|
|
|
... éppen van'' szendvics - sajttal
Szóval, ami éppen van otthon: párizsi, krinolin, főtt füstölt sonka vagy sülthús-maradék. A kenyérszeleteket szárazon megpirítjuk, hagyjuk kihűlni, majd vékonyan megkenjük margarinnal, lilahagyma-szeleteket teszünk rá, rápúpozzuk a vékony metéltre szeletelt ,,ami éppen van otthon'' húsfélét, ketchupot, csípős piros aranyat ... |
2008-11-29 17:16:59 |
|
|
|
|
|
|
... kettévágjuk, belsejüket kivesszük (felhasználhatjuk fasírthoz vagy egyéb töltelékhez), a belső kérgét megkenjük mustárral, A virsliket és a kolbászt felkarikázzuk. káposztát hagyjuk kihűlni, majd megtöltjük vele astangli egyik felét, elosztjuk rajta a kolbász- és virslikarikákat, és befedjük a stangli másik felével.
Klubszendvics
Hozzávalók: 12 szele... |
|
2008-11-29 17:15:26 |
|
|
|
|
|
|
... érjen, majd nem túl erős tűzön forraljuk fel. A gőzölési időt mindig a víz forrásától kell számítani. A gőzölő edényt egy hasonló nagyságú edénnyel takarjuk le. Az üvegeket a vízben hagyjuk kihűlni. A recept előírása szerint a gőzölést esetleg másnap megismételjük.
Száraz gőzölés
Száraz gőzölésre a legalkalmasabb egy megfelelő nagyságú kosár vagy láda, amit... |
2008-11-29 16:53:53 |
|
|
|
|
|
|
... éppen van'' szendvics - sajttal
Szóval, ami éppen van otthon: párizsi, krinolin, főtt füstölt sonka vagy sülthús-maradék. A kenyérszeleteket szárazon megpirítjuk, hagyjuk kihűlni, majd vékonyan megkenjük margarinnal, lilahagyma-szeleteket teszünk rá, rápúpozzuk a vékony metéltre szeletelt ,,ami éppen van otthon'' húsfélét, ketchupot, csípős piros aranyat ... |
|
2008-11-27 20:27:20 |
|
|
|
|
|
|
... összekeverjük.
A tejet a cukorral és a mazsolával feltesszük fôzni.
Mikor felforr a tej, ráöntjük az imént elôkészített dióra vagy mákra és jól összekeverjük,
majd félretesszük kihûlni.
(A fenti töltelék mennyiség, ha elkészítjük dióból és mákból is, 4-4 darab,
kb. félkilós bejglire elegendô.)
A BEJGLI ELKÉSZÍTÉSE
A tésztánkat 3-4 mm vastag ... |
|
2008-11-25 14:55:45 |
|
|
|
|
|
|
... anyagi érdekeltségének függvénye, aludni pedig csak saját ágyamban tudok... így aztán mind ezeket valóban csak az újabb és újabb tájak felfedezésének erősebb kíváncsisága tudja számomra kompenzálni és adja kezembe évről évre turista-bőröndömet.
... |
2008-11-20 13:28:43 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók: 1 kg uborka, 5 dkg só, tartósítószer
Az uborkákat alaposan megmossuk és meghámozzuk. Legyaluljuk, fele mennyiségű sóval besózzuk, elkeverjük és rövid ideig állni hagyjuk, majd gyengén kinyomjuk. Az üvegek aljára sót szórunk, erre ujjnyi vastagon uborkát, ismét sót, majd uborkát teszünk. Tetejére sót és tartósítószert szórunk.
Használat előt... |
2008-11-14 09:39:09 |
|
|
|
|
|
|
... src="http://images.paraorkut.com/img /lide/Krajiny_92606982_80.gif" border="0" alt="Lide Lide Graphics" >/[/kep]
2008-10-20 17:52:01 |
|
|
|
|