|
|
|
...
József Attila - (Vásárhelyről disznő jő...)
Vásárhelyről disznő jő,
fazekunkban disznó fő,
hurka, kolbász, májas, véres:
illik annak, aki éhes, -
ahogy futnak szagos percek,
ütemükre hurka serceg,
szag folytán eszembe jutsz te
(ez a célzás - ajaj! - hucpe)
szánk zsíros mosolytól fényes,
ahogy rádgondolunk,... |
2017-07-29 05:06:28 |
|
|
|
|
|
|
... tárkony
» olaj
» 2 dl tejföl
»
só
Elkészítés:
Alaposan tisztítsuk meg a zúzát, majd vágjuk fel kicsinyke kockákra. Kedvenc fazekunkba eresszünk mintegy 2,5 liter vizet, tegyük bele a zúzát, a leveskockákat, egy alaposan megmosott citromot karikákra vágva, valamint a babérleveleket.
Míg leveskénk fődögél, b... |
|
2015-12-11 07:37:43 |
|
|
|
|
|
|
... cukrosítsunk, ha biztosra akarunk játszani akkor akár 90 percig is.
maláta bekeverve
hőmérséklet tartás, lefedve, letakarva
Szűrés
A cefrézés után a fazekunkban lévő maláta és cefre most már elég sok cukrot tartalmaz. Ha megkóstoljuk akkor édes. Most el kell választanunk a malátától.
Szűrőágy kialakítás
Ehhez a tésztaszű... |
2015-09-28 19:46:09 |
|
|
|
|
|
|
... púpozott evőkanál liszt
2 kiskanál tárkony
olaj
2 dl tejföl
só
Alaposan tisztítsuk meg a zúzát, majd vágjuk fel kicsinyke kockákra. Kedvenc fazekunkba eresszünk mintegy 2,5 liter vizet, tegyük bele a zúzát, a leveskockákat, egy alaposan megmosott citromot karikákra vágva, valamint a babérleveleket.
Míg leveskénk fődögél, bőven... |
|
2015-08-05 17:20:18 |
|
|
|
|
|
|
... fokhagyma
só
bors
Elkészítés:
Az összes hozzávaló - persze gondos tisztítás, vízzel való felengedés után - belemegy legnagyobb (20 literes) rozsdamentes fazekunkba, felkerül a gáztűzhely égőjének máglyájára, és hosszú órákig ott leledzik, igen lassú tűzön. Persze főzőleve az órák teltével csappan, ezért azt időnként pótoljuk.
A fő... |
|
2014-12-19 21:03:21 |
|
|
|
|
|
|
... evőkanál liszt
2 kiskanál tárkony
Vénusz olaj
2 dl tejföl
só
Elkészítés:
Alaposan tisztítsuk meg a zúzát, majd vágjuk fel kicsinyke kockákra. Kedvenc fazekunkba eresszünk mintegy 2,5 liter vizet, tegyük bele a zúzát, a leveskockákat, egy alaposan megmosott citromot karikákra vágva, valamint a babérleveleket.
Míg leveskénk fődögél, bő... |
2013-11-23 00:39:05 |
|
|
|
|
|
|
Rebarbara rostos lé:
A hosszú rebarbaranyélről a héját lehúzzuk, majd 3-6 cm. darabokra vágva, fazekunkba annyi vizet öntünk rá, hogy jól ellepje. 5-15 perc alatt jó puhára fő, s ekkor kiturmixoljuk. Mivel ,,koktélként" szoktam elkészíteni, - az idény gyümölcsöt hasonlóan megfőzőm és
kiturmixolom - - nyáron meggyet, nyári almát - ősszel, szilvát, almát, - s a k... |
2012-09-20 13:26:51 |
|
|
|
|
|
|
Vásárhelyről disznő jő,
fazekunkban disznó fő,
hurka, kolbász, májas, véres:
illik annak, aki éhes, -
ahogy futnak szagos percek,
ütemükre hurka serceg,
szag folytán eszembe jutsz te
(ez a célzás - ajaj! - hucpe)
szánk zsíros mosolytól fényes,
ahogy rádgondolunk, édes.
1933. dec. 17.
... |
2012-04-30 12:55:24 |
|
|
|
|
|
|
... (trappista, edami, emmentáli vegyesen), 1 liter csontlé, 5 dkg vaj, 1 púpozott evőkanál liszt, só, őrölt fehér bors, reszelt szerecsendió
Elkészítés módja: szép, piros leveses fazekunkban a vajból és a lisztből világos rántást készítünk. A tűzről levéve felöntjük a forró csontlevessel, kevergetve felforraljuk. Beletesszük a sajtot, folyamatos keverés közben a levesben e... |
2011-04-18 16:35:35 |
|
|
|
|
|
|
... (trappista, edami, emmentáli vegyesen), 1 liter csontlé, 5 dkg vaj, 1 púpozott evőkanál liszt, só, őrölt fehér bors, reszelt szerecsendió
Elkészítés módja: szép, piros leveses fazekunkban a vajból és a lisztből világos rántást készítünk. A tűzről levéve felöntjük a forró csontlevessel, kevergetve felforraljuk. Beletesszük a sajtot, folyamatos keverés közben a levesben e... |
2011-04-08 12:26:03 |
|
|
|
|