Belépés
Idézet Szent II. János Pál pápától
Szent II. János Pál pápa buzdított bennünket: "Ne féljetek! Nyissátok meg, sőt tárjátok ki Krisztus előtt a kapukat!"
Igen, ki kell nyitni a szívünket, az értelmünket, hogy megértsük, felfogjuk, Istennek mi a terve velünk, az életünkkel.
Erre minden nap kell törekednünk, akkor is, ha újra és újra elbukunk....
2020-05-21 09:34:30
Erdő Péter bíboros, prímás írása Szent II. János
... beszéd, a névválasztás, amelyet később részletesen, szinte hivatalosan meg is indokolt, az első ünnepélyes pápai szentmise, amelynek prédikációjában felhangzott a híres mondat: ,,Ne féljetek!" - mindez egy új korszak kezdetét jelezte. De hogy milyen lesz ez az új korszak, arról mindenki szeretett volna minél hamarabb tájékozódni. Először is megteltek a könyvesbolt...
2020-05-18 08:22:46
Szentmise 2020.05.17
Emlékezés Szent II. János Pál pápa születésnek 100. évfordulóra.
Mottó:
"Ne féljetek! Tárjátok ki a kapukat Krisztus előtt!"
Nyissátok meg az Ő üdvözítő hatalma előtt az államhatárokat, a gazdasági és politikai rendszerek határait, a kultúra, a fejlődés és a civilizáció széles mezőinek korlátait. Ne féljetek! Krisztus tudja, hogy mi lakik az emberben"
De egyedü...
2020-05-17 21:58:05
„Ne féljetek!” – II. János Pál pápa székfo
...,,Ne féljetek!" - II. János Pál pápa székfoglaló homíliája (Róma, 1978. október 22.)
Szent II. János Pál pápa homíliáját adjuk közre az alábbiakban, mely a római Szent Péter téren bemutatott első ünnepélyes szentmisében hangzott el negyven évvel ezelőtt.
...............
&...
2020-05-17 12:10:22
Várszegi Asztrik: Róma püspökeként mindenkihez köze volt
... székbe, korábban valószínűtlennek tűnt, és óriási meglepetést okozott. Utána pedig ő, aki tisztában volt a reális szocializmus mibenlétével, azzal a mondattal fordult a világhoz: ,,Ne féljetek!" Ez bátorítást adott a vasfüggönyön túl és másutt élőknek is.
Ez a hang - ellentétben a korábbi, a Kúriából kikerült pápák stílusával - új színt és világlátást h...
2020-05-17 07:35:43
XVI. Benedek: II. János Pál nem erkölcsi rigorista, az Isten
... Mindazonáltal II. János Pál az első pillanattól kezdve új lelkesedést váltott ki Krisztus és Egyháza iránt. Pápai beiktatásakor mondott prédikációjának szavai a következők voltak:
,,Ne féljetek! Tárjátok ki a kapukat Krisztus előtt!" Ez a felhívás, ez a hang jellemezte egész pápaságát, és az Egyház felszabadító helyreállítójává tette őt.
Ezt az a tény határozt...
2020-05-16 07:59:24
Áldom az Urat minden időben, dicsérete mindig ajkamon van!
...1.
Dávidé, mikor elváltoztatta értelmét Abimélek előtt, és mikor ez elűzte őt és elment.
2.
Áldom az Urat minden időben, dicsérete mindig ajkamon van!
3.
Dicsekedik lelkem az Úrban; s hallják ezt a szegények és örülnek.
4.
Dicsőítsétek velem az Urat, és magasztaljuk együtt az ő nevét!
5.
Megkerestem az Urat és meghallgatott ...
2020-05-14 17:54:09
Mit mondana nekünk ma Szent II. János Pál pápa?
... pápa születése 100. évfordulójának vigíliáján olvasnak fel a templomokban
A lengyel püspökök a szent pápa székfoglaló homíliájának felejthetetlen mondatait idézik válaszul: ,,Ne féljetek! Nyissátok meg, sőt tárjátok ki Krisztus előtt a kapukat! Nyissátok meg az ő üdvözítő hatalma előtt az államhatárokat, a gazdasági és politikai rendszerek határait, a kultúra, a fejlődés...
2020-05-11 11:30:01
Ferenc pápa üzenete a hivatások 57. világnapjára
... hogy kísértet, és megijednek. Jézus viszont azonnal megnyugtatja őket olyan szavakkal, amelyeknek életünket és hivatásbeli utunkat mindig kísérniük kell: ,,Bátorság, én vagyok; ne féljetek!" (Mt 14,27). Ez a második szó, amelyet rátok akarok bízni: a bátorság.
Vannak kísértetek, amelyek megrettentik a szívünket és gyakran egészen megakadályoznak abban, hogy elindul...
2020-05-03 12:10:58
A félelemtől az érett emberségig
... azt az aggodalmat, hogy az egész emberiséget könnyen csapások sújthatják (15). Ezzel együtt kinek ne az a felkiáltás jutna eszébe először a szent pápa kapcsán, hogy ,,ne félj, ne féljetek"?
A Redemptor hominis az ,,érett emberséghez" (21), a félelemtől és mások uralásának vágyától mentes élethez akarja elvezetni a teremtettségénél és megváltottságánál fo...
2020-04-24 18:29:44
1 2 3 .....................134 135 ...........201 202 ...........267 268 269 
Címkék: Idézet Szent II, János Pál, Erdő Péter, Szent II, Várszegi Asztrik, Emlékezés Szent II, Szent Péter, Mindazonáltal II, érett emberségig, terve velünk, első ünnepélyes, híres mondat, kapukat Krisztus, civilizáció széles, római Szent, reális szocializmus, mondattal fordult, hang &#8211, első pillanattól, következők voltak, hang jellemezte, lengyel püspökök, szent pápa, egész emberiséget, valószínűtlennek, helyreállítójává, teremtettségénél, prédikációjának, prédikációjában, megakadályoznak, felejthetetlen, évfordulójának, államhatárokat, elváltoztatta, mindazonáltal, beiktatásakor, meghallgatott, felszabadító, névválasztás, vasfüggönyön, mibenlétével, szocializmus, dicsőítsétek, világnapjára, templomokban, homíliájának, szentmisében, magasztaljuk, megnyugtatja, megrettentik, hivatalosan, lelkesedést, törekednünk, megkerestem, székfoglaló, értelmünket, pillanattól, hivatásbeli, részletesen, világlátást, születésnek, magyarkurir, könyvesbolt, mindenkihez, évfordulóra, alábbiakban, civilizáció, emberséghez, tájékozódni,
© 2013 TVN.HU Kft.