|
|
|
... bátorít, biztat, megbocsájtásra, kiengesztelődésre, újrakezdésre, hanem kereszthalálával, föltámadásával példát is mutat. Vegyünk kezünkbe egy keresztet, vagy akár a gyerekeink által rajzolt falapocskát s nézzük alázattal, elmélkedjünk át Krisztus értünk vállalt keresztáldozatát. Merítsünk erőt az ő szeretetéből, s lépjünk mi is rá a kiengesztelődés, az újrakezdés, a szeretet útjá... |
2020-03-06 18:48:11 |
|
|
|
|
|
|
... fokhagymát egyenlően osszuk el benne. Ha az üvegmegtelt, a tetejére tesszük a kenyeret. Annyi vizet öntsünk az üvegbe, hogy egészen ellepje az uborkát. Ha az uborka kissé felemelkedik a lében, falapocskával szorítsuk le.(Falapocskát a gyógyszertárban tudunk vásárolni.)
Az üveget nem szabad légmentesen lezárni, elég, ha egy kistányért teszünk a tetejére. Az uborkát ezutá... |
|
2018-08-14 12:56:31 |
|
|
|
|
|
|
... ecetet sóval, cukorral és
szemes borssal felforralunk. Mikor kihûlt, ráöntjük a paprikára úgy,
hogy teljesen ellepje. A paprikák fölé az üveg szájánál tegyünk kis
falapocskát, nehogy a paprika kiemelkedjen az ecetből. Az üveget csak
másnap vagy harmadnap kell lekötni, mert addigra az ecet rendszerint
leapad, ezt a lekötés előtt pótolni kell.... |
2010-11-04 05:39:03 |
|
|
|
|
|
|
... és nem feledkezett meg a legapróbb részletről sem. Pontosan elmondta, hogyan történt a gyilkosság, megmagyarázta az öregasszony kezében talált "zálogtárgy" (a vaslemezzel összekötözött falapocska) titkát; elmondta, hogyan vette ki a zsebéből a kulcsokat, le is írta a kulcsokat; elmondta, milyen volt a ládika, és mivel volt teletömve, sőt elsorolt néhányat egyenként az ott levő tár... |
|
2010-03-04 13:02:11 |
|
|
|
|
|
|
I. FEJEZET
A reformtáplálkozás egyre nagyobb teret hódít, jelenleg hozzávetőleges becslések szerint 500 millió vegetárius él a világon. Százalékos arányukat tekintve tehát a húsevők száma ma még legalább egy nagyságrenddel nagyobb, mint a természetes módon táplálkozóké. Ez a jelentős arányeltolódás azonban a legtöbb esetben csupán a megszokásnak tudható be. Gasztro... |
|
2008-12-01 23:35:02 |
|
|
|
|
|
|
A tartósítás története dióhéjban
Őseink a leszedett bogyókat, gyümölcsöket napon szárították, majd jégverembe tették, hogy tovább tartósítsák azokat. A görögök és a rómaiak már mézben és mustban tartósították gyümölcseiket, sőt, a cukrozott gyümölcsök receptje is tőlük ered. A befőzve tartósítás alapját egy 18. századi francia cukrászmester teremtette meg azzal, hogy ráj... |
2008-11-29 16:53:53 |
|
|
|
|
|
|
... salátalé literjéhez 4-5 dl ecet ízlés szerint, 3 dkg só, 3 dkg cukor, 3 evőkanál olaj. A paradicsompaprikákat megmossuk, mert egészben tesszük el. Nagy, széles szájú üvegekbe rakjuk. Falapocskával leszárítjuk, hogy a paprikák ne emelkedjenek a rájuk öntött lé fölé. Vízzel, ecettel, sóval, cukorral salátalevet készítünk. Felforraljuk, lehűtjük, úgy öntjük a paprikákra. Minden üveg ... |
2008-11-07 22:45:37 |
|
|
|
|
|
|
... salátalé literjéhez 4-5 dl ecet ízlés szerint, 3 dkg só, 3 dkg cukor, 3 evőkanál olaj. A paradicsompaprikákat megmossuk, mert egészben tesszük el. Nagy, széles szájú üvegekbe rakjuk. Falapocskával leszárítjuk, hogy a paprikák ne emelkedjenek a rájuk öntött lé fölé. Vízzel, ecettel, sóval, cukorral salátalevet készítünk. Felforraljuk, lehűtjük, úgy öntjük a paprikákra. Minden üveg ... |
2008-04-07 14:05:24 |
|
|
|
|