Belépés
Sós diócsemege
... felforrás után a dió nedvességtartalmától függően
3-5 percig (ha a dió régi, akkor tovább) főzzük. Leszûrjük, de nem
öblítjük le, hogy a só rajta maradjon. (Nem kell félni attól, hogy
nagyon sós lesz, hiszen csak kevés só marad meg a dióhéj felületén.)
A már teljesen leszikkadt dióbelet a 160 fokra felhevített olajba
tesszük, és addig sütjük...
2010-10-20 06:24:22
Virsli sült burgonyában
... erősen sós vízben
majdnem puhára főzzük. Közben a virslit meghámozzuk és félbevágjuk,
ily módon 8 virsli darabot kapunk. A burgonyákat leszûrjük és hagyjuk
lehûlni, majd almacsutkázóval hosszában úgy fúrjuk ki, hogy a virsli
darabok beleférjenek. Ha az összes burgonyába beledugtuk a virsliket,
akkor a 170 fokra felforrósított olajba apr...
2010-10-20 06:12:43
Gesztenyés csirkemájkrokett
... kevés liszt.

Elkészítése: A csirkemájat annyi sós, forrásban lévő vízbe tesszük,
amennyi éppen ellepi, majd fehéredésig főzzük. Leszûrve hagyjuk
kihûlni. Ezután a császárhússal együtt ledaráljuk és mély tálba
rakjuk. Ráöntjük a felvert tojásokat, hozzáadjuk a felengedett
gesztenyemasszát, megsózzuk, megborsozzuk, és a szerecsendió...
2010-10-20 06:05:09
Brokkolis batyu
... tejet, és állandó keverés közben sûrûre főzzük. Sóval,
borssal fûszerezzük, és hozzákeverjük a finomra vagdalt, megmosott
petrezselyemzöldet. A masszát hûlni hagyjuk. Közben a brokkolit kis
rózsáira, illetve a vastag szár részét kis kockákra vágjuk. Forrásban
levő vízbe tesszük, és az újraforrástól számított 3 perc múlva
lesz&...
2010-10-20 05:37:58
Ropogós cukkíni tejfölös hagym
... szójalisztbe hempergetjük. A 180
fokos forró olajban ropogós-pirosra sütjük (5-7 perc), és leszûrve
tálra rakjuk. Nem szabad lefedni, nehogy megereszkedjen. Hagyjuk
kihûlni, közben elkészítjük a tejfölös hagymát: a megtisztított
vöröshagymát vékony karikákra vágjuk és a karikákat szétszedjük.
A forró olajon megsózzuk, fedő alatt üvegesre pár...
2010-10-20 05:34:08
Olasz spagettisaláta
... vegeta.

Elkészítése: A spagettit kb. 3 cm-es darabokra tördeljük és sós
vízben kifőzzük. (Érdemes csak félig megfőzni és utána fedő alatt
a tûzről levéve állni hagyni, amíg a tészta meg nem dagad.) Utána
leszûrjük, összekeverjük a paradicsompürével, a sóval, a cukorral
és az ízesítőkkel, majd hagyjuk teljesen kih...
2010-10-01 05:41:01
Brokkoli krémöntettel
... tejszínnel, majd a maradék tejszínt lassú tûzön
felfőzzük. Hozzáadjuk apránként a liszttel jól elkevert tojást,
és sûrûre főzzük vele. Hagyjuk teljesen kihûlni (végül hûtőbe is
betehetjük). Ekkor hozzákeverjük a mustárt és az ízesítőket, majd
az egészen apróra metélt petrezselymet, és a brokkolira öntjük.
Jól át...
2010-10-01 05:39:56
Hideg sárgaborsó-saláta
... vízben, hogy az épp ellepje.
(Fontos: ne főzzük meg annyira hogy a szemek szétessenek, és
amennyiben víz maradna alatta, szûrjük le megint!) Hagyjuk a borsót
kihûlni. A hagymát és a fokhagymát egészen apró kockákra vágjuk,
és a hideg sárgaborsóhoz tesszük. A majonézt elkeverjük a tejszínnel
és az ízesítőkkel, majd azt is a borsóhoz adju...
2010-10-01 05:39:08
Római saláta
... teáskanál
só.

Elkészítése: A zellert és a burgonyát megtisztítjuk és megfőzzük úgy,
hogy inkább egy kicsit keményebb legyen, mintsem szétessen. Hagyjuk
kihûlni (esetleg előző nap is megfőzhetjük). A mandulát durvára vágjuk,
a zellerzöldet apróra metéljük. Az almát, a zellert és a burgonyát
zöldségreszelőn hosszú csí...
2010-10-01 05:36:47
Sajtos köretsaláta, tejszínnel
... tûzön főzni kezdjük, majd habverővel folytonos kevergetés
közben beleszórjuk a lisztet és sûrûre főzzük vel...
2010-10-01 05:36:23
1 2 3 ..10 11 .14 15 16 17 .20 21 22 
Címkék: dióhéj felületén, virslit meghámozzuk, burgonyákat lesz&#251, összes burgonyába, csirkemájat annyi, császárhússal együtt, felvert tojásokat, finomra vagdalt, masszát h&#251, vastag szár, újraforrástól számított, tejfölös hagymát, karikákat szétszedjük, forró olajon, maradék tejszínt, egészen apróra, brokkolira öntjük, szemek szétessenek, fokhagymát egészen, hideg sárgaborsóhoz, majonézt elkeverjük, borsóhoz adju, burgonyát megtisztítjuk, kicsit keményebb, mandulát durvára, zellerzöldet apróra, csirkemájkrokett, gesztenyemasszát, almacsutkázóval, spagettisaláta, megereszkedjen, felforrósított, petrezselymet, sárgaborsóhoz, hozzákeverjük, császárhússal, megtisztítjuk, újraforrástól, megtisztított, összekeverjük, zöldségreszel, szerecsendió, krémöntettel, zellerzöldet, vöröshagymát, megborsozzuk, szójalisztbe, beleférjenek, hempergetjük, félbevágjuk, burgonyában, csirkemájat, elkészítése, felhevített, meghámozzuk, szétszedjük, elkészítjük, beleszórjuk, köretsaláta, felengedett, fehéredésig, burgonyákat,
© 2013 TVN.HU Kft.