|
|
|
... búzadarával vagy apró szemű tarhonyával), 2 kanál víz, 10 dkg mazsola, 2 ek. vaj.
Zöldséglevest főzünk olyan fazékban, amelyre a kuszkusz elkészítéséhez szükséges szitát rá lehet tenni. Ezzel egyidejűleg a húsokat és a cserkészkolbászt külön megsütjük. Amikor levesünk csaknem megfőtt, fűszerezzük s a kuszkuszt (búzadarát vagy tarhonyát) meglocsoljuk 2 kanál vízzel, és alaposa... |
2010-11-05 04:34:25 |
|
|
|
|
|
|
... evőkanál liszt, só ízlés szerint.
A húst kisebb darabokra vágjuk, majd a vajon hirtelen tűznél süssük át. Ha megpirult, adjuk hozzá a megtisztított, vékony karikákra vágott hagymát s ezzel együtt még egyszer átpirítjuk. Majd hintsük meg liszttel és keverjük össze. Ezután öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje a húst és fedő alatt lassú tűzön addig pároljuk, amíg a hús omlós, ... |
|
2010-11-05 04:28:24 |
|
|
|
|
|
|
... át főzzük.
A kenyérszeleteket megpirítjuk s egy nagy, előmelegített leveses tálba tesszük.
A szétnyomkodott fokhagymát vajban világosra ... |
2010-11-05 04:25:54 |
|
|
|
|
|
|
... cseréptálba halmozzuk: alul legyen a rizs, azon a lencse majd a makaróni, végül a párolt hagyma.
Sóz... |
|
2010-11-05 04:11:23 |
|
|
|
|
|
|
... borsozzuk, és omletteket készítünk belőle. A vöröshagymát apróra vádjuk megpirítjuk egy kevés olajon, beletesszük az apró kockára vágott paradicsomot, zöldpaprikát, meghintjük pirospaprikával. Ezzel töltjük meg az omletteket. A paradicsomot tegyük egy pillanatra forró vízbe, így könnyen lejön a héja. Az omlettre egy kevés olvasztott vajat csepegtetünk, és megszórjuk reszelt sajtta... |
|
2010-11-05 04:05:25 |
|
|
|
|
|
|
... legalább 1-2 szem olajbogyó). Az előételt hússal, zöldséggel dúsított leves követi. Ha valaki diétázik a családban vagy csak kevés volt aznapra a kosztpénz, Zulejka sűrű levest készít, s ezzel az étkezés már be is fejeződhet.
A levesbe viszont jócskán kanalaznak joghurtot és citromlevet is. A vízzel és sóval kevert, lehűtött joghurt s a citrom kifacsart leve jól hűsít és jell... |
2010-11-05 04:04:04 |
|
|
|
|
|
|
... vagy üvegbe, és öntsük le sziruppal. Egynapi húzatás
után öntsük le az oldatot, főzéssel csaknem a felére sûrítsük be. A
tökdarabkákat ezután üvegekbe rakva önts... |
2010-11-05 03:57:00 |
|
|
|
|
|
|
... ecetes uborkánál leírtak szerint - zöld
leveles és szemes fûszerekből felöntőlevet. Adjunk hozzá sót, cukrot
és minden liter vízhez számítva 2,5-3,5 dl 10%-os ecetet. Ezzel
forrázzuk az üvegekbe rakott zöld paradicsomot, majd ne zárjuk,
csak takarjuk le. Másnap öntsük le a felöntőlevet. Forraljuk fel
még egyszer, tegyünk minden üvegbe e... |
2010-11-05 03:55:47 |
|
|
|
|
|
|
... köménymagot. Közben
készítsük el a felöntőlevet: minden liter vízre számítva adjunk
3 dkg sót, és 3,5 dkg cukrot. Amikor felforr, öntsük hozzá a 2-2,5 dl
10%-os ecetet, és ezzel töltsük fel az üvegeket. A szokásos módon
légtelenítsük, majd zárjuk le csavaros tetővel. Régi receptekben
szerepel olyan eljárás is, amikor a céklát kierjesztették, mint... |
2010-11-05 03:53:25 |
|
|
|
|
|
|
... azonosak az uborkáéval. Vegyünk literenként 3-4 dkg sót,
4-6 dkg cukrot, és amikor már a zöldfûszereket kiszûrtük és ismét
felforraltuk, adjuk hozzá a 2,5-3 dl ecetet. Ezzel, ha így is felforrt,
forrázzuk le ismét, majd letakarva hagyjuk másnapig állni. A levet
leöntve a dinnyéket rakjuk a végleges üvegekbe, a tetejükre tegyünk
egy késhegynyi sza... |
2010-11-05 03:51:03 |
|
|
|
|