|
|
|
... tartalékolnod kell!Háborús helyzetre készülve mit is kell "spájzolni"?Csak olyasmit, ami eláll (nem romlik könnyen, bírja a tárolást és a hőmérséklet változásokat is - nem fognak működni a fagyasztó- és hűtőszekrények!).
A legfontosabbak: Liszt, cukor, só, rizs, szárazbab, sárgaborsó, lencse, burgonya, száraztészta, konzervek, befőttek, étkezési zsír (vagy olaj), savany... |
2015-09-24 21:36:59 |
|
|
|
|
|
|
... méz...)
Elkészítés:
Az alapanyagokat plusz az ízt adó anyagot turmixgépben (vagy tálban gépi habverővel) összekeverjük, fagylaltgépben vagy mélyhűtőben, fagyás közben 30 percenként megkeverve lefagyasztjuk.
Az íz szinte bármilyen lehet:
vanília = 2 kávéskanál vanília-aroma vagy vaníliarúd belseje
csoki = 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor... |
|
2015-07-07 23:53:37 |
|
|
|
|
|
|
... zűrzavar mutatkozik - számos helyen fagylaltként, jégkrémként is említik.
A hűtéssel előállított édességek története komoly múltra tekint vissza, amely elválaszthatatlan a fagyasztás technológiájának fejlődésétől - bár sok esetben a legendák és a tények összemosódnak a jeles történelmi személyekről fennmaradt történetekben, tény, hogy a civilizáció történet... |
2015-05-07 23:58:39 |
|
|
|
|
|
|
... habbá verjük, és a simára elkevert mascarponéhoz adjuk, jól összedolgozzuk. Hozzáadjuk a gyümölcspürét, majd a citromlét, a cukrot és a vaníliás cukrot is. Jól elkeverve fagylaltgépben fagyasztjuk.
Eperhabfagyi
Hozzávalók: 50 dkg eper, 20 dkg porcukor, 2 tojásfehérje, csipet só
Az epret megmossuk, csumázzuk, majd összetörjük. A fehérjét habbá verjü... |
|
2015-05-07 23:56:50 |
|
|
|
|
|
|
Az 5 legfinomabb túrókrém recept a nyárra!
Elkészítése kb. 5-10 percet vesz igénybe. Látványos, ízes, kellemes. Hűtve és fagyasztva is nagyszerű édesség. Viszonylag kevés kalóriát tartalmaz, nem szükséges túlcukroznod, magokkal, gyümölcsökkel pedig, rendkívül tápláló. Erőt... |
|
2015-04-15 14:56:45 |
|
|
|
|
|
|
... citromhoz jutok, bevásárolok belőle akár 1-2 kg-t is.
A jól megmosott gyümölcs héját lereszelem, és cukorral összekeverve
egy műanyag, zárható tetejű edénybe teszem és lefagyasztom..
Süteményekhez kiváló.
A levét kifacsarom, és jégkockakészítőbe téve lefagyasztom. Bármikor
elővehetem tea, limonádé ízesítéséhez.
De a kézen... |
2014-09-29 06:38:03 |
|
|
|
|
|
|
Egészségügyi szempontból nézve: ez tévedés. Amennyiben 5 fok alatti hőmérséklet van a mélyhűtőben, bármilyen ételt újra lehet fagyasztani, miután kiolvadt. Csak arra kell figyelni, hogy a két fagyasztás között meg ne romoljon. A tévhit abból ered, hogy az újrafagyasztott hús sejtjei picit megtörnek, ettől az állaga vizesebb lesz, de ez nem jelenti azt, hogy egészségtelen lenne. ... |
2014-06-25 16:27:34 |
|
|
|
|
|
|
... méz...)
Elkészítés:
Az alapanyagokat plusz az ízt adó anyagot turmixgépben (vagy tálban gépi habverővel) összekeverjük, fagylaltgépben vagy mélyhűtőben, fagyás közben 30 percenként megkeverve lefagyasztjuk.
Az íz szinte bármilyen lehet:
vanília = 2 kávéskanál vanília-aroma vagy vaníliarúd belseje
csoki = 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor... |
2014-06-22 22:13:39 |
|
|
|
|
|
|
... habbá verjük, és a simára elkevert mascarponéhoz adjuk, jól összedolgozzuk. Hozzáadjuk a gyümölcspürét, majd a citromlét, a cukrot és a vaníliás cukrot is. Jól elkeverve fagylaltgépben fagyasztjuk.
Eperhabfagyi
Hozzávalók: 50 dkg eper, 20 dkg porcukor, 2 tojásfehérje, csipet só
Az epret megmossuk, csumázzuk, majd összetörjük. A fehérjét habbá verjü... |
2014-06-10 22:32:27 |
|
|
|
|
|
|
...-
Juhászné Szunyogh Mária [Mar...
ALMAHÉJTEA
Elkészítése: hámozzunk meg 2 db almát és a héját dobjuk bele 1/2 liter forró vízbe. Fedjük le, és hagyjuk állni kb. 15 percig. Ízesíthetjük barnacukorral, nádcukorral, mézzel, de ihatjuk magában is.
Az áztatás során az almahéj felpuhul, így könnyebben lehet elrágcsálni.... |
2014-05-28 10:28:11 |
|
|
|
|