Belépés
Jézus Szent Vérének ünnepe
... szentmisében, kenyér és bor színében. Az idők folyamán az Egyház számos ünnepet ült a Szent Vér tiszteletére, de nem vált egyetemessé a 19. századig.
1849-ben, az első olasz függetlenségi háború idején IX. Piusz pápa száműzetésbe kényszerült, Gaetába. Elkísérte őt Giovanni Merlini, aki a Drága Vér Misszionáriusainak harmadik főelöljárója volt. Még dúlt a háború, s Merlini azt...
2019-07-21 22:39:06
Szép napot mindenkinek!


A politika mindig veszélyes: ahogy Julius Nyerere (a tanzániai függetlenségi háború vezetője, és az ors...
2019-07-13 09:31:33
Konzultáción dönt a spanyol Podemos párt tagsága a szocialista Pedro Sánchez miniszterelnök-jelöltségének támog
... alkotmány 155-ös cikkének alkalmazását, amellyel a spanyol kormány ideiglenesen átvette az autonóm közösség irányítását 2017 végén. Továbbá az előzetes letartóztatásban lévő katalán függetlenségi politikusokat "politikai foglyoknak" nevezi.
Pedro Sánchez a spanyol közszolgálati televíziónak adott interjúban csütörtökön arról beszélt, hogy épp ezért a baloldali koalíciós kormá...
2019-07-12 16:21:37
Donald Trump az "amerikai kivételességet" méltatta a nemzeti ünnepen elmondott beszédében
...
Az idei július 4-i ünnep - amikor a függetlenségüket ünneplik az amerikaiak - Washingtonban eltért a korábbiaktól. Donald Trump javaslatára először tartottak katonai parádét, és most fordult elő először az is, hogy az amerikai elnök a Lincoln-emlékműnél beszédet mondott. Utoljára 1951-ben az akkori elnök, Harry Truman beszélt a nemzeti ünnepen ekkora tömeg előtt Washingtonban...
2019-07-05 07:04:35
Katalán válság - Carles Puigdemont európai parlamenti mandátumát betöltetlennek nyilvánította a spanyol központ
...
A spanyol igazságszolgáltatás elől több mint másfél éve Belgiumba menekült katalán függetlenségi vezető ügyvédjét, Gonzalo Boyét küldte maga helyett a spanyol fővárosba, aki átadott a bizottságnak egy belga közjegyző által hitelesített eskütételi dokumentumot. A testület ezt nem fogadta el.
"El sem olvasták a papírokat" - nyilatkozta a jogi képviselő a sajtónak miután tá...
2019-06-17 21:33:08
Két nagy spanyol ellenzéki párt nem támogatja a szocialista kormányfő újraválasztását
... szavazás második fordulójában, amikor egyszerű többség elég az eredményességhez, meglehet a szükséges támogatása a parlament regionális pártjai révén, vagyis a baszk vagy a katalán függetlenségi pártok közreműködése nélkül is. Rivera a PSOE természetes szövetségesének a "Podemos populistáit" nevezte.
A radikális baloldali pártszövetség, amely Unidas Podemos (Együtt képesek va...
2019-06-12 12:31:25
A spanyol király Pedro Sánchez szocialista vezetőt javasolja kormányfőnek
...
Sánchez a Spanyol Szocialista Munkáspárt (PSOE) főtitkára is.
A házelnök reményét fejezte ki, hogy minél előbb megtarthatják a miniszterelnökről szóló szavazást. Mint mondta, ennek pontos idejét a jelölttel kell majd egyeztetni, akinek viszont most "el kell kezdenie összegyűjtenie a támogatásokat", hogy a folyamat eredményes legyen.
Pedro Sánchez rendkívüli madridi...
2019-06-06 22:42:55
A spanyol pártok többsége nem támogatja Sánchez szocialista kormányfő újraválasztását
... alkalmazná az alkotmány 155. cikkét - mondta.
Ez utóbbi alkalmazásával függesztették fel ideiglenesen Katalónia autonómiáját a 2017. október 1-jei alkotmányellenesen megrendezett függetlenségi népszavazást követően.
A VOX elnöke sajnálatosnak nevezte azt a "demokratikus anomáliát", hogy VI. Fülöpnek olyan politikai erőket is fogadnia kell most, amelyek államellenes puc...
2019-06-06 21:02:26
Katalán válság - Az ügyészek szerint államcsínyt követtek el a vádlott katalán függetlenségi vezetők
...
A 12 katalán politikus és civil szervezeti vezető elleni per négy hónappal ezelőtt vette kezdetét a 2017. október 1-jén alkotmányellenesen megtartott és rendőri erőszakba torkolló függetlenségi népszavazás megrendezése, valamint a katalán függetlenségi nyilatkozat elfogadása miatt.
"A lázadás fő motorja" Oriol Junqueras egykori katalán elnökhelyettes volt - jelentette ki...
2019-06-04 20:22:06
Brexit - Beterjesztette a skót kormány az újabb függetlenségi népszavazást előkészítő törvénytervezetet
... autonómia-jogkörökkel felruházott skót parlament önállóan nem dönthet, és ezek közé tartozik Skócia és Anglia uniójának sorsa.
London már jelezte is, hogy nem fogja jóváhagyni az újabb skót függetlenségi népszavazást.
A skót kormány ennek ellenére szerdán beterjesztette az előkészítő tervezetet.
Nicola Sturgeon ehhez fűzött szerdai nyilatkozatában úgy fogalmazott:...
2019-05-29 19:15:27
1 2 3 ....................124 125 ..........187 188 ..........248 249 250 
Címkék: Jézus Szent Vérének, Pedro Sánchez, Donald Trump, Carles Puigdemont, Szent Vér, Giovanni Merlini, Drága Vér Misszionáriusainak, Julius Nyerere, Harry Truman, Gonzalo Boyét, Unidas Podemos, Spanyol Szocialista Munkáspárt, Oriol Junqueras, Nicola Sturgeon, spanyol Podemos, szocialista Pedro, nemzeti ünnepen, spanyol központ, szocialista kormányfő, spanyol király, spanyol pártok, ügyészek szerint, vádlott katalán, skót kormány, újabb függetlenségi, idők folyamán, első olasz, politika mindig, tanzániai függetlenségi, spanyol kormány, autonóm közösség, előzetes letartóztatásban, spanyol közszolgálati, baloldali koalíciós, idei július, függetlenségüket ünneplik, amerikai elnök, akkori elnök, spanyol fővárosba, belga közjegyző, jogi képviselő, sajtónak miután, szükséges támogatása, parlament regionális, baszk vagy, katalán függetlenségi, radikális baloldali, házelnök reményét, miniszterelnökről szóló, jelölttel kell, folyamat eredményes, újabb skót, előkészítő tervezetet, függetlenségüket, eredményességhez,
© 2013 TVN.HU Kft.