|
|
|
... vízben
áztatjuk. Utána ugyanebben a vízben odatesszük főni a sóval. Ahogy
megpuhult (ne essen szét!), belekeverjük a paradicsompürét, a vegetát
és a cukrot, majd hagyju... |
2010-10-01 05:35:58 |
|
|
|
|
|
|
... adjuk. A kivajazott és morzsával meghintett
őzgerincformába öntjük, és sütőben közepes lán... |
|
2010-09-30 21:17:27 |
|
|
|
|
|
|
... a
reszelt sajtot, a f... |
2010-09-30 20:34:25 |
|
|
|
|
|
|
... levegő ne maradjon az anyag alatt.
Megszórjuk morzsával és sütő... |
|
2010-09-30 20:27:57 |
|
|
|
|
|
|
... hagymával együtt, fedő nélkül,
a kávéskanál olajon megpároljuk. Egy kanál liszttel megszórjuk és
1 dl-nyi vízzel felöntjük. Sûrûre főzzük. Hagyjuk kicsit kihûlni.
Teflonserpenyőben olajat forrósítunk és az omlettmasszából 4 db
omlettet készítünk úgy, hogy mindkét oldalát megsütjük. Megtöltjük
a kihûlt gombamasszával és pa... |
|
2010-09-30 20:26:53 |
|
|
|
|
|
|
... olaj, 5 dkg
parmezán sajt, 1 evőkanál só, 1 kávéskanál vaj, késhegynyi őrölt
bors, vegeta.
Elkészítése: A burgonyát héjastól megfőzzük és hagyjuk kihûlni. A
szójára vizet engedünk, lecsöpögtetjük. A zöldséget megtisztítjuk,
apróra vágjuk. A beáztatott, kinyomkodott zsemléket egy tálba
morzsoljuk. Hozzáadjuk a felvert tojást, ... |
2010-09-30 20:24:28 |
|
|
|
|
|
|
... és az olajon
megpirítjuk. A juhtúrót a tejföllel és kevés sóval habosra keverjük.
Egy tûzálló tálat kivajazunk, belesimítjuk a puliszka egyharmadát (ne
hagyjuk kihûlni, mert akkor alakíthatatlanná válik), erre tesszük a
juhtúrós massza felét, majd a hagyma felét. Újra puliszka következik,
erre megint juhtúró és hagyma, majd puliszkával fedjük. A ... |
2010-09-30 19:47:24 |
|
|
|
|
|
|
... kávéskanál olaj,
kevés zsemlemorzsa, vegeta.
Elkészítése: A babot 10 órán át vízben áztatjuk. A rizst puhára
főzzük a vegetával és sózzuk, majd hagyjuk egy kicsit kihûlni. A babot
kevés vízben vegetával megfőzzük. Eközben a tojásokat felverjük és
összekeverjük a liszttel, majd simára dolgozzuk a tejjel. A babot
(amelynek levét tel... |
2010-09-30 19:30:37 |
|
|
|
|
|
|
... olajon, fedő
alatt puhára pároljuk. Ehhez adjuk a só másik felét. Egy tûzálló tálat
kivajazunk, ráterítjük a még meleg puliszka egyharmadát (vigyázat:
ne hagyjuk kihûlni, mert akkor megmerevedik és kenhetetlenné válik!),
rátesszük a káposzta felét, megint puliszka következik, aztán megint
káposzta, majd puliszkaréteggel borítjuk. Tetejére ol... |
2010-09-30 19:29:54 |
|
|
|
|
|
|
... vízben áztatjuk, majd lecsurgatjuk.
Az olajon megpároljuk a felkockázott hagymát a szójával. Megszórjuk
pirospaprikával, és 1 dl vízzel felöntve puhára főzzük. Hagyjuk hûlni.
A vajat felolvasztjuk (egy kávéskanálnyit félreteszünk), lehúzzuk a
tûzről, majd a tejjel és a liszttel csomómentesen elkeverjük. Ha egy
kicsit kihûlt, hozzáa... |
2010-09-30 19:29:02 |
|
|
|
|