Belépés
Brexit - London nem engedélyezi az újabb skót függetlenségi népszavazást
... BBC-interjúban kijelentette azt is, hogy a 2014-es referendum egy nemzedéknyi időre rendezte a kérdést.
Arra a kérdésre, hogy a brit kormány mindezek alapján kizárja-e az újabb skóciai függetlenségi népszavazás törvényes lehetőségének megteremtését, a kabinetiroda vezetője határozott igennel válaszolt, hozzátéve: London nem lát indokot a referendum engedélyezésére.
David...
2019-04-25 15:49:09
Brexit - A skót miniszterelnök szerint 2021-ig újabb függetlenségi népszavazást kell tartani
... Skóciát kormányzó, függetlenségre törekvő Skót Nemzeti Párt (SNP) vezetője az edinburghi parlamentben tartott szerdai felszólalásában kijelentette: hamarosan előterjeszti az újabb függetlenségi referendum szabályrendszerét felvázoló törvényjavaslatot.
A skót kormányfő szerint még a jelenlegi skóciai parlament mandátumának lejárta előtt lehetővé kell tenni, hogy a skótok válas...
2019-04-24 20:57:55
Brexit - Elindította EP-választási kampányát az új Brexit-ellenes párt
... EU-párti politikájával homlokegyenest ellenkező irányvonalat képvisel.
Nigel Farage, a brit belpolitika radikálisan EU-ellenes táborának veterán szószólója, az Egyesült Királyság Függetlenségi Pártjának (UKIP) volt vezetője április 12-én jelentette be hivatalosan a Brexit Párt megalakulását, a brit politika arculatának teljes megváltoztatását, "politikai forradalmat" kitűzve ...
2019-04-23 16:21:36
Szakértő: még jobban elmérgesedhet a helyzet a spanyol választások után
... egyaránt egymás iránt és egymással szemben is.
A VOX radikális jobboldali pártra kitérve azt mondta: 2004-ben az iszlamista terrortámadás után ugyan még nem, de 2012-ben a katalán függetlenségi törekvések hatására már megjelent. A szervezet népszerűsége gyorsan növekszik: tavaly januárban még 0,16 százalékon állt, míg jelenleg már 10 százalék fölött - tette hozzá.
Sobies...
2019-04-22 20:32:15
Katalán válság - A katalán rendőrség előre figyelmeztetett a függetlenségi referendum megrendezésének veszélyei
... rendelkezett.
Mint mondta, ezen a találkozón tájékoztatta a katalán kormány képviselőit, hogy a katalán rendőri testület a törvények és alkotmány betartásának oldalán áll, ezért nem támogatja a függetlenségi folyamatot.
Hozzátette: nem kapott olyan utasítást, hogy a katalán rendőrség támogassa és segítse a népszavazás megtartását.
Josep Lluís Trapero hangsúlyozta: a...
2019-03-14 21:32:46
Brexit - A spanyol kormányfő szerint országa minden forgatókönyvre felkészült
... vétele nélkül, mint a nacionalizmus, a szélsőjobboldal térnyerése és a demokrácia leegyszerűsítése.
Felidézte, hogy a kiválási referendumot megelőző éveket az Egyesült Királyság Függetlenségi Pártjának (UKIP) fellendülése határozta meg, amely démonizálta az EU-t, tudatosan megfeledkezve az állampolgárok valódi szükségleteiről, a népszavazási kampányban túlzásokra és hazugságo...
2019-03-13 12:31:55
Katalán válság - Rajoy: a katalán vezetők már az első pillanattól kezdve tudták, hogy nem engedélyezem a népsza
... országot.
Mint mondta, először Artur Mas katalán elnök, majd annak utódja Carles Puigdemont számára is nyilvánvaló volt, hogy még csak tárgyalni sem hajlandó velük egy esetleges katalán függetlenségi népszavazás megrendezéséről. Előbbivel hatszor, utóbbival két alkalommal beszélt összesen - tette hozzá.
"A spanyol nép dönt arról, hogy mi Spanyolország, és nem egy autonóm...
2019-02-27 20:51:59
Katalán válság - Katalónia egykori elnökhelyettese szerint nem követtek el bűncselekményt függetlenségi törekvé
... fogolynak" nevezte, több mint 15 hónapja tartó előzetes letartóztatása miatt.
A bírósági eljárás a 2017. október 1-jén alkotmányellenesen megtartott és rendőri erőszakba torkollott függetlenségi népszavazás megrendezése, valamint a katalán függetlenségi nyilatkozat elfogadása miatt indult.
"Szavazni nem bűncselekmény, ellenben azt erőszakkal megakadályozni, igen" - érvel...
2019-02-14 17:52:26
Katalán válság - Az ügyészek szerint nem politikai elveik, hanem tetteik miatt indult per a katalán vezetők ell
...
Javier Zaragoza ügyész kiemelte: nem a katalán függetlenségi törekvés képezi a bírósági eljárás tárgyát, hanem azok a "súlyos tettek", amelyek 2017 szeptemberében és októberében történtek, amikor a katalán kormány illegális referendumot rendezett, majd kinyilvánította a függetlenséget.
"Senkit sem üldöztek vagy üldöznek az elveiért" - fogalmazott, és "nevetségesnek", "al...
2019-02-13 19:22:34
A spanyol parlament leszavazta a kormány idei költségvetési javaslatát
... Állampolgárok (Ciudadanos) liberális középpárt vezetője a szocialista kormány végrendeletének nevezte a beterjesztett költségvetést.
A tervezetet a spanyol parlament katalán függetlenségi pártjai - a Európai Katalán Demokrata Párt (PDeCAT), a Katalán Köztársasági Baloldal (ERC) - sem támogatták. Szavazatukat kezdettől fogva ahhoz kötötték, hogy a kormány egyezzen bele katalá...
2019-02-13 15:21:57
1 2 3 ..12 13 .18 19 .24 25 26 
Címkék: Elindította EP-választási, Skót Nemzeti Párt, Nigel Farage, Egyesült Királyság Függetlenségi Pártjának, Brexit Párt, Josep Lluís Trapero, Artur Mas, Carles Puigdemont, Javier Zaragoza, Európai Katalán Demokrata Párt, Katalán Köztársasági Baloldal, újabb skót, skót miniszterelnök, spanyol választások, katalán rendőrség, függetlenségi referendum, spanyol kormányfő, katalán vezetők, első pillanattól, ügyészek szerint, spanyol parlament, kormány idei, 2014-es referendum, nemzedéknyi időre, brit kormány, újabb skóciai, kabinetiroda vezetője, referendum engedélyezésére, edinburghi parlamentben, újabb függetlenségi, skót kormányfő, jelenlegi skóciai, skótok válas, brit belpolitika, brit politika, iszlamista terrortámadás, katalán függetlenségi, szervezet népszerűsége, találkozón tájékoztatta, katalán kormány, katalán rendőri, függetlenségi folyamatot, népszavazás megtartását, szélsőjobboldal térnyerése, demokrácia leegyszerűsítése, kiválási referendumot, állampolgárok valódi, népszavazási kampányban,
© 2013 TVN.HU Kft.