Belépés
Tízmillió forint segélyt küld a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia a dél-indai Keralába
...
Az MKPK hétfői közleményében arra kérte a magyar hívőket, hogy "imáikban emlékezzenek meg a katasztrófa áldozatairól".
Az idei monszun időszakában a térséget sújtó heves esőzések miatt kialakult árvizek és földcsuszamlások miatt a hatóságok több mint 1 millió embert evakuáltak a dél-indiai államból, a halottak száma pedig több százra tehető - tették hozzá....
2018-12-10 16:02:08
Kaliforniában a tűzvész után áradások és földcsuszamlások miatt rendeltek el kimenekítést
... városkát térdig érő víz öntötte el, a környező vidékeken a heves esőzések miatt bokáig-térdig ér az áradat, a tűzvészben félig vagy nagyon nagy részben elpusztult sok települést földcsuszamlások és kisebb sárlavinák borították be. Több országutat le kellett zárni a hömpölygő áradat miatt.
Az északi Butte megye seriffi hivatala kötelező kiürítést rendelt el Paradise és Chico ...
2018-11-30 07:05:26
Nőtt a halottak, csökkent az eltűntként számon tartottak száma a kaliforniai tűzvészben
... szerdától esőzések várhatóak szerte Kaliforniában. A tűzoltók és a mentésben részt vevők attól tartanak, hogy bár az esőzések segítenek a tűzoltásban, de nehezítik a mentést, ráadásul földcsuszamlásokra is lehet számítani. Hétfő estig a kaliforniai tüzek mintegy 55 százalékát sikerült megfékezni.
A tűzvészben az eddigi becslések szerint mintegy 12 ezer épület semmisült meg....
2018-11-20 11:49:07
Donald Trump rendkívüli állapotot hirdetett ki Hawaii valamennyi szigetére
... menedékhelyek is.
A katasztrófa-elhárítási hivatal (Fema) helyi vezetője, Tom Travis szerda este sajtótájékoztatón közölte: arra számítanak, hogy a heves esőzések nyomán áradások és földcsuszamlások alakulnak ki.
"A legrosszabbra készülünk, és a legjobbakban reménykedünk" - fogalmazott a szakember.
A Lane Hawaii története legerősebb viharának ígérkezik. A Csendes-ó...
2018-08-23 19:32:44
Hawaii kormányzója: nyilvánítsák katasztrófa sújtotta területté az államot a Lane hurrikán miatt
... lecsaptak Oahura.
Tom Travis, Hawaii katasztrófa-elhárítási hivatalának vezetője szintén sajtótájékoztatón közölte: arra számítanak, hogy a heves esőzések nyomán áradások és földcsuszamlások alakulnak ki. "A legrosszabbra készülünk és a legjobbakban reménykedünk" - fogalmazott a szakember.
Csütörtöktől négy szigeten - a nagy szigeten, Mauin, Oahun és Kauain - zárva tart...
2018-08-23 13:35:28
Pusztító özönvíz Japánban
Tokió. Már több mint 110 halálos áldozata és 80 eltűntje van a heves esőzéseknek Japánban, miközben tízezrek kényszerültek elhagyni otthonukat az áradások és földcsuszamlások miatt.

Bár a csütörtök óta szüntelenül zuhogó eső már elállt a szélsőséges időjárás által leginkább érintett nyugati és középső régiókban, a japán meteorológiai szolgálat további földcsuszamlások ve...
2018-07-11 19:49:35
Leomlott a segesvári várfal egy szakasza
... veszélyeztetett szakaszon, és a beomlott várfallal szomszédos falszakaszok megerősítését.
A polgármesteri hivatal közölte, hogy a beomlott szakaszon már évszázadokkal ezelőtt is földcsuszamlásokat és falomlásokat jegyeztek fel, melyek nyomán 1858-ban építették újra a várfalat. A polgármester szerint a várfal egy másik szakaszát is a leomlás fenyegeti.
A segesvári közép...
2018-02-06 13:52:12
Dél-Kaliforniában emelkedett a sárlavinák halálos áldozatainak száma
...
A Los Angelestől északra fekvő Santa Barbara megye szóvivője, Justin Cooper sajtótájékoztatón jelentette be, hogy eddig húszan haltak meg az esőzések és földcsuszamlások miatti sárlavinákban.
A szóvivő az áldozatokról egyelőre nem közölt részleteket, de azt elmondta, hogy a katasztrófa sújtotta térségben változatlan intenzitással folyik a mentés és a kutatás. A tűzoltók...
2018-01-14 22:19:16
Emelkedik a dél-kaliforniai áradások és földcsuszamlások halálos áldozatainak száma
...
Kedden estig ezrek kényszerültek elmenekülni és tizenhárman haltak meg a Los Angelestől északra fekvő Santa Barbara megyében pusztító, óriási esőket hozó és földcsuszamlásokat okozó viharok miatt.
A térségben kedd reggel óta folyamatosan zuhog az eső és a pusztítást "megkönnyíti", hogy a múlt hónapban végigsöprő tűzvészek miatt eltűnt a talajt védő növényzet.
A me...
2018-01-10 07:04:42
A Duna is főszereplője volt a Rómában tartott nemzetközi Víz és Klíma csúcstalálkozónak
...
A világ harmincöt nagy vízgyűjtő területű folyójával és tavával rendelkező több mint száz ország vízgazdálkodási szakemberei a három napos találkozón az éghajlatváltozás hatásait vizsgálták a három napos találkozón az éghajlatváltozás hatásait vizsgálták rvizogáltmys...
2017-10-25 19:03:48
1 2 3 .9 10 13 14 .17 18 19 
Címkék: Magyar Katolikus Püspöki Konferencia, Donald Trump, Lane Hawaii, Santa Barbara, Justin Cooper, dél-indai Keralába, tűzvész után, eltűntként számon, kaliforniai tűzvészben, segesvári várfal, sárlavinák halálos, dél-kaliforniai áradások, magyar hívőket, katasztrófa áldozatairól, idei monszun, térséget sújtó, hatóságok több, dél-indiai államból, halottak száma, környező vidékeken, heves esőzések, tűzvészben félig, hömpölygő áradat, északi Butte, mentésben részt, esőzések segítenek, kaliforniai tüzek, eddigi becslések, legrosszabbra készülünk, legjobbakban reménykedünk, nagy szigeten, heves esőzéseknek, szélsőséges időjárás, japán meteorológiai, beomlott várfallal, polgármesteri hivatal, beomlott szakaszon, polgármester szerint, másik szakaszát, leomlás fenyegeti, segesvári közép, áldozatokról egyelőre, katasztrófa sújtotta, térségben kedd, múlt hónapban, talajt védő, világ harmincöt, három napos, éghajlatváltozás hatásait, földcsuszamlások, éghajlatváltozás, veszélyeztetett, vízgazdálkodási,
© 2013 TVN.HU Kft.