Belépés
Kuszkusz
... búzadarával vagy apró szemű tarhonyával), 2 kanál víz, 10 dkg mazsola, 2 ek. vaj.
Zöldséglevest főzünk olyan fazékban, amelyre a kuszkusz elkészítéséhez szükséges szitát rá lehet tenni. Ezzel egyidejűleg a húsokat és a cserkészkolbászt külön megsütjük. Amikor levesünk csaknem megfőtt, fűszerezzük s a kuszkuszt (búzadarát vagy tarhonyát) meglocsoljuk 2 kanál vízzel, és alaposa...
2010-11-05 04:34:25
Bárány aszalt szilvával
... evőkanál liszt, só ízlés szerint.
A húst kisebb darabokra vágjuk, majd a vajon hirtelen tűznél süssük át. Ha megpirult, adjuk hozzá a megtisztított, vékony karikákra vágott hagymát s ezzel együtt még egyszer átpirítjuk. Majd hintsük meg liszttel és keverjük össze. Ezután öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje a húst és fedő alatt lassú tűzön addig pároljuk, amíg a hús omlós, ...
2010-11-05 04:28:24
Parasztos birkaleves pirított
... át főzzük.
A kenyérszeleteket megpirítjuk s egy nagy, előmelegített leveses tálba tesszük.
A szétnyomkodott fokhagymát vajban világosra ...
2010-11-05 04:25:54
Kosari
... cseréptálba halmozzuk: alul legyen a rizs, azon a lencse majd a makaróni, végül a párolt hagyma.
Sóz...
2010-11-05 04:11:23
Arab omlett
... borsozzuk, és omletteket készítünk belőle. A vöröshagymát apróra vádjuk megpirítjuk egy kevés olajon, beletesszük az apró kockára vágott paradicsomot, zöldpaprikát, meghintjük pirospaprikával. Ezzel töltjük meg az omletteket. A paradicsomot tegyük egy pillanatra forró vízbe, így könnyen lejön a héja. Az omlettre egy kevés olvasztott vajat csepegtetünk, és megszórjuk reszelt sajtta...
2010-11-05 04:05:25
Arab konyha
... legalább 1-2 szem olajbogyó). Az előételt hússal, zöldséggel dúsított leves követi. Ha valaki diétázik a családban vagy csak kevés volt aznapra a kosztpénz, Zulejka sűrű levest készít, s ezzel az étkezés már be is fejeződhet.
A levesbe viszont jócskán kanalaznak joghurtot és citromlevet is. A vízzel és sóval kevert, lehűtött joghurt s a citrom kifacsart leve jól hűsít és jell...
2010-11-05 04:04:04
Édes-savanykás tök
... vagy üvegbe, és öntsük le sziruppal. Egynapi húzatás
után öntsük le az oldatot, főzéssel csaknem a felére sûrítsük be. A
tökdarabkákat ezután üvegekbe rakva önts...
2010-11-05 03:57:00
Zöld paradicsom
... ecetes uborkánál leírtak szerint - zöld
leveles és szemes fûszerekből felöntőlevet. Adjunk hozzá sót, cukrot
és minden liter vízhez számítva 2,5-3,5 dl 10%-os ecetet. Ezzel
forrázzuk az üvegekbe rakott zöld paradicsomot, majd ne zárjuk,
csak takarjuk le. Másnap öntsük le a felöntőlevet. Forraljuk fel
még egyszer, tegyünk minden üvegbe e...
2010-11-05 03:55:47
Ecetes cékla
... köménymagot. Közben
készítsük el a felöntőlevet: minden liter vízre számítva adjunk
3 dkg sót, és 3,5 dkg cukrot. Amikor felforr, öntsük hozzá a 2-2,5 dl
10%-os ecetet, és ezzel töltsük fel az üvegeket. A szokásos módon
légtelenítsük, majd zárjuk le csavaros tetővel. Régi receptekben
szerepel olyan eljárás is, amikor a céklát kierjesztették, mint...
2010-11-05 03:53:25
Zölddinnye-savanyúság
... azonosak az uborkáéval. Vegyünk literenként 3-4 dkg sót,
4-6 dkg cukrot, és amikor már a zöldfûszereket kiszûrtük és ismét
felforraltuk, adjuk hozzá a 2,5-3 dl ecetet. Ezzel, ha így is felforrt,
forrázzuk le ismét, majd letakarva hagyjuk másnapig állni. A levet
leöntve a dinnyéket rakjuk a végleges üvegekbe, a tetejükre tegyünk
egy késhegynyi sza...
2010-11-05 03:51:03
1 2 3 .........9227 ....13205 13206 13207 13840 13841 .....18453 18454 
Címkék: kuszkusz elkészítéséhez, cserkészkolbászt külön, húst kisebb, vajon hirtelen, kenyérszeleteket megpirítjuk, szétnyomkodott fokhagymát, lencse majd, párolt hagyma, vöröshagymát apróra, kevés olajon, apró kockára, paradicsomot tegyük, pillanatra forró, kevés olvasztott, előételt hússal, családban vagy, levesbe viszont, citrom kifacsart, felére s&#251, üvegekbe rakott, szokásos módon, céklát kierjesztették, dinnyéket rakjuk, végleges üvegekbe, tetejükre tegyünk, cserkészkolbászt, kenyérszeleteket, pirospaprikával, kierjesztették, szétnyomkodott, elkészítéséhez, megtisztított, tökdarabkákat, zöldséglevest, légtelenítsük, előmelegített, vöröshagymát, paradicsomot, meglocsoljuk, zöldpaprikát, felforraltuk, csepegtetünk, egyidejűleg, tarhonyával, receptekben, cseréptálba, megpirítjuk, beletesszük, fűszerezzük, citromlevet, köménymagot, literenként, búzadarával, pillanatra, kanalaznak, fejeződhet, zöldséggel, megszórjuk, olvasztott, omletteket, paradicsom, meghintjük, fokhagymát, uborkáéval, zölddinnye, birkaleves, késhegynyi,
© 2013 TVN.HU Kft.