Belépés
Kormánybiztos: mintegy háromezer település kaphat támogatást jövőre a Magyar falu program keretében
... 50 milliárd forintot fordítanak, a "falusi csokkal" pedig a lakhatást segítik.
Utóbbiról azt mondta, a kormány azokat a fiatalokat támogatja ezzel, akik gyermeket vállalva olyan falvakban szeretnének letelepedni, amelyeknek a népessége az elmúlt 15 évben nagyobb mértékben csökkent, mint az országos átlag.
A közszolgáltatások fejlesztése során bölcsődéket, óvodákat, orvos...
2018-12-05 09:51:05
Soltész: szükség van a kistelepülések és a határon túli magyar közösségek erősítésére
... a szomszédos Abaúj településein a kormány a közelmúltban összesen 150 millió forinttal támogatta a kisebb egyházi közösségeket.
Egy-egy 10-20 millió forintos felújítás ezekben a falvakban gyakran "az életet jelenti", ezekből a pénzekből újítanak meg parókiákat, végeznek el kisebb javításokat a templomokon - mondta.
Takács Viktor (független), Pusztafalu polgármestere köz...
2018-11-29 23:14:45
David Goodhart brit újságíró a Brexit utáni új politikai törésvonalba helyezi el a francia sárgamellényeseket
... mellényről elnevezett sárgamellényesek a brit gondolkodó szerint "azok, akik valahonnan nézik a világot", és ők alkotják a "valahol-csoportot". Területileg beágyazottak, kevésbé mobilak, falvakban és a nagyvárosoktól távoli elővárosokban élnek, nem ellenzik a környezetvédelmet, de nem értik, hogy miért kell annak az árát nekik megfizetniük, amikor ők autó nélkül nem tudnak közleke...
2018-11-29 23:07:26
Márton-napi lakomák:
... poharát.
Márton-napon országszerte lakomákat rendeztek, hogy egész évben bőven ehessenek, ihassanak. Úgy tartották, minél többet isznak, annál egészségesebbek lesznek.
A kalotaszegi falvakban a jószág behajtása alkalmából Márton-napi bált rendeztek. Ezen a vidéken nagyon gyakori a Márton név, ezért, mint névnapot, ma is ünneplik névnapköszöntőkkel.
"Tündököljön élte...
2018-11-11 12:41:47
MINDENSZENTEK NAPJA nov. 1. ÉS HALOTTAK NAPJA nov2
... az asztalra. A bukovinai magyarok sütnek, főznek és kiviszik az ennivalót a temetőbe, ott elosztogatják. Ahány halottja van a családnak, annyi gyertyát gyújtanak otthon. Az Ipoly menti falvakban aki nem tud temetőbe menni, otthon gyújt gyertyát. Régebben figyelték, kinek ég el hamarabb a gyertyája, mert a hiedelem szerint az hal meg előbb a családban. A szegedi tájon mindönszentök...
2018-10-31 09:10:13
30. évközi hét szerda 10.31
... 6,1-9

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Isten országában napkelettől napnyugatig mindenkinek helye van.
Abban az időben Jézus Jeruzsálem felé tartott. Útközben tanított a városokban és falvakban, melyeken áthaladt.
Valaki megkérdezte tőle: ,,Uram, kevesen vannak, akik üdvözölnek?"
Ő így válaszolt: ,,Törekedjetek bemenni a szűk kapun...
2018-10-31 08:36:24
Harmonia.......
... azt jelzi, hogy biztonságban vagyunk, a téglafal védelmében, vagyis a jelenlegi környezetünkkel egységben. Az ember letelepült életmódjának jelképe. A házhoz kötött emberre utal, aki falvakban, városokban él, állandó kultikus helyet alakít ki magának. Védelmet is biztosít, de egyben korlátot is jelent. A zárt társadalomra utal, szemben a nyitott, nomád társadalommal.

Sz...
2018-10-26 15:22:45
Október 23. - Népi játékok és történelmi színielőadások a Szentendrei Skanzenben
... elmondta, hogy történészek, néprajzkutatók és muzeológusok az irodalomból, régi filmhíradókból alapos kutatómunkával tártak fel olyan tényeket, adatokat, amely...
2018-10-21 19:42:56
Harmonia.......
... azt jelzi, hogy biztonságban vagyunk, a téglafal védelmében, vagyis a jelenlegi környezetünkkel egységben. Az ember letelepült életmódjának jelképe. A házhoz kötött emberre utal, aki falvakban, városokban él, állandó kultikus helyet alakít ki magának. Védelmet is biztosít, de egyben korlátot is jelent. A zárt társadalomra utal, szemben a nyitott, nomád társadalommal.

Sz...
2018-09-30 15:10:24
Szakmai javaslatokat nyújtott át a TÖOSZ a kormánynak a Magyar falu programról
... - sorolta Gyopáros Alpár.
A kormánybiztos szerint további munkára van szükség ahhoz, hogy összeállítsanak olyan hosszú távú koncepciót, amely...
2018-09-26 10:27:07
1 2 3 ..................121 122 .........181 182 .........241 242 243 
Címkék: David Goodhart, MINDENSZENTEK NAPJA, HALOTTAK NAPJA, Szentendrei Skanzenben, Takács Viktor, EVANGÉLIUM Szent Lukács, Jézus Jeruzsálem, Gyopáros Alpár, határon túli, lakhatást segítik, kormány azokat, fiatalokat támogatja, országos átlag, közszolgáltatások fejlesztése, szomszédos Abaúj, közelmúltban összesen, kisebb egyházi, falvakban gyakran, életet jelenti, pénzekből újítanak, brit gondolkodó, nagyvárosoktól távoli, árát nekik, kalotaszegi falvakban, jószág behajtása, vidéken nagyon, bukovinai magyarok, hiedelem szerint, szegedi tájon, időben Jézus, szűk kapun, téglafal védelmében, jelenlegi környezetünkkel, ember letelepült, házhoz kötött, zárt társadalomra, kormánybiztos szerint, sárgamellényesek, környezetünkkel, egészségesebbek, összeállítsanak, színielőadások, kistelepülések, néprajzkutatók, filmhíradókból, nagyvárosoktól, kutatómunkával, társadalommal, kormánybiztos, mindenszentek, polgármestere, mindönszentök, elosztogatják, elővárosokban, biztonságban, országszerte, közelmúltban, életmódjának,
© 2013 TVN.HU Kft.