Belépés
Líbia - Merkel: a résztvevők megállapodtak a fegyverembargó betartásában
... függetlensége, területi épsége és nemzeti egysége melletti elkötelezettségüket, és közösen azt vallják, hogy csak egy belső, líbiai vezetésű politikai folyamat vezethet el a tartós békéhez.
Ezért gondoskodni kell a Líbiába irányuló fegyverszállítások tilalmáról szóló, az ENSZ Biztonsági Tanácsában (BT) 2011-ben hozott határozat betartásáról - áll a nyilatkozatban, miszerint a...
2020-01-19 22:12:11
Erdő Péter: a keresztények egységéhez kevés az emberi erőfeszítés
... való tartozás létkérdése" - jelentette ki.
"Hitünk súlyos kérdéseiről őszinte szándékkal beszélve mindig átérezzük, hogy a feladat nagyobb, mint ami puszta emberi erővel megoldható. Ezért van szükség a szívből jövő, állhatatos imádságra a keresztények egységéért" - mondta Erdő Péter.
Kondor Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház Déli Egyházkerületének püspöke arról be...
2020-01-19 20:22:09
Férfi kézilabda Eb - Bánhidi: a második félidők specialistái lettünk
... mentünk tovább" - mondta.
Az irányító Győri Mátyás elárulta, a szünetben Chema Rodríguez másodedző azt mondta, ugyanolyan helyzetben vannak, mint az Izland elleni győztes csoportmeccsen, ezért ugyanazt várják el a játékosoktól a második félidőben, mint akkor.
"Hozzátette, nagyon bízik bennünk, és mutassuk meg, mit tudunk. Ez szerencsére megtörtént, a mai és a többi meccs...
2020-01-19 20:11:50
Férfi kézilabda Eb - Gulyás István: várható volt, hogy jobb erőben leszünk
... Ligája élcsapataiban szereplő játékosok elfáradnak a hajrára. A magyar válogatott taktikáját részben arra építették, hogy a jobbátlövő Jure Dolenec nem játszik olyan sokat a Barcelonában, ezért a hajrában nem tud majd olyan szinten teljesíteni, ahogy korábban. Dolenec végül 13 lövésből nyolc gólt szerzett.
"A szünetben az hangzott el, hogy nincs semmi baj, jól játszunk. Néhán...
2020-01-19 19:21:58
Baleset miatt torlódik a forgalom az M7-es autópályán Érdnél
...
Közleményük szerint egy teherautó és egy személygépkocsi ütközött össze az M7-es autópálya 17-es kilométerénél, a főváros felé vezető oldalon. A balesetben az elsődleges információk alapján egy ember megsérült.
Az Útinform a honlapján azt írta: a forgalmat a belső sávba terelik, ezért lassult le az előrejutás. A torlódás 1-1,5 kilométeres....
2020-01-19 18:31:46
A Fidesz szerint magára hagyta a fertőzést kapott betegeket Budaörs vezetése
... több betegnek is jelezték, hogy valószínűleg maradandó károsodást fog elszenvedni.
Hozzátette, hogy a műtétet követő két hétben senki sem kereste fel a betegeket az intézmény részéről, ezért Budaörs polgármesterének, Wittinghoff Tamásnak még január elején kérdéseket tett fel a helyi Fidesz az üggyel kapcsolatban, amelyekre csak részben kaptak választ.
Ezért most a nyilv...
2020-01-19 18:01:59
A pesti gettó felszabadítására emlékeztek a Dohány utcai zsinagógában
... Szalay-Bobrovniczky Vince.
Mester Tamás, a Budapesti Zsidó Hitközség elnöke felidézte: a pesti gettó kapuit a szovjet katonák nyitották ki, és a budapesti zsidóság örök hálával tartozik nekik ezért.
Elmondta: 1945. január 18-án az akkor kilencéves édesapja egy Wesselényi utcai ház lépcsőházában szovjet katonákkal találkozott, és jelezte nekik, hogy a szemközti ház tetejé...
2020-01-19 15:01:31
Imádság
... közelebb van. Kezdettől végig az Úr tanításai és példái oktatnak minket arra, hogy az az imádság, amit nem kitartóan és nem újabb bizalommal mondunk el, az nem nyer erőt az előző imádságokból, ezért nem diadalmaskodik. (William Arthur)
Arthur Rubinstein, a híres zongoraművész egyszer ezt mondta: ,,Ha egy napig elhanyagoltam a gyakorlást, azt észreveszem én; ha két napig,...
2020-01-19 14:45:55
Az MSZP miniszterelnöki beavatkozást követel a borsodi kórházban történtek miatt
... szocialista képviselő vasárnap Budapesten sajtótájékoztatón azt mondta, hiába fordult eddig a tárcát vezető Kásler Miklós miniszterhez, "csak maszatolást, tagadást, mély hallgatást" tapasztalt. Ezért most a kormányfőtől azonnali beavatkozást követel az ügyben.
Mivel Kásler miniszter hónapok óta hallgat, így joggal feltételezhető, hogy Magyarország legnagyobb egészségügyi botr...
2020-01-19 13:51:27
Szkíta kori település maradványaira bukkantak Szolnokon
... századtól a 4. század közepéig volt domináns az Alföldön.
Kovács Péter szólt arról, hogy a középső vaskori települések általában szórványos szerkezetűek, tanyasi jellegű telepek voltak, ezért is szerencsés, hogy a feltárás helyszínén épp egy ilyen település nyomaira bukkantak.
Elmondta, hogy a feltárt szkíta kori települést három árok vette körbe, amelyek közül az egyi...
2020-01-19 13:11:21
1 2 3 ........12680 12681 ....19021 19022 ....25360 25361 25362 
Címkék: Erdő Péter, Gulyás István, ENSZ Biztonsági Tanácsában, Kondor Péter, Magyarországi Evangélikus Egyház Déli Egyházkerületének, Győri Mátyás, Chema Rodríguez, Jure Dolenec, Wittinghoff Tamásnak, Szalay-Bobrovniczky Vince, Mester Tamás, Budapesti Zsidó Hitközség, William Arthur, Arthur Rubinstein, Kásler Miklós, Mivel Kásler, Kovács Péter, résztvevők megállapodtak, fegyverembargó betartásában, keresztények egységéhez, emberi erőfeszítés, második félidők, fertőzést kapott, pesti gettó, borsodi kórházban, tartós békéhez, feladat nagyobb, szívből jövő, keresztények egységéért, irányító Győri, szünetben Chema, második félidőben, többi meccs, magyar válogatott, jobbátlövő Jure, személygépkocsi ütközött, főváros felé, elsődleges információk, ember megsérült, belső sávba, műtétet követő, intézmény részéről, helyi Fidesz, üggyel kapcsolatban, szovjet katonák, budapesti zsidóság, akkor kilencéves, előző imádságokból, híres zongoraművész, napig elhanyagoltam, tárcát vezető, kormányfőtől azonnali, középső vaskori,
© 2013 TVN.HU Kft.