Belépés
Készülj a háborúra!
... tartalékolnod kell!Háborús helyzetre készülve mit is kell "spájzolni"?Csak olyasmit, ami eláll (nem romlik könnyen, bírja a tárolást és a hőmérséklet változásokat is - nem fognak működni a fagyasztó- és hűtőszekrények!).

A legfontosabbak: Liszt, cukor, só, rizs, szárazbab, sárgaborsó, lencse, burgonya, száraztészta, konzervek, befőttek, étkezési zsír (vagy olaj), savany...
2015-09-24 21:36:59
Házi fagylalt sokféle ízben
... méz...)

Elkészítés:

Az alapanyagokat plusz az ízt adó anyagot turmixgépben (vagy tálban gépi habverővel) összekeverjük, fagylaltgépben vagy mélyhűtőben, fagyás közben 30 percenként megkeverve lefagyasztjuk.

Az íz szinte bármilyen lehet:
vanília = 2 kávéskanál vanília-aroma vagy vaníliarúd belseje
csoki = 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor...
2015-07-07 23:53:37
Parfé – a tökéletes hűsítő desszert
... zűrzavar mutatkozik - számos helyen fagylaltként, jégkrémként is említik.

A hűtéssel előállított édességek története komoly múltra tekint vissza, amely elválaszthatatlan a fagyasztás technológiájának fejlődésétől - bár sok esetben a legendák és a tények összemosódnak a jeles történelmi személyekről fennmaradt történetekben, tény, hogy a civilizáció történet...
2015-05-07 23:58:39
Házi fagylaltozó
... habbá verjük, és a simára elkevert mascarponéhoz adjuk, jól összedolgozzuk. Hozzáadjuk a gyümölcspürét, majd a citromlét, a cukrot és a vaníliás cukrot is. Jól elkeverve fagylaltgépben fagyasztjuk.

Eperhabfagyi

Hozzávalók: 50 dkg eper, 20 dkg porcukor, 2 tojásfehérje, csipet só

Az epret megmossuk, csumázzuk, majd összetörjük. A fehérjét habbá verjü...
2015-05-07 23:56:50
Édes túrókrém



Az 5 legfinomabb túrókrém recept a nyárra!

Elkészítése kb. 5-10 percet vesz igénybe. Látványos, ízes, kellemes. Hűtve és fagyasztva is nagyszerű édesség. Viszonylag kevés kalóriát tartalmaz, nem szükséges túlcukroznod, magokkal, gyümölcsökkel pedig, rendkívül tápláló. Erőt...
2015-04-15 14:56:45
Konyhai turpisságok
... citromhoz jutok, bevásárolok belőle akár 1-2 kg-t is.
A jól megmosott gyümölcs héját lereszelem, és cukorral összekeverve
egy műanyag, zárható tetejű edénybe teszem és lefagyasztom..
Süteményekhez kiváló.
A levét kifacsarom, és jégkockakészítőbe téve lefagyasztom. Bármikor
elővehetem tea, limonádé ízesítéséhez.
De a kézen...
2014-09-29 06:38:03
Marhahús
Egészségügyi szempontból nézve: ez tévedés. Amennyiben 5 fok alatti hőmérséklet van a mélyhűtőben, bármilyen ételt újra lehet fagyasztani, miután kiolvadt. Csak arra kell figyelni, hogy a két fagyasztás között meg ne romoljon. A tévhit abból ered, hogy az újrafagyasztott hús sejtjei picit megtörnek, ettől az állaga vizesebb lesz, de ez nem jelenti azt, hogy egészségtelen lenne. ...
2014-06-25 16:27:34
Házi fagylalt sokféle ízben
... méz...)

Elkészítés:

Az alapanyagokat plusz az ízt adó anyagot turmixgépben (vagy tálban gépi habverővel) összekeverjük, fagylaltgépben vagy mélyhűtőben, fagyás közben 30 percenként megkeverve lefagyasztjuk.

Az íz szinte bármilyen lehet:
vanília = 2 kávéskanál vanília-aroma vagy vaníliarúd belseje
csoki = 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor...
2014-06-22 22:13:39
Házi fagylaltozó
... habbá verjük, és a simára elkevert mascarponéhoz adjuk, jól összedolgozzuk. Hozzáadjuk a gyümölcspürét, majd a citromlét, a cukrot és a vaníliás cukrot is. Jól elkeverve fagylaltgépben fagyasztjuk.

Eperhabfagyi

Hozzávalók: 50 dkg eper, 20 dkg porcukor, 2 tojásfehérje, csipet só

Az epret megmossuk, csumázzuk, majd összetörjük. A fehérjét habbá verjü...
2014-06-10 22:32:27
x
...-





Juhászné Szunyogh Mária [Mar...


ALMAHÉJTEA
Elkészítése: hámozzunk meg 2 db almát és a héját dobjuk bele 1/2 liter forró vízbe. Fedjük le, és hagyjuk állni kb. 15 percig. Ízesíthetjük barnacukorral, nádcukorral, mézzel, de ihatjuk magában is.
Az áztatás során az almahéj felpuhul, így könnyebben lehet elrágcsálni....
2014-05-28 10:28:11
1 2 3 4 5 6 7 
Címkék: Juhászné Szunyogh Mária, tökéletes hűsítő, hőmérséklet változásokat, alapanyagokat plusz, hűtéssel előállított, fagyasztás technológiájának, tények összemosódnak, jeles történelmi, civilizáció történet, simára elkevert, vaníliás cukrot, epret megmossuk, fehérjét habbá, levét kifacsarom, tévhit abból, állaga vizesebb, héját dobjuk, áztatás során, almahéj felpuhul, technológiájának, újrafagyasztott, összedolgozzuk, hűtőszekrények, fagylaltgépben, legfontosabbak, gyümölcsökkel, mascarponéhoz, egészségtelen, süteményekhez, gyümölcspürét, alapanyagokat, összekeverjük, tartalékolnod, barnacukorral, összemosódnak, lefagyasztjuk, történetekben, ízesíthetjük, lefagyasztom, tojásfehérje, fagylaltként, ízesítéséhez, száraztészta, egészségügyi, változásokat, összekeverve, túlcukroznod, turmixgépben, személyekről, fejlődésétől, eperhabfagyi, elkészítése, mélyhűtőben, fagylaltozó, cukrozatlan, jégkrémként, legfinomabb, nádcukorral, összetörjük, előállított, civilizáció, fagyasztjuk, turpisságok, hőmérséklet, fagyasztani, elrágcsálni,
© 2013 TVN.HU Kft.