Belépés
Patiszon-csillagtök
... célra is hasznosítható. A legegyszerűbb saláta csíkokra vágott friss patisszonból és fele annyi kefírből készül. Csipetnyi cukor, só, néhány csepp citromlé és zöld vagy szárított fűszernövények - petrezselyem, kapor, kakukkfű, rozmaring, mustármag és kevés szerecsendió - teszik különlegessé.

Termésén kívül virágja és magja is felhasználható. Virágja nyersen saláták alka...
2021-01-15 23:47:33
Igen hasznos fűszerek


Csökkenti a vércukorszintet és a szervezet gyulladásait: 5 fűszer, ami még a fogyást is támogatja
Az alábbi gyógy- és fűszernövények a fogyásban is aktívan segíthetnek.

A diétának nem kell unalmasnak, íztelennek és egysíkúnak lennie. Ma már számtalan e...
2020-12-21 16:00:33
Az immunrendszer támogatása
... szerepe van az egészséges táplálkozásnak is. Ahhoz, hogy a szervezetünk, pontosabban az immunrendszerünk megerősödjön, szükségünk van úgynevezett immunstimuláló gyógynövényekre, fűszernövényekre, amelyek segíthetnek abban, hogy az immunrendszerünk eredményesen vegye fel a harcot a kórokozókkal, azaz a baktériumokkal és a vírusokkal szemben.

Az ashwagandha nevű gyógynövé...
2020-12-02 21:21:49
Koriander gyógyhatásairól


Manapság egyre többen használnak főzéshez, sütéshez és salátakészítéshez különféle fűszernövényeket. A koriander kicsit érdekes illattal és ízvilággal rendelkezik, mégis érdemes beilleszteni a mindennapjainkba, hiszen nagyon egészséges. Mutatjuk is, hogy milyen pozití...
2020-11-03 13:17:59
Mit tehetünk, ha asztmásak vagyunk?
... fontossággal bír. Mindenképpen arra kell törekedni, hogy mérséklődjön, illetve lehetőség szerint megszűnjön ez az állapot. Ennek érdekében fogyasszon olyan táplálékokat, gyógy- és fűszernövényeket, amelyek jelentősen hozzájárulhatnak a krónikus gyulladás csökkenéséhez.

Az egyik legkiválóbb gyógynövény erre a célra a kurkuma, hiszen a benne található kurkumin vegyület ko...
2020-10-31 10:32:47
Fűszerek a Bibliából
... korában a fekete mustárt már szántóföldön is vethették, a szára őszre karvastagságú lesz, magjáért szívesen látogatják a kisebb madarak.

Hogyan szárítsuk a gyógy- és fűszernövényeket?
A nyár bőségesen ellát bennünket friss zöldfűszerekkel, de gondolnunk kell a téli hónapokra is. A növények szárítására legalkalmasabb idő a nyár közepe, akkorra érik el a hajtások a ...
2020-10-28 23:23:59
Antibakteriális gyógynövények
... saját gyógyszertárunk lenne a saját otthonunkban. Hiszen sok fűszernövény rendelkezik betegségmegelőző képességgel, és ezek jelentős hányada egyes betegségeket is orvosolni tud. Ezen fűszernövények többségét gyógynövényként is számon tartják, hiszen hatékonyak a mikroorganizmusokkal szembeni harcban. A legtöbb ember ismer olyan gyógynövényt, amelyek antibakteriális hatással rendel...
2020-10-26 22:09:23
Hogyan fogyjunk salátákkal?
... készítünk, érdemes valamilyen fűszernövényt is hozzáadnunk, hiszen ezek antioxidánsokat tartalmaznak, amelyek szintén nagyon hasznosak az egészségünk megőrzése szempontjából. Olyan friss fűszernövényeket is hozzákeverhetünk, mint például a bazsalikom vagy a petrezselyemzöld, de a szárított fűszerek is kiválóak.
Forrás : https://gyogyszernelkul.com/hogyan-f ogyjunk-salata...
2020-10-24 12:48:33
3 fűszer, amely segíthet, ha betegek vagyunk
... alkalmaztak, de mára feledésbe merültek. Szerencsére nem teljesen, mert egyre többen kezdik megérteni, hogy nem szedhetnek mindig minden apró dologra gyógyszert, amikor a gyógynövények és a fűszernövények sokat segíthetnek. Milyen fűszernövények legyenek otthon, hogy bármikor elő tudjuk venni, ha kisebb-nagyobb egészségügyi gonddal küzdünk? Mutatjuk a válaszokat.

A szeg...
2020-10-02 22:21:47
0asztal.jpg
Fűszernövények...
2020-09-30 17:18:10
1 2 3 ........................76 77 ............114 115 ...........151 152 153 
Címkék: immunrendszer támogatása, legegyszerűbb saláta, szervezet gyulladásait, alábbi gyógy-, egészséges táplálkozásnak, immunrendszerünk megerősödjön, immunrendszerünk eredményesen, vírusokkal szemben, ashwagandha nevű, koriander kicsit, krónikus gyulladás, egyik legkiválóbb, benne található, fekete mustárt, szára őszre, kisebb madarak, nyár bőségesen, téli hónapokra, növények szárítására, nyár közepe, saját otthonunkban, legtöbb ember, egészségünk megőrzése, bazsalikom vagy, szárított fűszerek, fűszernövények sokat, fűszernövényeket, immunrendszerünk, mindennapjainkba, fűszernövényekre, hozzájárulhatnak, petrezselyemzöld, betegségmegelőző, hozzákeverhetünk, gyogyszernelkul, antibakteriális, vércukorszintet, antioxidánsokat, gyógynövényként, gyógynövényekre, gyógyhatásairól, zöldfűszerekkel, gyógyszertárunk, immunstimuláló, fűszernövények, táplálkozásnak, baktériumokkal, felhasználható, legalkalmasabb, fűszernövényt, csökkenéséhez, legegyszerűbb, gyógynövények, immunrendszer, karvastagságú, hasznosítható,
© 2013 TVN.HU Kft.