Belépés
Varsóban aláírták a megerősített lengyel-amerikai védelmi együttműködésről szóló szerződést
... szombat délelőt Pompeo a lengyel miniszterelnökkel, Mateusz Morawieckivel tárgyalt. A lengyel kormányszóvivő tájékoztatása szerint Morawiecki megerősítette azt álláspontját, amely szerint Fehéroroszországban meg kell ismételni az elnökválasztást, nemzetközi megfigyelők részvételével. A fehérorosz elnökválasztás utáni helyzet kezeléséhez nemzetközi szolidaritásra van szükség, és eb...
2020-08-15 12:41:28
Fehérorosz elnökválasztás - Morawiecki ötpontos programot ismertetett a politikai üldözöttek támogatására
... munkavállalásra" - fejtette ki a miniszterelnök.
A harmadik pont a lengyelországi beutazást és munkavállalást könnyítő intézkedésekről szól. A negyedik és az ötödik pont a független fehérorosz média támogatására, illetve a fehérorosz társadalmat segítő lengyel civil szervezeteknek nyújtandó új eszközökre vonatkozik.
A terv megvalósítására a meglévő - egyebek között a Len...
2020-08-14 18:43:28
Fehérorosz elnökválasztás - Az ukrán elnök a helyzet békés rendezését sürgette
...
Az ukrán államfő szavai szerint Fehéroroszország Ukrajnának mindig is "jó barátja és partnere" volt. Mint fogalmazott, fontos, hogy békés és demokratikus kiutat találjanak a mostani konfliktusból annak érdekében, hogy az ország demokratikus, gazdaságilag erős és független állam legyen a jövőben.
Rámutatott arra, hogy a fehéroroszországi ellenzéki tiltakozó megmozdulások...
2020-08-14 17:03:11
Fehérorosz elnökválasztás - Lengyelország és a balti országok államfői a hatósági erőszak beszüntetését sürgeti
... hivatal honlapján közzétett dokumentumban a négy állam nevében nyilatkozó elnök hangsúlyozza: "közeli szomszédokként", a NATO és az Európai Unió (EU) tagállamaiként azt szeretnék, hogy Fehéroroszország "stabil, demokratikus, független és jólétben élő" ország legyen.
A hárompontos felhívás egyebek között a belpolitikai feszültségek csökkentését és az állampolgárokkal szemben a...
2020-08-13 18:13:04
Fehérorosz elnökválasztás - Kijev elítélte az állami erőszakot
... szembenállás súlyosbodásához vezet, ami gyengíti az országot, ezt pedig külső szereplők használják ki" - mutatott rá.
Kuleba szavai szerint Oroszország érdekelt abban, hogy gyengítse Fehéroroszországot. Azt üzente ezért Minszknek, "lépjen mielőbb a párbeszéd útjára, és találja meg a társadalmi egyensúlyt, hogy megőrizze Fehéroroszországot erősnek, szuverénnek és függetlennek...
2020-08-12 16:32:06
Fehérorosz elnökválasztás - A lengyel államfő a fehérorosz politikai foglyok szabadon bocsátását szorgalmazza
... államtitkára, Krzysztof Szczerski a lengyel közszolgálati hírtelevízióban (TVP Info) közölte: Andrzej Duda a levélben arra hívja fel az ENSZ tagállamait, hogy ne legyenek közömbösek a fehéroroszországi események iránt. Az államfő a felhívásban a politikai foglyok azonnali szabadon bocsátását is szorgalmazza.
Az Európai Unió (EU) reakcióját Szczerski úgy értékelte: a közösség ...
2020-08-12 12:31:35
Fehérorosz elnökválasztás - EU-főképviselő: a választások nem voltak sem szabadok, sem tisztességesek
... megsebesülését eredményezte. Ezreket tartóztattak le, a gyülekezés, a média- és a szólásszabadság elleni fellépés fokozódott.
Josep Borrell kijelentette: az Európai Unió felszólítja a fehérorosz hatóságokat, hogy azonnal és feltétel nélkül engedjék szabadon az összes fogvatartottat. Kiemelte, több politikai fogoly 2015-ben elért szabadon bocsátása óta az EU és Fehéroroszorszá...
2020-08-12 07:25:30
A lengyel külügyminiszter a fehérorosz politikai foglyok szabadon bocsátását szorgalmazta
... társadalommal" - olvasható a lengyel külügyi tárca Twitter-honlapján.
Czaputowicznak a politikai foglyokról szóló felhívása feltehetőleg arra vonatkozott, hogy az augusztus 9-re kiírt fehéroroszországi elnökválasztást megelőző kampány során a hatóságok több büntetőügyi eljárást indítottak a kormányellenes tüntetések résztvevői ellen.
Lázadások szításának gyanújával őrize...
2020-07-31 15:32:30
Orbán Minszkben: az EU szüntesse meg a Fehéroroszországgal szembeni szankciókat!
...
Fehéroroszország résztvevője az EU keleti partnerség stratégiájának, de partnerség nem építhető szankciókkal - hangoztatta a Függetlenségi Palotában tartott közös sajtótájékoztatón Orbán Viktor, aki európai érdeknek nevezte az EU és az Eurázsiai Gazdasági Unió gazdasági és kereskedelmi együttműködését.
A magyar-fehérorosz kapcsolatokról úgy fogalmazott, "a két nép és a k...
2020-06-05 14:12:08
Orbán Minszkben: nem elég szorosak a magyar-fehérorosz kapcsolatok
...
A Függetlenségi Palotában Orbán Viktor megtiszteltetésnek nevezte, hogy ő az első magyar miniszterelnök, aki hivatalos látogatást tesz Fehéroroszországban. "Régóta tartoztunk" ezzel a látogatással - jegyezte meg, jelezve azt is, hogy Aljakszandr Lukasenka utoljára 1994-ben járt Magyarországon. Hozzáfűzte, reméli, ez is változik majd.
A miniszterelnök hangsúlyozta, hogy a...
2020-06-05 11:51:50
1 2 3 ..10 11 .15 16 19 20 21 
Címkék: Orbán Minszkben, Mateusz Morawieckivel, Fehéroroszország Ukrajnának, Európai Unió, Krzysztof Szczerski, Andrzej Duda, Josep Borrell, Függetlenségi Palotában, Orbán Viktor, Eurázsiai Gazdasági Unió, Függetlenségi Palotában Orbán Viktor, Aljakszandr Lukasenka, megerősített lengyel-amerikai, politikai üldözöttek, ukrán elnök, helyzet békés, balti országok, hatósági erőszak, állami erőszakot, lengyel államfő, fehérorosz politikai, lengyel külügyminiszter, magyar-fehérorosz kapcsolatok, lengyel miniszterelnökkel, lengyel kormányszóvivő, fehérorosz elnökválasztás, harmadik pont, lengyelországi beutazást, ötödik pont, független fehérorosz, fehérorosz társadalmat, terv megvalósítására, ukrán államfő, mostani konfliktusból, ország demokratikus, fehéroroszországi ellenzéki, négy állam, hárompontos felhívás, belpolitikai feszültségek, állampolgárokkal szemben, párbeszéd útjára, társadalmi egyensúlyt, lengyel közszolgálati, levélben arra, fehéroroszországi események, politikai foglyok,
© 2013 TVN.HU Kft.