Belépés
Egyszerű hasznos konyhai trükkök
...1. Így mentsd meg a túlsózott levest
Sok mód van rá. Az egyik, hogy egy kis mennyiségű rizst tartalmazó laza szövésű konyharuhát mártasz a fövő lébe. Az anyag felszívja a felesleges sót. Ugyanakkor egy evőkanalat is márthatsz a lébe, amin egy kockacukor van. Várj, amíg leolvad róla, majd ismételd meg ezt még egyszer.

2. Hogyan készíts omlós marhát
Ha szeretnél ...
2021-01-03 00:32:11
Velőscsont, nem csak Szindbád kedvence
Velőscsont, nem csak Szindbád kedvence

A velőscsont igazi klasszikus alapanyag. Krúdy is többször megénekelte, hogy velős csont nélkül a marhahúsleves mit sem ér, s valljuk be, a hidegebb idő beköszöntével újfent fővő vasárnapi húsleveseinkbe bizony érdemes néha belecsempészni a velőscsontot is.

Sajnos a velőscsont megvásárlása már önmagában sokszor problé...
2014-10-19 19:16:22
Tárkonyos receptek
... majd ecettel ízesítjük. Tejföllel elhabart tojássárgájára öntve tálaljuk.
Változatok: Készíthetjük bármilyen füstölt hús levéből, télen sóban vagy ecetben eltett tárkonyból úgy, hogy a fövő lébe körülbelül 1 kávéskanálnyi megvágott tárkonyt teszünk.

Tárkonyleves
A friss tárkonyt finomra vágjuk, és vajas világos rántásban megfuttatjuk. Felengedjük 8 dl hideg ví...
2011-10-03 19:59:37
x
...





Juhászné Szunyogh Mária [Mar...


Szuvlaki (görög)
Hozzávalók: 3 csirkemell, 1,2 dl olívaolaj, 3 ek citromlé vagy vörösborecet, 3 ek vörösbor, 3 gerezd fokhagyma, 1 ek oregano, hagyma, gomba, friss paprika.
A melleket csontozza ki, vágja kb. 3x3x1 cm-es darabokra. Készítsen pácot az olajtól oreganoig felsoroltakat ...
2011-03-20 08:45:28
x
...





Juhászné Szunyogh Mária [Mar...


Tejes italok
Szokatlan párosítások, különös ízek. Nemcsak felfrissülsz tőlük, de meglátod, jól is laksz velük. Nincs időd ebédet főzni? Készíts magadnak frissítő italokat receptjeinkből, és újult erővel láthatsz neki a munkának.
A gyümölcsből tejjel készített italok rengeteg ener...
2011-03-19 18:34:41
Halászlé 11. (Júlia módra)
... Egy másik kis edényben felhevítem az olajat, a tűzről lehúzva belekeverem a megmaradt pirospaprikát, majd rögtön ráöntöm a vörösbort, és jól összeforralom. Az így kapott levet beleöntöm a fövő halászlébe. Nem szabad keverni, csak rázogatni kell az edényt, nehogy a halhús összetörjön. A halászlét teljesen kihűtöm, majd adagokra osztva lefagyasztom. Fogyasztás előtt néhány órával ki...
2010-12-11 04:40:13
A TISZAI halÁSZLÉ
... reá annyi vizet, a mennyi a halat ellepi, azután tegyük gyors-(láng-)tűzre, fedjük be és meg se kavarjuk addig, amíg ki nem tálaljuk, mert kavarás közben szerte-szét omolna az igen gyorsan fövő, gyenge húsú hal. Húsz perczig kell neki főni, és akkor készen van. Tálaláskor használjunk mély tálat, melybe gyorsan egyszerre borítsuk ki a halat, hogy széjjel ne hulljon a húsa. Kanalat ...
2010-12-11 04:33:02
Halászlé gombóccal
... felteszem főni az alaplevet. Beleteszem a krumplit hosszúkásra vágva, a csöves paprikákat, a vöröshagymát, egy kávéskanál sót, és egy késhegynyi borsot. Amikor a krumpli megfőtt, átpasszírozom a fövő lébe, amelyhez hozzáöntöm a zsírt és a paradicsomlét. Amikor az ízek jól összeforrtak, evőkanállal a levesbe szaggatom a fűszeres halkeveréket, s a gombócokat kifőzöm.

forr...
2010-12-09 17:35:16
Halászlé 11. (Júlia módra)
... Egy másik kis edényben felhevítem az olajat, a tűzről lehúzva belekeverem a megmaradt pirospaprikát, majd rögtön ráöntöm a vörösbort, és jól összeforralom. Az így kapott levet beleöntöm a fövő halászlébe. Nem szabad keverni, csak rázogatni kell az edényt, nehogy a halhús összetörjön. A halászlét teljesen kihűtöm, majd adagokra osztva lefagyasztom. Fogyasztás előtt néhány órával ki...
2010-12-08 06:31:22
tiszai HALÁSZLEVEK
... reá annyi vizet, a mennyi a halat ellepi, azután tegyük gyors-(láng-)tűzre, fedjük be és meg se kavarjuk addig, amíg ki nem tálaljuk, mert kavarás közben szerte-szét omolna az igen gyorsan fövő, gyenge húsú hal. Húsz perczig kell neki főni, és akkor készen van. Tálaláskor használjunk mély tálat, melybe gyorsan egyszerre borítsuk ki a halat, hogy széjjel ne hulljon a húsa. Kanalat ...
2010-12-08 06:19:21
1 2 3 
Címkék: Juhászné Szunyogh Mária, túlsózott levest, fövő lébe, anyag felszívja, velőscsont igazi, velőscsont megvásárlása, friss tárkonyt, melleket csontozza, olajtól oreganoig, gyümölcsből tejjel, tűzről lehúzva, megmaradt pirospaprikát, fövő halászlébe, halhús összetörjön, halászlét teljesen, halat ellepi, igen gyorsan, krumplit hosszúkásra, csöves paprikákat, késhegynyi borsot, krumpli megfőtt, levesbe szaggatom, fűszeres halkeveréket, gombócokat kifőzöm, receptjeinkből, húsleveseinkbe, tojássárgájára, belecsempészni, paradicsomlét, felsoroltakat, összeforralom, pirospaprikát, átpasszírozom, kávéskanálnyi, marhahúsleves, beköszöntével, vörösborecet, felfrissülsz, halkeveréket, lefagyasztom, megfuttatjuk, készíthetjük, összeforrtak, tárkonyleves, megvásárlása, vöröshagymát, velőscsontot, felengedjük, összetörjön, használjunk, evőkanállal, gyümölcsből, hosszúkásra, belekeverem, konyharuhát, megénekelte, párosítások, halászlevek, ugyanakkor, velőscsont, késhegynyi, hozzáöntöm, kávéskanál, felesleges, változatok, kockacukor,
© 2013 TVN.HU Kft.