|
|
|
... őrölt borókabogyó, 1 gerezd fokhagyma, 2 csokor
petrezselyemzöld.
Elkészítése: Először elkészítjük a tésztát. A tojást a sörrel habosra
felverjük, majd a fûszerekkel és a liszttel simára dolgozzuk. Sûrû
palacsintatésztának kell lennie. A zúzott fokhagymát és a megmosott,
finomra metélt petrezselyemzöldet is belekeverjük, majd... |
2010-10-20 05:34:52 |
|
|
|
|
|
|
... törött
fehér bors, 1 csapott teáskanál só
Elkészítése: A megmosott, héjas cukkínit megtörölgetjük és ujjnyi
vastag szeletekre vágjuk. A tojást a tejjel és a fûszerekkel habosra
verjük, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. A cukkíni-karikákat
először a lisztbe, ezután a fûszeres tojásba, majd ismét a lisztbe
mártjuk, és azonnal bel... |
|
2010-10-20 05:02:35 |
|
|
|
|
|
|
... fokhagyma
Elkészítése: A zöldpaprikát megmossuk, kicsumázzuk és egy centi
vastag karikákra vágjuk. A tojásokat felverjük, összekeverjük a
reszelt sajttal és a fûszerekkel, majd hozzáadjuk a megtisztított
és zúzott fokhagymát. A paprika-karikákat lisztben megforgatjuk,
belemártjuk a sajtos tojásba és zsemlemorzsában meghempergetjük.
A morzsá... |
2010-10-20 05:01:26 |
|
|
|
|
|
|
... tetejére.
ALMALEVES
Hozzávalók: 2 nagy alma, 1 dl joghurt, 1 ek. tönkölyliszt, 4 szem Canderel, szegfűszeg, késhegynyi fahéj
Az almát felszeleteljük, és kb. 7 dl vízzel feltesszük főni, a fűszerekkel együtt. A joghurttal, és liszttel behabarjuk. Ha akarjuk turmixolhatjuk is. Lehűtve is nagyon finom!
HIDEG EGRESKRÉMLEVES
Hozzávalók: ... |
|
2010-10-05 17:57:11 |
|
|
|
|
|
|
... apróra metéljük. Az almát, a zellert és a burgonyát
zöldségreszelőn hosszú csíkokra szeljük... |
|
2010-10-01 05:36:47 |
|
|
|
|
|
|
... késhegynyi
őrölt bors, 1 teáskanál só, panírozáshoz: liszt, tojás, zsemlemorzsa,
a sütéshez: olaj, vegeta.
Elkészítése: A rizst puhára főzzük a vegetával, a sóval, a fûszerekkel,
majd összedolgozzuk az egész tojásokkal, az apróra metélt petrezselyemmel,
a reszelt sajttal, a liszttel és a zsemlemorzsával. Vizes kézzel lapos
korongf... |
2010-09-30 21:18:00 |
|
|
|
|
|
|
... burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk. A kel torzsáját
kivágjuk és szûrőbe téve átmossuk, majd jól lecsurgatjuk. Az olajon
megpároljuk a burgonyát és a kelt a fûszerekkel, hozzáadjuk az
összezúzott fokhagymát, majd megszórjuk a liszttel és felöntjük
kb. fél liter vízzel. Beletesszük a babérlevelet és addig főzzük,
míg a burgonya meg nem p... |
2010-09-30 21:00:06 |
|
|
|
|
|
|
... só,
a sütéshez: olaj, vegeta.
Elkészítése: A szóját szûrőben folyóvíz alá tesszük, majd lecsöpögtetjük
és összekeverjük a felvert tojásokkal és a fûszerekkel. Hosszúkás kis
hengereket formálunk belőle, és forró olajban kisütjük. A hagymát
megtisztítjuk és egészen parányi kockákra vágjuk, majd összekeverjük a
paradicsompürével... |
2010-09-30 20:29:01 |
|
|
|
|
|
|
... csipetnyi vajon megpirítjuk.
Amikor a zöldség megpuhult, lassan összekeverjük a cukkíni kivájt
és összekockázott belével, a paradicsommal, a paprikával, a hagymával
és a fûszerekkel. Beletesszük a felvert tojást. A két cukkínit
a kivajazott tepsire tesszük egymás mellé, és megtöltjük őket a
masszával. A tetejét meglocsoljuk tejföllel. Forró süt... |
2010-09-30 20:28:27 |
|
|
|
|
|
|
... salátalevél,
kígyóuborka-szeletek, ketchup és mustár.
Elkészítése: A zsemlét vízben áztatjuk, jól kifacsarjuk és
összedolgozzuk a szójával, a tojásokkal, a szójaliszttel és a
fûszerekkel. Tenyér nagyságú, lapos korongokat formálunk belőle
(tetszés szerint szójalisztben is megforgathatjuk), és bő olajban
mindkét oldalát kisütjük. A... |
2010-09-30 19:25:46 |
|
|
|
|