Belépés
Erdő Péter bíborossal ünnepelt a Weiner Leó katolikus
... ünnepelt a Weiner Leó katolikus zeneiskola közössége.
Erdő Péter bíboros tett látogatást február 5-én a Weiner Leó Katolikus Zeneiskola és Zeneművészeti Szakgimnáziumban. A főpásztor megáldotta a múlt év szeptemberében egyházmegyei fenntartásba vett Prima Primissima díjas zenei intézmény épületét és egész közösségét.
Fúvószene, ünneplőbe öltözött tanárok és diáksereg vár...
2019-02-06 12:25:10
Engedjük-e, hogy Isten véssen, csiszoljon, formáljon
... is sugározzon. Az ünneplők a székesegyházból a Boldog Brenner János Óvodához, az egykori Püspöki Elemi Iskolához vonultak, ahol 1938 és 1940 között Brenner János tanult. Székely János megáldotta az épület falán elhelyezett emléktáblát.
...........

..............
2018-12-16 09:13:00
Jó cselekedetekbe öltözködni.
... Feladatunk, hogy imádkozzunk, hogy szolgálatunkhoz legyen elég bátorságunk, kitartásunk, türelmünk" - hangsúlyozta Orosz Atanáz.
A Szent Liturgia végén Pál Miklós parókus megáldotta és kiosztotta a Szent Erzsébet-kenyereket, amelyeket agapé keretében fogyaszthattak el a jelenlévők.
........... ...
2018-11-23 17:54:43
Erdő Péter megáldotta a budapesti Árpád-házi Szent Erzsébet
Erdő Péter megáldotta a budapesti Árpád-házi Szent Erzsébet-plébánia épületét.
Erdő Péter bíboros, prímás mutatott be szentmisét Budapesten, a Rózsák terei Árpád-házi Szent Erzsébet-templom búcsúünnepén, november 18-án. Ezt követően megáldotta a plébánia felújított épületét.
Erdő Péter bíboros a híveket köszöntve emlékezett arra, hogy Árpád-házi Szent Erzsébet élete a seg...
2018-11-18 23:31:53
Megáldották a visegrádi templom felújított egykori oltárképé
... egykori oltárképét
2018. október 27. szombat 22:00
Erdő Péter bíboros, prímás mutatott be szentmisét október 27-én a visegrádi Keresztelő Szent János-templomban. A szentmise után megáldotta a templom régi - nemrég megtalált és restaurált - oltárképét.
Méltó helyre kerül a visegrádi templom elfeledett régi oltárképe. videó https://youtu.be/chCjexiSn...
2018-10-28 13:27:21
Megújult a Gellért-hegyi Sziklatemplom feletti kereszt .....
... közepén a Duna fölé kereszt emelkedik - mondta Erdő Péter bíboros az ünnepi alkalmon
2018. október 9. kedd 12:58
Magyarok Nagyasszonya ünnepén Erdő Péter bíboros, prímás megáldotta a gellérthegyi kereszt új díszkivilágítását. A megújuló díszkivilágítás kapcsolódik a 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus előkészületeihez.
..........
2018-10-09 13:09:48
Veres András mutatott be búcsúi szentmisét Győrsövényházon
... megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke mutatta be a búcsúi szentmisét június 24-én a győrsövényházi Keresztelő Szent János-templomban. A liturgia után a főpásztor megáldotta a restaurált kültéri Jó Pásztor-szobrot.
- A Jó Pásztor-szobrot a német nemzetiségű Husz János készíttette hálából 1921-ben, amikor halottnak hitt fia, József hazatért az orosz hadifo...
2018-07-12 10:16:57
A családoknál felragyogó rózsafüzérek
... megtalálta a szobrot a székesegyház harangtornyában - a gyermek Jézust a karjaiban tartó Istenszülő rendkívüli módon hasonlított a jelenésben látott Máriára. A szobrot valóban megáldot...
2018-06-12 17:04:22
Székely János Szombathelyi Egyházmegye megyéspüspöke
... November 26-án Székely János megyéspüspökkel együtt ünnepelték Szombathely Kámon városrészének hívei templomuk védőszentje, Krisztus király búcsúnapját. Az ünnep alkalmából a főpásztor megáldotta a templom mellett épülő közösségi ház alapkövét.

- A Szentatya, Ferenc pápa június 18-án Székely Jánost, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye segédpüspökét a Szombathelyi Egyhá...
2018-04-23 21:53:39
Cigányok és nem cigányok közös keresztjét áldotta meg.....
... magunkhoz ölelni, akkor átalakul: igazi kereszt lesz, emelni fog minket, tartást ad és Krisztushoz tesz minket hasonlóvá, aki a világ terheit hordozta.
- A szentmise végén Székely János megáldotta a templomban a cigányok és nem cigányok keresztjét. Az új kereszt fehér és fekete színe utal arra, hogy legyen bármilyen az ember bőrszíne, anyanyelve, mindannyian Isten remekművei,...
2018-03-12 16:28:35
1 2 3 4 
Címkék: Erdő Péter, Weiner Leó, Árpád-házi Szent Erzsébet, Gellért-hegyi Sziklatemplom, Veres András, Székely János Szombathelyi Egyházmegye, Weiner Leó Katolikus Zeneiskola, Zeneművészeti Szakgimnáziumban, Prima Primissima, Boldog Brenner János Óvodához, Püspöki Elemi Iskolához, Brenner János, Székely János, Orosz Atanáz, Szent Liturgia, Szent Erzsébet-kenyereket, Árpád-házi Szent Erzsébet-plébánia, Árpád-házi Szent Erzsébet-templom, Keresztelő Szent János-templomban, Magyarok Nagyasszonya, Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus, Magyar Katolikus Püspöki Konferencia, Husz János, Szombathely Kámon, Székely Jánost, Esztergom-Budapesti Főegyházmegye, Szombathelyi Egyhá, budapesti Árpád-házi, visegrádi templom, családoknál felragyogó, főpásztor megáldotta, egykori Püspöki, épület falán, plébánia felújított, híveket köszöntve, visegrádi Keresztelő, szentmise után, templom régi, ünnepi alkalmon, gellérthegyi kereszt, megújuló díszkivilágítás, búcsúi szentmisét, győrsövényházi Keresztelő,
© 2013 TVN.HU Kft.