|
|
|
... felforrás után a dió nedvességtartalmától függően
3-5 percig (ha a dió régi, akkor tovább) főzzük. Leszûrjük, de nem
öblítjük le, hogy a só rajta maradjon. (Nem kell félni attól, hogy
nagyon sós lesz, hiszen csak kevés só marad meg a dióhéj felületén.)
A már teljesen leszikkadt dióbelet a 160 fokra felhevített olajba
tesszük, és addig sütjük... |
2010-10-20 06:24:22 |
|
|
|
|
|
|
... erősen sós vízben
majdnem puhára főzzük. Közben a virslit meghámozzuk és félbevágjuk,
ily módon 8 virsli darabot kapunk. A burgonyákat leszûrjük és hagyjuk
lehûlni, majd almacsutkázóval hosszában úgy fúrjuk ki, hogy a virsli
darabok beleférjenek. Ha az összes burgonyába beledugtuk a virsliket,
akkor a 170 fokra felforrósított olajba apr... |
|
2010-10-20 06:12:43 |
|
|
|
|
|
|
... kevés liszt.
Elkészítése: A csirkemájat annyi sós, forrásban lévő vízbe tesszük,
amennyi éppen ellepi, majd fehéredésig főzzük. Leszûrve hagyjuk
kihûlni. Ezután a császárhússal együtt ledaráljuk és mély tálba
rakjuk. Ráöntjük a felvert tojásokat, hozzáadjuk a felengedett
gesztenyemasszát, megsózzuk, megborsozzuk, és a szerecsendió... |
2010-10-20 06:05:09 |
|
|
|
|
|
|
... tejet, és állandó keverés közben sûrûre főzzük. Sóval,
borssal fûszerezzük, és hozzákeverjük a finomra vagdalt, megmosott
petrezselyemzöldet. A masszát hûlni hagyjuk. Közben a brokkolit kis
rózsáira, illetve a vastag szár részét kis kockákra vágjuk. Forrásban
levő vízbe tesszük, és az újraforrástól számított 3 perc múlva
lesz&... |
|
2010-10-20 05:37:58 |
|
|
|
|
|
|
... szójalisztbe hempergetjük. A 180
fokos forró olajban ropogós-pirosra sütjük (5-7 perc), és leszûrve
tálra rakjuk. Nem szabad lefedni, nehogy megereszkedjen. Hagyjuk
kihûlni, közben elkészítjük a tejfölös hagymát: a megtisztított
vöröshagymát vékony karikákra vágjuk és a karikákat szétszedjük.
A forró olajon megsózzuk, fedő alatt üvegesre pár... |
|
2010-10-20 05:34:08 |
|
|
|
|
|
|
... vegeta.
Elkészítése: A spagettit kb. 3 cm-es darabokra tördeljük és sós
vízben kifőzzük. (Érdemes csak félig megfőzni és utána fedő alatt
a tûzről levéve állni hagyni, amíg a tészta meg nem dagad.) Utána
leszûrjük, összekeverjük a paradicsompürével, a sóval, a cukorral
és az ízesítőkkel, majd hagyjuk teljesen kih... |
2010-10-01 05:41:01 |
|
|
|
|
|
|
... tejszínnel, majd a maradék tejszínt lassú tûzön
felfőzzük. Hozzáadjuk apránként a liszttel jól elkevert tojást,
és sûrûre főzzük vele. Hagyjuk teljesen kihûlni (végül hûtőbe is
betehetjük). Ekkor hozzákeverjük a mustárt és az ízesítőket, majd
az egészen apróra metélt petrezselymet, és a brokkolira öntjük.
Jól át... |
2010-10-01 05:39:56 |
|
|
|
|
|
|
... vízben, hogy az épp ellepje.
(Fontos: ne főzzük meg annyira hogy a szemek szétessenek, és
amennyiben víz maradna alatta, szûrjük le megint!) Hagyjuk a borsót
kihûlni. A hagymát és a fokhagymát egészen apró kockákra vágjuk,
és a hideg sárgaborsóhoz tesszük. A majonézt elkeverjük a tejszínnel
és az ízesítőkkel, majd azt is a borsóhoz adju... |
2010-10-01 05:39:08 |
|
|
|
|
|
|
... teáskanál
só.
Elkészítése: A zellert és a burgonyát megtisztítjuk és megfőzzük úgy,
hogy inkább egy kicsit keményebb legyen, mintsem szétessen. Hagyjuk
kihûlni (esetleg előző nap is megfőzhetjük). A mandulát durvára vágjuk,
a zellerzöldet apróra metéljük. Az almát, a zellert és a burgonyát
zöldségreszelőn hosszú csí... |
2010-10-01 05:36:47 |
|
|
|
|
|
|
... tûzön főzni kezdjük, majd habverővel folytonos kevergetés
közben beleszórjuk a lisztet és sûrûre főzzük vel... |
2010-10-01 05:36:23 |
|
|
|
|