Belépés
Koronavírus - Kormányhivatal: a Kamaraerdei úti idősotthonban is további járványügyi intézkedésekre van szükség
... ellenőrzések során észlelt problémákat összegezve a további tömeges megbetegedések megelőzése érdekében több intézkedés azonnali végrehajtására kötelezte az idősotthont fenntartó Fővárosi Önkormányzatot.
A hivatal elrendelte egyebek között a megfelelő fertőtlenítőszerek alkalmazását, a járvány idején elvárt fertőtlenítési protokoll betartását, az ápolók és dolgozók kézfertőt...
2020-05-16 10:01:35
Koronavírus - Farkas Örs: a főpolgármester nem készítette fel a fővárosi idősgondozást a járványra
... a hiányosságokat feltárják, de szerinte az egyik legsúlyosabb az orvosi felügyelet hiánya volt.
A felelőssé...
2020-05-11 09:41:11
Koronavírus - Kormányhivatal: nincs folyamatos orvosi ellátás a Pesti úti idősotthonban
... tartózkodik ott.
Mint írták, észrevételeiket Müller Cecília országos tisztifőorvos felé is jelezték, aki korábban folyamatos orvosi ellátásra kötelezte a fenntartó Fővárosi Önkormányzatot és jelenleg is vizsgálatot folytat az idősotthonnal kapcsolatban.
Törvényben előírt főállású orvost egyetlen alkalommal sem találtak az intézményben, sőt főállású orvosi szerződésről se...
2020-04-24 09:51:31
Koronavírus - Kormányhivatal: három ellenőrzésből háromszor nem volt jelen orvos a Pesti úti idősotthonban
... miatt" - áll a közleményben.
A kormányhivatal emellett - mint működést engedélyező szerv - rendkívüli ellenőrzést rendelt el, és végzésben felszólította a fenntartó fővárosi önkormányzatot és az idősotthon vezetőségét további tisztázó dokumentumok benyújtására - közölték.
Többek között elrendelték az intézmény által orvosokkal kötött korábbi és mostani szerződések, az o...
2020-04-23 08:30:56
Koronavírus - Már 23-ra emelkedett a Pesti úti idősotthon elhunytjainak száma, a vizsgálat még zajlik
... közeljövőben - két negatív laboreredmény után - visszaengedik az idősotthonba - fűzték hozzá.
Az országos tisztifőorvos április 9-én határozatban kötelezte a fenntartó Fővárosi Önkormányzatot azonnali intézkedések végrehajtására: a folyamatos orvosi felügyelet biztosítására, a dolgozók oktatására és az előírt fertőtlenítőszerek szakszerű alkalmazására.
Emellett a járván...
2020-04-20 16:32:20
Koronavírus - A járványügyi hatóság megkezdte az elrendelt intézkedések végrehajtásának ellenőrzését a Pesti út
... érkeztek az intézménybe, hogy ellenőrizzék: a fenntartó fővárosi önkormányzat elkezdte-e végrehajtani azokat az intézkedéseket, amelyekre az országos tiszti főorvos kötelezte az önkormányzatot azután, hogy csütörtökön személyesen is bejárta az intézményt.
Az országos tiszti főorvos csütörtökön három azonnali és folyamatos intézkedésre kötelezte a fenntartót: a gondozottak fol...
2020-04-11 18:32:47
Koronavírus - Kocsis: ízléstelen, ahogy a főpolgármester menekül a felelősség elől
... otthonban.
A Pesti úti idősekhez a fővárosi vezetők közül "a lábát se tette be senki hetekig", elsőként azt is a tiszti főorvos tette meg és azonnali intézkedésekre kötelezte a fővárosi önkormányzatot, miközben a kormányhivatal védőfelszereléseket adott - emlékeztetett. a történtekre.
Kocsis Máté döbbenetesnek nevezte, hogy a főpolgármester még mindig nem cselekszik, ha...
2020-04-11 17:02:49
Koronavírus - Dokumentumokat hozott nyilvánosságra az idősotthonok ügyében Karácsony Gergely
... k...
2020-04-10 21:42:38
Koronavírus - Újabb 56 embert visznek kórházba a Pesti úti idősotthonból
...
Az idős gondozottakat a Szent János kórházba szállítják az Országos Mentőszolgálat mentőautóival és egy busszal.
Felidézték, hogy az intézményben történt tömeges megbetegedések miatt azonnali intézkedések végrehajtására kötelezte az országos tisztifőorvos a fenntartó Fővárosi Önkormányzatot.
Csütörtökön 126 gondozottat szállítottak kórházba - írták....
2020-04-10 21:02:36
Koronavírus - Karácsony: sűrítik a közösségi közlekedés járatait az utasok biztonságos távolságtartása miatt
... Karácsony Gergelyt, hogy ne a szombati menetrend szerint közlekedjenek a BKK járatai, mert ez rontja a járványhelyzetet.
Vitézy Dávid a Facebookon azt közölte, kérte a fővárosi önkormányzatot és a BKK-t, hogy korrigáljanak és a szombati menetrend helyett sürgősen vezessenek be egy, a járványügyi veszélyhelyzethez igazodó rendkívüli munkanapi menetrendet, amely "a hajnalban ké...
2020-04-01 13:52:32
1 2 3 ..12 13 .18 19 .23 24 25 
Címkék: Farkas Örs, Karácsony Gergely, Fővárosi Önkormányzatot, Müller Cecília, Kocsis Máté, Szent János, Országos Mentőszolgálat, Karácsony Gergelyt, Vitézy Dávid, fővárosi idősgondozást, járványügyi hatóság, elrendelt intézkedések, főpolgármester menekül, felelősség elől, idősotthonok ügyében, közösségi közlekedés, utasok biztonságos, további tömeges, idősotthont fenntartó, hivatal elrendelte, járvány idején, hiányosságokat feltárják, egyik legsúlyosabb, orvosi felügyelet, fenntartó Fővárosi, idősotthonnal kapcsolatban, kormányhivatal emellett, fenntartó fővárosi, idősotthon vezetőségét, intézmény által, országos tisztifőorvos, folyamatos orvosi, dolgozók oktatására, országos tiszti, önkormányzatot azután, fővárosi vezetők, tiszti főorvos, fővárosi önkormányzatot, idős gondozottakat, intézményben történt, szombati menetrend, járványügyi veszélyhelyzethez, járványhelyzetet, végrehajtásának, távolságtartása, észrevételeiket, dokumentumokat, intézkedésekre, nyilvánosságra, mentőszolgálat, főpolgármester,
© 2013 TVN.HU Kft.