Belépés
Tőzsde - Csökkenéssel zártak a vezető nyugat-európai tőzsdeindexek
... indexek közül a Stoxx Europe 600 és az FTSE Eurofirst 300 index egyaránt 0,66 százalékkal, míg az euróövezeti EuroStoxx50 0,60 százalékkal csökkent.
Az angol font erősödése az exportorientált vállalatok árfolyamát nyomta lefelé, miközben olyan nagyvállalatok, mint az AstraZeneca, a BP és a GlaxoSmithKline részvényei csütörtöktől már osztalék nélkül forogtak a tőzsdén.
A...
2020-08-13 19:22:37
Rekordmélységben a DIW gazdaságkutató második negyedévi németországi konjunktúraindexe
... politika - nemzetközi összehasonlításban - elég hatékonyan csillapította ugyan a lakossági és vállalati jövedelemcsökkenés belföldi gazdaságra gyakorolt hátrányos h...
2020-05-27 11:52:03
Koronavírus - Bundesbank: nem lehet elkerülni a nagyfokú recessziót Németországban
... a szórakoztatóipar, a vásár- és kiállításrendezés és a légiforgalom.
A korlátozások emellett a vírusjárvány által erősen érintett országok keresletének közvetlenül kitett exportorientált termelőipar teljesítményét is nagymértékben visszavetik majd.
A Bundesbank megítélése szerint a németországi társadalombiztosítási rendszer, az euróövezetben életbe léptetett gazdaságös...
2020-03-23 14:02:33
Szijjártó: Európa érdeke a szorosabb technológiai és gazdasági együttműködés Ázsiával
... mutatja: az ázsiai országok és vállalatok egyre fontosabb szerepet játszanak a világgazdasági folyamatok alakításában.
A külgazdasági és külügyminiszter hangsúlyozta: Magyarország exportorientált országként arra kéri az új Európai Bizottságot, hogy gyorsítsa fel az ázsiai országokkal nagyon lassan zajló szabadkereskedelmi tárgyalásokat. "Érdekünk, hogy az Európa és Ázsia közö...
2019-12-16 13:33:53
Az exportfejlesztési ügynökség segíti az orvostechnikai cégek külpiacra lépését
... szervezésével és a kapcsolódó marketing feladatok ellátásával.
A közlemény idézi Hendrich Balázst, a HEPA vezérigazgatóját, aki kiemelte: az egészségipar a hagyományosan erősen exportorientált magyar gazdaság egyik legjelentősebb exportágazatává vált, a magyar orvostechnikai vállalatok átlagosan termelésük 80 százalékát exportálják a külpiacokra.
Az együttműködés értelmé...
2019-10-07 19:12:18
Központi beruházási programot javasol a DIW a német ipar versenyképességének javítására
... százalékos GDP-növekedés lesz, ami szinte kizárólag az exportkereslet csökkenését kiegyenlítő belső keresletnek köszönhető. Érzékelhetően meginogtak a német gazdaság tartópillérei: az exportorientált német feldolgozóipar teljesítménye már bő egy éve folyamatosan csökken - tették hozzá.
A nagy uniós államok kereslete a német ipari termékek iránt jelentősen visszaesett. Ezt eg...
2019-09-11 14:41:42
Stagnált a GfK német fogyasztói hangulatindexe
...
A mintegy kétezer ember megkérdezése alapján számított mutató augusztusban 9,7 ponton állt, és szeptemberben is 9,7 ponton maradhat a Gfk előrejelzése szerint. Elemzők enyhe romlást, 9,6 pontot valószínűsítettek szeptemberre.
Egy évvel ezelőtt, tavaly augusztusban 10,4 ponton állt a hangulatindex értéke.
Az erős gazdasági ellenszelek dacára a fogyasztók hangulata s...
2019-08-28 09:21:26
Hétéves mélypontra süllyedt az ifo német üzleti hangulatindexe augusztusban
... az elemzők által várt 91,5 ponttal.
Az adatokat kommentálva Clemens Fuest, az ifo vezetője rámutatott, egyre több jel utal arra, hogy recesszió közeleg Németországban. Az exportorientált német vállalatokat súlyosan érinti a külső kereslet gyengülése, a vámok emelkedése és a Nagy-Britannia európai uniós tagságának megszűnését övező bizonytalanságok.
Az ipari vállalatok ü...
2019-08-26 11:51:28
Szijjártó: kihirdették a Budapest-Belgrád vasútvonal felújítására kiírt tender győztesét
... Magyarország kínálja majd a kínai áruk leggyorsabb szállítási útvonalát Délkelet- és Nyugat-Európa között.
A miniszter arról is beszélt, hogy Magyarországnak nyitott gazdaságú, exportorientált országként alapvető érdeke, hogy a világkereskedelem minél szabadabb legyen. Mivel mára a világkereskedelem talán legerősebb szereplője Kína, a magyar gazdaság teljesítménye szempontjáb...
2019-04-25 13:29:10
Orbán: sikeres kisvárosok, erős magyar vállalatok kellenek
... megvalósulását egyedi kormánydöntés is segítette.
Közölte: a cégcsoport a térség közel 700 munkavállalóját alkalmazza, 20 milliárd forintot meghaladó árbevételével pedig hozzájárul az exportorientált magyar gazdaság teljesítményéhez.
Az igazgatósági elnök végül elmondta, hogy egy újabb feldolgozóüzem építését is tervezik, ez várhatóan 2020-ra valósul meg.
Bányai Gáb...
2019-01-28 13:51:55
1 2 3 4 5 6 
Címkék: Stoxx Europe, FTSE Eurofirst, Európai Bizottságot, Hendrich Balázst, Clemens Fuest, Bányai Gáb, vezető nyugat-európai, nagyfokú recessziót, szorosabb technológiai, exportfejlesztési ügynökség, orvostechnikai cégek, német ipar, euróövezeti EuroStoxx50, angol font, exportorientált vállalatok, korlátozások emellett, vírusjárvány által, euróövezetben életbe, ázsiai országok, világgazdasági folyamatok, ázsiai országokkal, kapcsolódó marketing, közlemény idézi, hagyományosan erősen, magyar orvostechnikai, együttműködés értelmé, exportkereslet csökkenését, német gazdaság, exportorientált német, nagy uniós, német ipari, mintegy kétezer, évvel ezelőtt, hangulatindex értéke, erős gazdasági, fogyasztók hangulata, elemzők által, adatokat kommentálva, külső kereslet, vámok emelkedése, ipari vállalatok, kínai áruk, miniszter arról, világkereskedelem minél, világkereskedelem talán, magyar gazdaság, térség közel, exportorientált magyar, igazgatósági elnök, újabb feldolgozóüzem, szórakoztatóipar, bizonytalanságok,
© 2013 TVN.HU Kft.