evangélium hívó, ilyen emberek, isteni kijelentésekre, hitetlen vallásos, tanítványoknak akiknek, második alkalom, nagy hitéért, történet arról, kereszten akkor, tapasztalatoktól, gyermekeiteknek, áldozócsütörtök, világosságaként, gyertyatartóval, evangéliumában, visszautasítsa, újszövetségből, tanítványoknak, illatáldozatot, evangéliumából, kijelentésekre, megparancsolta, megütközésnek, beteljesedett, evangéliumába, megváltónkban, parancsolatát, félreteszitek, felemeltetett, szövegünkből, egyértelműen, eltávolodott,
© 2013 TVN.HU Kft.