Belépés
József Attila – (Vásárhelyről disznő jő...)
...
József Attila - (Vásárhelyről disznő jő...)

Vásárhelyről disznő jő,
fazekunkban disznó fő,
hurka, kolbász, májas, véres:
illik annak, aki éhes, -
ahogy futnak szagos percek,
ütemükre hurka serceg,
szag folytán eszembe jutsz te
(ez a célzás - ajaj! - hucpe)
szánk zsíros mosolytól fényes,
ahogy rádgondolunk,...
2017-07-29 05:06:28
Tárkonyos zuzaragu leves recept
... tárkony
» olaj
» 2 dl tejföl
»


Elkészítés:


Alaposan tisztítsuk meg a zúzát, majd vágjuk fel kicsinyke kockákra. Kedvenc fazekunkba eresszünk mintegy 2,5 liter vizet, tegyük bele a zúzát, a leveskockákat, egy alaposan megmosott citromot karikákra vágva, valamint a babérleveleket.

Míg leveskénk fődögél, b...
2015-12-11 07:37:43
Beszélgetés a házi sörfőzésről
... cukrosítsunk, ha biztosra akarunk játszani akkor akár 90 percig is.

maláta bekeverve

hőmérséklet tartás, lefedve, letakarva
Szűrés

A cefrézés után a fazekunkban lévő maláta és cefre most már elég sok cukrot tartalmaz. Ha megkóstoljuk akkor édes. Most el kell választanunk a malátától.

Szűrőágy kialakítás

Ehhez a tésztaszű...
2015-09-28 19:46:09
Tárkonyos zuzaragu leves
... púpozott evőkanál liszt
2 kiskanál tárkony
olaj
2 dl tejföl




Alaposan tisztítsuk meg a zúzát, majd vágjuk fel kicsinyke kockákra. Kedvenc fazekunkba eresszünk mintegy 2,5 liter vizet, tegyük bele a zúzát, a leveskockákat, egy alaposan megmosott citromot karikákra vágva, valamint a babérleveleket.

Míg leveskénk fődögél, bőven...
2015-08-05 17:20:18
Kocsonya Naniék konyhájából
... fokhagyma

bors

Elkészítés:

Az összes hozzávaló - persze gondos tisztítás, vízzel való felengedés után - belemegy legnagyobb (20 literes) rozsdamentes fazekunkba, felkerül a gáztűzhely égőjének máglyájára, és hosszú órákig ott leledzik, igen lassú tűzön. Persze főzőleve az órák teltével csappan, ezért azt időnként pótoljuk.

A fő...
2014-12-19 21:03:21
Tárkonyos zúzaragu leves
... evőkanál liszt
2 kiskanál tárkony
Vénusz olaj
2 dl tejföl


Elkészítés:
Alaposan tisztítsuk meg a zúzát, majd vágjuk fel kicsinyke kockákra. Kedvenc fazekunkba eresszünk mintegy 2,5 liter vizet, tegyük bele a zúzát, a leveskockákat, egy alaposan megmosott citromot karikákra vágva, valamint a babérleveleket.

Míg leveskénk fődögél, bő...
2013-11-23 00:39:05
Rostos rebarbara lé
Rebarbara rostos lé:
A hosszú rebarbaranyélről a héját lehúzzuk, majd 3-6 cm. darabokra vágva, fazekunkba annyi vizet öntünk rá, hogy jól ellepje. 5-15 perc alatt jó puhára fő, s ekkor kiturmixoljuk. Mivel ,,koktélként" szoktam elkészíteni, - az idény gyümölcsöt hasonlóan megfőzőm és
kiturmixolom - - nyáron meggyet, nyári almát - ősszel, szilvát, almát, - s a k...
2012-09-20 13:26:51
József Attila: (VÁSÁRHELYRŐL DISZNÓ JŐ...)
Vásárhelyről disznő jő,
fazekunkban disznó fő,
hurka, kolbász, májas, véres:
illik annak, aki éhes, -
ahogy futnak szagos percek,
ütemükre hurka serceg,
szag folytán eszembe jutsz te
(ez a célzás - ajaj! - hucpe)
szánk zsíros mosolytól fényes,
ahogy rádgondolunk, édes.

1933. dec. 17.
...
2012-04-30 12:55:24
A lé a tét - avagy pár szó a
... (trappista, edami, emmentáli vegyesen), 1 liter csontlé, 5 dkg vaj, 1 púpozott evőkanál liszt, só, őrölt fehér bors, reszelt szerecsendió

Elkészítés módja: szép, piros leveses fazekunkban a vajból és a lisztből világos rántást készítünk. A tűzről levéve felöntjük a forró csontlevessel, kevergetve felforraljuk. Beletesszük a sajtot, folyamatos keverés közben a levesben e...
2011-04-18 16:35:35
A lé a tét - avagy pár szó a
... (trappista, edami, emmentáli vegyesen), 1 liter csontlé, 5 dkg vaj, 1 púpozott evőkanál liszt, só, őrölt fehér bors, reszelt szerecsendió

Elkészítés módja: szép, piros leveses fazekunkban a vajból és a lisztből világos rántást készítünk. A tűzről levéve felöntjük a forró csontlevessel, kevergetve felforraljuk. Beletesszük a sajtot, folyamatos keverés közben a levesben e...
2011-04-08 12:26:03
1 2 
Címkék: József Attila, Kocsonya Naniék, VÁSÁRHELYRŐL DISZNÓ JŐ, házi sörfőzésről, alaposan megmosott, cefrézés után, fazekunkban lévő, összes hozzávaló, gáztűzhely égőjének, órák teltével, hosszú rebarbaranyélről, héját lehúzzuk, idény gyümölcsöt, lisztből világos, tűzről levéve, forró csontlevessel, rebarbaranyélről, babérleveleket, kiturmixoljuk, leveskockákat, csontlevessel, szerecsendió, vásárhelyről, rádgondolunk, felforraljuk, rozsdamentes, cukrosítsunk, választanunk, megkóstoljuk, kiturmixolom, konyhájából, hőmérséklet, sörfőzésről, fazekunkban, beletesszük, beszélgetés, elkészíteni, elkészítés, gáztűzhely, tisztítsuk, fazekunkba, máglyájára, koktélként, kialakítás, gyümölcsöt, folyamatos, kevergetve, felengedés, legnagyobb, kicsinyke, tárkonyos, eresszünk, készítünk, mosolytól, tésztaszű, karikákra, hozzávaló, felöntjük, tartalmaz, malátától, rebarbara, hasonlóan, leveskénk, megmosott, tisztítás, darabokra, bekeverve, emmentáli, fokhagyma, trappista, letakarva,
© 2013 TVN.HU Kft.