Belépés
Édes-savanykás uborka
... Forraljunk fel 1/2 liter borecetben (a borecet általában
csak 5%-os ecetsavtartalmú) 37 dkg cukrot, egy kávéskanál sót, 1/2
kávéskanál fehérborsot, 2 szelet chili vagy más fûszerpaprikát, 1
egész mosott citromot héjával együtt karikára vágva és 2 fej közepes
nagyságú, apróra vágott vöröshagymát. Amikor forr, a fölszeletelt
uborkát adagolva, szûr&...
2010-11-05 03:49:53
Ecetes cornichon uborka
... öblítsük
le enyhén ecetes vízzel és csöpögtessük le ismét. Ezután rakjuk
üvegekbe. Egyenletesen elosztva tegyük közéjük a megtisztított
gyöngyhagymát, 4 db kis pirosra érett fûszerpaprikát és egy kis
csomag zöld tárkonyt. Öntsük le 2 liter 5%-os ecettel, amelyben
0,5 kg konyhasót oldottunk fel lassú melegítéssel. A felöntőlevet
forrón rátölt...
2010-11-05 03:48:41
Szerb rostélyos
... bevagdosom,
megsózom, kevés forró zsírban mindkét oldalukon elősütöm, majd
félreteszem. A sütőzsírban üvegesre pirítom a finomra vágott
vöröshagymát. Rászórom a fûszerpaprikát és a zúzott fokhagymával
együtt apróra vágott köménymagot. Kevés vízzel vagy csontlével
felengedem, felforralom és ebben párolom az elősütött rostélyosokat.
...
2010-11-04 04:44:09
Mexikói bab darált hússal
... áztató
vízzel együtt feltesszük főni és majdnem puhára főzzük. A hagymát
megtisztítjuk, kockákra vágjuk, és forró olajon a darált hússal
lepirítjuk. A szárított fûszerpaprikát csíkokra vágjuk, és beáztatjuk
a csirkelevesbe. A konzerv paradicsomot levétől lecsöpögtetjük,
darabokra vágjuk, és a húshoz adjuk. Ezután a többi hozzávalót, a...
2010-11-04 04:35:56
Paprikás csirke Kati módra
... alsócomb
4 db mell
20 dkg zsír
2 fej vöröshagyma
2 csemege zöldpaprika
2 közepes paradicsom
5 dl tejföl
1 púpozott teáskanál finomliszt
só, kalocsai fûszerpaprika

=A hagymát, paprikát apróra kockázzuk, zsíron aranysárgára pároljuk, hozzátesszük a paradicsomot és zsírjára sütjük. A lángról levéve megszórjuk fûszerpaprikáv...
2010-10-28 05:51:23
Gyuvecs (szerb recept)
... zöldpaprika, 1 nagy fej vöröshagyma, 3 paradicsom, 4 evőkanál olaj, 5 dl csontlé (vagy húsleves, esetleg 5 dl víz és 2 tyúkhúsleves-kocka), 3 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál piros fûszerpaprika, ízlés szerint só és törött fekete bors.

Elkészítés:
A megmosott és leszárított húst kis kockákra vágom. A burgonyát meghámozom, megmosom és vékony karikákra apr...
2010-10-21 22:29:52
Juhász zsemle
Juhász zsemle
.............

Hozzávalók: 25 dkg juhtúró, 4 db zsemle, 2 db egész tojás, 1 dl
tejföl, 10 dkg reszelt sajt, 1 teáskanál piros fûszerpaprika,
ízlés szerint só és törött fehér bors, kevés liszt a bundázáshoz.

Elkészítése: A zsemléket lapjában vékonyra szeleteljük. A tejfölt, a
juhtúrót és a reszelt sajt felét összekeverjü...
2010-10-20 06:20:40
Csirkemájas burgonyapogácsa
... késhegynyi sütőpor, 1 kis fej vöröshagyma, 1 dl
tej, 1 db zsemle (vagy 1 szelet kenyér), ízlés szerint só és törött
bors, 1 teáskanál majoránna, 1 teáskanál piros fûszerpaprika, kevés
zsemlemorzsa.

Elkészítése: A burgonyát meghámozzuk és az almareszelő durva fokán
nyersen lereszeljük. A májat néhány percre forrásban lévő sós vízbe...
2010-10-20 06:03:18
Hogyan tovább Magyarok?
... mezôgazdasággal is!-Nálunk,ahol a klíma,a termôföld minôsége a legjobb Európában az agrár termelésre,mióta Uniós tagok vagyunk lehet kapni az üzletekben kínai fokhagymát,izraeli fűszerpaprikát,ausztrál vöröshagymát,holland sertéshúst,argentin csirkét,stb,stb.Megakarják bénítani a piacgazdaságot. Mi Magyar állampolgárok nem okulunk a múlt siralmas,megalázott ,a magyarságot ki...
2010-09-17 19:30:37
Fűszerpaprika


Fűszerpaprikából vagy cseresznyepaprikából készül: a paprikát leszedik, magházát eltávolítják, megszárítják és megőrlik. Színe a rozsdabarnától az élénk pirosig változhat. Fajtái tekintetében a fűszerpaprika lehet csemege, édes-nemes, félédes, rózsa és erős. A magyar konyhából nem hiányozhat:...
2010-05-15 19:33:08
1 2 3 4 
Címkék: borecet általában, finomra vágott, zúzott fokhagymával, darált hússal, szárított f&#251, konzerv paradicsomot, húshoz adjuk, többi hozzávalót, lángról levéve, burgonyát meghámozom, zsemléket lapjában, reszelt sajt, burgonyát meghámozzuk, májat néhány, termôföld minôsége, legjobb Európában, agrár termelésre, üzletekben kínai, múlt siralmas, paprikát leszedik, élénk pirosig, fűszerpaprika lehet, magyar konyhából, fűszerpaprikából, burgonyapogácsa, ecetsavtartalmú, piacgazdaságot, rozsdabarnától, lecsöpögtetjük, rostélyosokat, fűszerpaprika, megtisztítjuk, állampolgárok, csirkelevesbe, gyöngyhagymát, megtisztított, melegítéssel, tyúkhúsleves, fölszeletelt, szerpaprikát, zsemlemorzsa, összekeverjü, egyenletesen, vöröshagymát, csöpögtessük, fokhagymával, tekintetében, eltávolítják, paradicsomot, hozzátesszük, megszárítják, aranysárgára, szerpaprikáv, szerpaprika, szeleteljük, csirkemájas, leszárított, lereszeljük, felforralom, bundázáshoz, gazdasággal, elkészítése, félreteszem, köménymagot, vöröshagyma, meghámozzuk,
© 2013 TVN.HU Kft.