Belépés
Katalán válság - Rajoy: a katalán vezetők már az első pillanattól kezdve tudták, hogy nem engedélyezem a népsza
... országot.
Mint mondta, először Artur Mas katalán elnök, majd annak utódja Carles Puigdemont számára is nyilvánvaló volt, hogy még csak tárgyalni sem hajlandó velük egy esetleges katalán függetlenségi népszavazás megrendezéséről. Előbbivel hatszor, utóbbival két alkalommal beszélt összesen - tette hozzá.
"A spanyol nép dönt arról, hogy mi Spanyolország, és nem egy autonóm...
2019-02-27 20:51:59
Katalán válság - Az ügyészek szerint nem politikai elveik, hanem tetteik miatt indult per a katalán vezetők ell
...
Javier Zaragoza ügyész kiemelte: nem a katalán függetlenségi törekvés képezi a bírósági eljárás tárgyát, hanem azok a "súlyos tettek", amelyek 2017 szeptemberében és októberében történtek, amikor a katalán kormány illegális referendumot rendezett, majd kinyilvánította a függetlenséget.
"Senkit sem üldöztek vagy üldöznek az elveiért" - fogalmazott, és "nevetségesnek", "al...
2019-02-13 19:22:34
Katalán válság - Ügyvédeik szerint a függetlenségi vezetők alapvetői jogait sérti a bírósági eljárás
... diákok vonultak fel a belvárosban a vádlottak szabadon engedését követelve.
A tizenkét vádlott a 2017. október 1-jén alkotmányellenesen megtartott és rendőri erőszakba torkollott függetlenségi népszavazás megrendezése, valamint a katalán függetlenségi nyilatkozat elfogadása miatt állt bíróság elé.
Carles Puigdemont leváltott elnök és egykori kormányának szintén külföldre...
2019-02-12 18:32:44
Nagyszabású tüntetésen követeltek előrehozott parlamenti választásokat Madridban
... vádolták Pedro Sánchez kormányfőt, amiért enged a katalán szeparatisták "zsarolásának". Az elképzelést a Spanyol Szocialista Párt (PSOE) több vezető politikusa is bírálta.
A katalán függetlenségi kormány a javaslatra reagálva felidézte: ők valójában nemzetközi közvetítőt kértek a spanyol kormánnyal folytatott párbeszédhez, nem pártszintű egyeztetéseket, követelésük pedig tová...
2019-02-10 14:21:39
Az Urantia könyv - 53. írás
A Lucifer-féle lázadás

53:0.1 LUCIFER a Nebadonból származó, kiváló elsőrendű Lanonandek Fiú volt. Számos csillagrendszerben szerzett tapasztalatokat a szolgálatban, csoportjának főtanácsosa volt, és bölcsessége, éleslátása és hatékonysága kiemelte a többiek közül. Lucifert a 37-es számon tartották nyilván a rendjében, és amikor a melkizedekektől a megbízatását megkapta,...
2019-01-17 09:50:59
Katalán válság - Még két katalán politikus kezdett éhségsztrájkba a börtönben
... várhatóan jövő január második felében indulhat meg a per 25 politikus és civil szervezeti...
2018-12-04 15:52:32
Katalán válság - Az ügyészség 16 és 25 év közötti börtönbüntetéseket kért a vádlott függetlenségi politikusokra
... Josep Rull, Raül Romeva és Dolors Bassa esetében 16 év börtön és közügyektől eltiltás a javasolt büntetés.
Lázadás bűncselekménye miatt Jordi Sánchez és Jordi Cuixart katalán függetlenségi civil szervezeti vezetőkre, valamint Carme Forcadell egykori katalán parlamenti elnökre 17 éves büntetési tétel szerepel az indítványban.
Érvelésében az ügyészség hangsúlyozta: a vádlo...
2018-11-02 13:50:41
Katalán válság - Katalán elnök: a visszavonulás nem lehetőség
... függetlenségpárti vezető. Szavai szerint az állami elnyomó gépezet igyekezett eltaposni a katalán demokráciát, eltávolítva a neki nem tetsző, demokratikusan választott kormányt, és feloszlatva a függetlenségi többségű parlamentet.
Mint mondta, most a függetlenségi katalán vezetők elleni bírósági per kapujában állnak, amely szerinte valójában a katalán nép ellen irányul.
...
2018-10-27 18:11:58
Itt az igazság: Európaiak uralják és zsigerelik ki Afrikát
... Keita, a Mali Köztársaság első elnöke is meg szeretett volna szabadulni a gyarmati valutától. 1968. november 19-én, Olympiohoz hasonlóan ő is egy ex-hadnagy áldozatává vált.
A függetlenségi törekvések viharos időszakában a franciák számos alkalommal vetették be az idegenlégiósaikat, hogy eltávolítsák pozíciójukból a kellemetlenséget okozó afrikai vezetőket.


[...
2018-07-15 21:30:18
Katalán válság - Katalán börtönökbe helyeznek át hat, előzetes letartóztatásban lévő függetlenségi politikust
... három hónapja került előzetes letartóztatásba.
Március végén emeltek vádat több ember ellen a tavaly október 1-jén alkotmányellenesen megtartott és rendőri erőszakba torkollott függetlenségi népszavazás megrendezése, valamint a katalán függetlenségi nyilatkozat elfogadása miatt.
Rajtuk kívül áthelyezik Katalóniába Jordi Sanchez és Jordi Cuixart civil szervezeti vezetőket...
2018-07-02 21:22:05
1 2 3 ...11 12 .16 17 .21 22 23 
Címkék: Artur Mas, Carles Puigdemont, Javier Zaragoza, Pedro Sánchez, Spanyol Szocialista Párt, Lanonandek Fiú, Josep Rull, Raül Romeva, Dolors Bassa, Jordi Sánchez, Jordi Cuixart, Carme Forcadell, Mali Köztársaság, Katalóniába Jordi Sanchez, katalán vezetők, első pillanattól, ügyészek szerint, függetlenségi vezetők, bírósági eljárás, vádlott függetlenségi, esetleges katalán, katalán függetlenségi, katalán kormány, vádlottak szabadon, tizenkét vádlott, katalán szeparatisták, javaslatra reagálva, spanyol kormánnyal, többiek közül, 37-es számon, megbízatását megkapta, javasolt büntetés, ügyészség hangsúlyozta, állami elnyomó, katalán demokráciát, függetlenségi többségű, függetlenségi katalán, gyarmati valutától, ex-hadnagy áldozatává, függetlenségi törekvések, franciák számos, kellemetlenséget okozó, tavaly október, letartóztatásban, kellemetlenséget, melkizedekektől, tapasztalatokat, letartóztatásba, kinyilvánította, megrendezéséről, függetlenséget, éhségsztrájkba, bűncselekménye, szeptemberében, egyeztetéseket,
© 2013 TVN.HU Kft.