Belépés
Advent 2. vasárnapja 12.09
... első eljövetelekor magát megalázva testet öltött, teljesítette a kezdettől fogva neki rendelt küldetést, - és megnyitotta SZÁmunkra az örök üdvösség útját: hogy amikor dicsőséges fényben újra eljön - látható valóságban NYERjük el, amit most ígéretében bízva várunk.
(És) Ezért mi is, miként az angyalok és főangyalok, a trónod körül álló hatalmas égi szellemek, és ...
2018-12-09 21:59:55
Egyfelé
... ismerünk
csupán,
sietve miriád testvér
után.
Mindnek, mindnek egy dala volt,
ha volt:
a tengerről, a tengerről
dalolt.
És ködbehulltak tornyok és
tetők,
ormok, a fényben árnyékot
vetők,
virágos partok, idegen
dalok.
A tenger felé! - zengtek a
habok.

A parton népek arca tűnt
elő.
Ó, ezer...
2018-12-07 16:58:44
Jim Morrison-emlékvetítés a Pólus Moziban
... is remek formában volt" - mondta később Ray Manzarek. A koncert rögzítését megnehezítette, hogy Morrison ragaszkodott az erős filmes reflektorok lekapcsolásához, emiatt vöröses derengő fényben zajlott a műsor. Az első szám alatt technikai gondok miatt még nem forogtak a kamerák, a filmben ekkor a fesztiválra érkező embertömegről és a közönségről készült felvételek láthatók.
A...
2018-12-05 14:32:10
Rohmann Ditta csellóművész ad koncertet a Zeneakadémián
... hogy valami különlegeset hozzunk létre" - hangsúlyozta, hozzátéve: a lemezhez képest van egy plusz alkotó, Dall'Abaco Magyarországon nem annyira ismert olasz zeneszerző, akinek műveit még fényben szólaltatja meg a csellóművész, a további szerzemények alatt azonban szinte sötétben fog játszani, hogy jobban a zenére koncentrálhasson a közönség.
Elmondta, hogy nagyon gazdag a cs...
2018-12-04 18:22:07
Kaffka Margit : Fényben

Kaffka Margit : Fényben

Tudom, hogy a tavasz nem tart örökké,
Hogy elmúlnak mind a derűs napok,
Hogy a dal, hogy a tavasz idehagynak,
És ősz fejemmel magam maradok.

Zörgő avarban, ködös alkonyattal,
A darvak búcsúzása idején
Rá...
2018-12-04 11:45:14
Csütörtöktől játsszák a mozik Goda Krisztina BÚÉK című filmjét
... szilveszter ugyanis jó alkalom arra, hogy az emberek felhívják egymást, és a jókívánságok mellett elhangzik egy-két bizalmas mondat is.
Szecsanov Martin kamerája előtt kitárul az ünnepi fényben fürdő város, de a belső jelenetek dinamikája a szűk helyszíneket is izgalmassá teszi. "Több humort vittünk a történetbe, de úgy, hogy az ne csak viccelődés legyen, hanem helyzeteket i...
2018-12-04 09:31:56
Mészárosová Melinda: Adventi vásár
... szépsége, csendes tömeg,
forralt bor, s adventi dallam zenél!

Kis melegség a hideg télben,
kortyolt forralt bor a szélben,
nézd, csillag az égen,
öröm...
2018-12-03 18:13:29
Adventtől karácsonyig
... a világban. A gonosz kísértetektől csak az menekülhet meg, aki az élet örökzöldjének számító fa alá húzódott.

16 A közterületeken kivilágított karácsonyfáknak és a karácsonyi fényben úszó utcarészleteknek is szimbolikus jelentése van. A fény a sötét-ségben a ősi vallási jelentés szerint a keresz-ténységnek a pogány világban való meg-jelenésére utal.

17 Ünne...
2018-12-03 18:00:20
BÍRÓ MELINDA Advent Micsoda hajnalra ébred az ember.
... lelked hófehérbe.
Szívedből vesd ki a kételyt.
Maradjon benne Hit, és Remény,
így Advent elején.
Gyújtsd meg az első gyertyát.
Térdelve mondj el egy imát,
s a fényben imádkozva tisztulj meg
a közeledő szent Karácsonyra.
Készülj lélekben az örök világosságra.

...
2018-12-02 17:37:38
Advent - Kiállítás, koncertek és körhinta Nyíregyházán
... koncertekkel és előadásokkal várják a közönséget a helyi iskolák növendékei, a színház művészei és a meghívott könnyűzenei eladók. Hétfőn nyílik meg a városháza dísztermében a Hópihék ünnepi fényben című kiállítás, amely december 16-ig várja a látogatókat. Lesznek kézműves foglalkozások, a Mikulás pedig vasárnaptól egészen december 23-ig várja a gyerekeket a városházán és a Mikulá...
2018-11-29 23:07:53
1 2 3 ................790 791 ........1186 1187 ........1580 1581 1582 
Címkék: Pólus Moziban, Rohmann Ditta, Kaffka Margit, Goda Krisztina BÚÉK, Mészárosová Melinda, BÍRÓ MELINDA Advent, Abaco Magyarországon, Szecsanov Martin, mozik Goda, kezdettől fogva, örök üdvösség, trónod körül, dala volt, fényben árnyékot, tenger felé, parton népek, koncert rögzítését, erős filmes, első szám, filmben ekkor, fesztiválra érkező, közönségről készült, lemezhez képest, plusz alkotó, további szerzemények, zenére koncentrálhasson, derűs napok, tavasz idehagynak, darvak búcsúzása, emberek felhívják, jókívánságok mellett, ünnepi fényben, belső jelenetek, szűk helyszíneket, hideg télben, gonosz kísértetektől, élet örökzöldjének, közterületeken kivilágított, karácsonyi fényben, pogány világban, első gyertyát, fényben imádkozva, közeledő szent, örök világosságra, helyi iskolák, színház művészei, meghívott könnyűzenei, városháza dísztermében, utcarészleteknek, koncentrálhasson, karácsonyfáknak, lekapcsolásához, magyarországon, közterületeken, megnehezítette, kísértetektől, zeneakadémián, embertömegről,
© 2013 TVN.HU Kft.