Belépés
Krisztus levele vagy
... teszem meg, amit tanácsoltok", volt végső válasza. Mikor a zsúfolt színházba ért a menet, Polikárp és keresztény kísérete határozott szózatot hall: Polikárp, légy erős és küzdj férfiasan!
A tömeg elhallgat, és a csöndben fölhangzik a prokonzul szava: ,,Esküdj a császárra és mondd; Le az istentagadókkal". Polikárp végignéz a bámész tömegen, rájuk mutat s fájda...
2021-04-14 21:36:36
A jó modorról........
... Tattersallba lovaglóleckét venni.
Egy idősebb korú rendőr őrmester fogadott bennünket, megkülönböztetett tisztelettel. A hölgyeknek egyenként mélyen meghajolva kezet csókolt. Velem roppant férfiasan kezet szorított, zajosan összecsapva sarkanytúit, mélyen a szemembe nézett és szó szerint azt mondta:
Roppant megtiszteltetésnek veszem, hogy éppen szerény személyemre esett ...
2021-01-31 11:56:02
Sorsom rémületes – de remélem,hogy férfiasan fogom elv
...,,Sorsom rémületes - de remélem, hogy férfiasan fogom elviselni."

Damjanich János utolsó levele a börtönből Vásárhelyi Jánosnénak - 1849. október 5.

Franz Bott, a brünni városi hóhér még nyár elején csatlakozott a császári hadsereghez, de szeptemberben már fel is mondott: Haynau alatt a munka sok volt, a fizetés kevés. A felmondását elfo...
2020-10-06 09:08:22
Köhögve és lázasan senki ne menjen emberek közé!
... hív, de szerinte a magyaroknak az önvédelem logikájával kell gondolkodniuk.
Orbán Viktor elmondta, azt kérte a belügyminisztertől, hogy a rendőrök és a katonák, ahogy eddig is, férfiasan lépjenek fel, és állítsanak meg minden illegális határátlépést, mert az már közegészségügyi kockázatot is jelent.

A magyar könnyűzene támogatásáról

Kiemelte, a k...
2020-08-09 08:41:28
Fidesz: Pikó vállalja a felelősséget a döntéseiért!
... polgármestert, ha szerinte ez nem igaz, akkor "ne az online ...
2020-05-26 16:42:50
Gebhardt Nóra versei
... szükséges orvosi vizsgálatra megyünk a leendő kollégáimmal. Unalmamban a mobiltelefonomat babráltam. Talán sms-t írtam a barátnőmnek, már nem emlékszem. Hello! - szólalt meg egy férfiasan kellemes hang, szinte belefúródva a fülemen keresztül az agyamba, végigfutva az egész testemen. Felkaptam a fejem és válaszoltam... volna. Egy hang sem jött ki a torkomon.

Ot...
2020-05-18 21:30:05
Óév búcsúztató
...
legényesen leveszi,
pedig még csak gyermek.

Lépegetnek szótlanul
S mikor éjfél eljő
férfiasan kezet fog
Múlttal a Jövendő.


...
2019-12-31 08:45:50
Jászberény - Olvasó Boldogasszony ferences templom
... hangszínével nemcsak a város, az ország egyik jelentős értéke is. Az orgona romantikus hangzásképét nem alakították a későbbi korok ízléséhez, eredeti állapotában csodálhatjuk méltóságteljes, férfiasan lágy zengését.

A toronyban összesen 4 harang lakik, a legnagyobbat, a több mint 22 mázsás Szent Orbán nevére szentelt harangot 1836-ban újraöntötték.
A második világ...
2019-11-17 21:09:15
Novák Katalin: a nőknek is van helyük a politikában
... problémákat, sokszor empatikusabbak is - emelte ki az államtitkár. Ugyanakkor felhívta arra a figyelmet, hogy vigyázni kell, nehogy egy nő - bekerülve a politikába elkezdjen alkalmazkodni, férfiasan viselkedni, feladni a nőiességét.
Robert Waldinger pszichiáter, a Harvard Egyetem professzora, aki egy 76 éve tartó boldogságkutatás jelenlegi vezetője arra a kérdésre, hogy nincs...
2019-11-07 15:42:42
Avilai Szent Teréz – Ima mindenszentek napján
... ti boldogságotokból,
és ossza meg velünk azt a világos megértést,
amelyben részetek van.

Értesd meg velünk, én Istenem,
hogy mi a jutalma azoknak,
akik férfiasan harcolják végig
ennek a nyomorúságos életnek az éjszakáját.

Ó, boldog lelkek, akik olyan gyönyörűséges
és maradandó örökséget tudtatok szerezni,
magyarázzáto...
2019-11-02 15:38:29
1 2 3 ...........38 39 ......58 59 .....76 77 78 
Címkék: Gebhardt Nóra, Olvasó Boldogasszony, Novák Katalin, Avilai Szent Teréz, Damjanich János, Vásárhelyi Jánosnénak, Franz Bott, Orbán Viktor, Szent Orbán, Robert Waldinger, Harvard Egyetem, zsúfolt színházba, tömeg elhallgat, csöndben fölhangzik, prokonzul szava, bámész tömegen, idősebb korú, hölgyeknek egyenként, szemembe nézett, börtönből Vásárhelyi, brünni városi, császári hadsereghez, fizetés kevés, felmondását elfo, önvédelem logikájával, magyar könnyűzene, leendő kollégáimmal, mobiltelefonomat babráltam, férfiasan kellemes, fülemen keresztül, egész testemen, ország egyik, orgona romantikus, későbbi korok, toronyban összesen, több mint, második világ, politikába elkezdjen, világos megértést, jutalma azoknak, nyomorúságos életnek, boldogságkutatás, boldogságotokból, mobiltelefonomat, közegészségügyi, istentagadókkal, méltóságteljes, empatikusabbak, boldogasszony, gyönyörűséges, alkalmazkodni, szeptemberben, mindenszentek, gondolkodniuk, határátlépést, polgármestert, támogatásáról, lovaglóleckét, tattersallba,
© 2013 TVN.HU Kft.