|
|
|
... Forraljunk fel 1/2 liter borecetben (a borecet általában
csak 5%-os ecetsavtartalmú) 37 dkg cukrot, egy kávéskanál sót, 1/2
kávéskanál fehérborsot, 2 szelet chili vagy más fûszerpaprikát, 1
egész mosott citromot héjával együtt karikára vágva és 2 fej közepes
nagyságú, apróra vágott vöröshagymát. Amikor forr, a fölszeletelt
uborkát adagolva, szûr&... |
2010-11-05 03:49:53 |
|
|
|
|
|
|
... öblítsük
le enyhén ecetes vízzel és csöpögtessük le ismét. Ezután rakjuk
üvegekbe. Egyenletesen elosztva tegyük közéjük a megtisztított
gyöngyhagymát, 4 db kis pirosra érett fûszerpaprikát és egy kis
csomag zöld tárkonyt. Öntsük le 2 liter 5%-os ecettel, amelyben
0,5 kg konyhasót oldottunk fel lassú melegítéssel. A felöntőlevet
forrón rátölt... |
|
2010-11-05 03:48:41 |
|
|
|
|
|
|
... bevagdosom,
megsózom, kevés forró zsírban mindkét oldalukon elősütöm, majd
félreteszem. A sütőzsírban üvegesre pirítom a finomra vágott
vöröshagymát. Rászórom a fûszerpaprikát és a zúzott fokhagymával
együtt apróra vágott köménymagot. Kevés vízzel vagy csontlével
felengedem, felforralom és ebben párolom az elősütött rostélyosokat.
... |
2010-11-04 04:44:09 |
|
|
|
|
|
|
... áztató
vízzel együtt feltesszük főni és majdnem puhára főzzük. A hagymát
megtisztítjuk, kockákra vágjuk, és forró olajon a darált hússal
lepirítjuk. A szárított fûszerpaprikát csíkokra vágjuk, és beáztatjuk
a csirkelevesbe. A konzerv paradicsomot levétől lecsöpögtetjük,
darabokra vágjuk, és a húshoz adjuk. Ezután a többi hozzávalót, a... |
|
2010-11-04 04:35:56 |
|
|
|
|
|
|
... alsócomb
4 db mell
20 dkg zsír
2 fej vöröshagyma
2 csemege zöldpaprika
2 közepes paradicsom
5 dl tejföl
1 púpozott teáskanál finomliszt
só, kalocsai fûszerpaprika
=A hagymát, paprikát apróra kockázzuk, zsíron aranysárgára pároljuk, hozzátesszük a paradicsomot és zsírjára sütjük. A lángról levéve megszórjuk fûszerpaprikáv... |
|
2010-10-28 05:51:23 |
|
|
|
|
|
|
... zöldpaprika, 1 nagy fej vöröshagyma, 3 paradicsom, 4 evőkanál olaj, 5 dl csontlé (vagy húsleves, esetleg 5 dl víz és 2 tyúkhúsleves-kocka), 3 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál piros fûszerpaprika, ízlés szerint só és törött fekete bors.
Elkészítés:
A megmosott és leszárított húst kis kockákra vágom. A burgonyát meghámozom, megmosom és vékony karikákra apr... |
2010-10-21 22:29:52 |
|
|
|
|
|
|
Juhász zsemle
.............
Hozzávalók: 25 dkg juhtúró, 4 db zsemle, 2 db egész tojás, 1 dl
tejföl, 10 dkg reszelt sajt, 1 teáskanál piros fûszerpaprika,
ízlés szerint só és törött fehér bors, kevés liszt a bundázáshoz.
Elkészítése: A zsemléket lapjában vékonyra szeleteljük. A tejfölt, a
juhtúrót és a reszelt sajt felét összekeverjü... |
2010-10-20 06:20:40 |
|
|
|
|
|
|
... késhegynyi sütőpor, 1 kis fej vöröshagyma, 1 dl
tej, 1 db zsemle (vagy 1 szelet kenyér), ízlés szerint só és törött
bors, 1 teáskanál majoránna, 1 teáskanál piros fûszerpaprika, kevés
zsemlemorzsa.
Elkészítése: A burgonyát meghámozzuk és az almareszelő durva fokán
nyersen lereszeljük. A májat néhány percre forrásban lévő sós vízbe... |
2010-10-20 06:03:18 |
|
|
|
|
|
|
... mezôgazdasággal is!-Nálunk,ahol a klíma,a termôföld minôsége a legjobb Európában az agrár termelésre,mióta Uniós tagok vagyunk lehet kapni az üzletekben kínai fokhagymát,izraeli fűszerpaprikát,ausztrál vöröshagymát,holland sertéshúst,argentin csirkét,stb,stb.Megakarják bénítani a piacgazdaságot. Mi Magyar állampolgárok nem okulunk a múlt siralmas,megalázott ,a magyarságot ki... |
2010-09-17 19:30:37 |
|
|
|
|
|
|
Fűszerpaprikából vagy cseresznyepaprikából készül: a paprikát leszedik, magházát eltávolítják, megszárítják és megőrlik. Színe a rozsdabarnától az élénk pirosig változhat. Fajtái tekintetében a fűszerpaprika lehet csemege, édes-nemes, félédes, rózsa és erős. A magyar konyhából nem hiányozhat:... |
2010-05-15 19:33:08 |
|
|
|
|