Belépés
Rekordütemben nő egy üvegházhatású gáz légköri koncentrációja
... legismertebb típusának, a HFC-23-nak a légköri koncentrációját. Ennek a gáznak nagyon kis mértékű az ipari felhasználása, ugyanakkor nagy mennyiségben kerül a levegőbe egy másik, a fejlődő országokban a hűtőrendszerekhez használt kemikália előállítása során - írja az EurekAlert tudományos hírportál.
A HFC-23 magas légköri koncentrációja miatti aggodalom oka, hogy erősen üvegh...
2020-01-22 13:21:22
Tovább rontotta a világgazdasági előrejelzését az IMF
... megkönnyebbülést jelent az Egyesült Államok és Kína között a kereskedelmi ellentétek rendezése érdekében létrejött első fázisú megállapodás - mutat rá az IMF elemzése.
A fejlett, iparosodott országokban a 2018-as 2,2 százalék és a tavalyi 1,7 százalék után az idén és jövőre egyaránt 1,6 százalékos GDP-növekedést vár az IMF. Az októberihez képest az idei előrejelzést 0,1 száz...
2020-01-20 14:02:03
PM: Magyarország hatékony uniós fellépést szorgalmaz a pénzmosás és a terrorizmus ellen
... fejlesztés-finanszírozás intézményi rendszerének átalakításáról szóló javaslatot is. Varga Mihály a magyar álláspontról szólva kifejtette: a fejlesztések finan...
2019-12-05 15:22:07
ENSZ-főtitkár: világszerte milliók kérik a vezetőket, hogy tegyenek többet a klímavészhelyzet ellen
... energiatermelésre, az építőiparra, a közlekedésre és az élelmezésre. Emellett gyors és mély változásokat, a szénfüggőség felszámolását sürgette.
Az ENSZ-főtitkár szerint a fejlődő országokban évente mintegy 100 milliárd dollárnyi összeget kell fordítani a klímaváltozáshoz való alkalmazkodásra és a káros hatások csökkentésére.
António Guterres beszámolt arról, hogy minteg...
2019-12-02 15:42:36
BDI: recesszióban a német feldolgozóipar
... Industrie e.V.) igazgatója.
A globális ipari termelés két évnyi, három százalékot meghaladó növekedés után 2019-ben alig egy százalékkal növekedett - mutatott rá. Az iparosodott országokban az ipari termelés stagnálására, a fejlődő térségekben pedig két százalékos növekedésére lehet számítani. Ez tíz éve a leglassúbb növekedés.
A BDI az idén a német export alig fél száza...
2019-11-19 13:52:17
Uniós Tanács: az EU éghajlatváltozás elleni küzdelem finanszírozása 2018-ben elérte a 21,7 milliárd eurót
... fejlődő országok részére az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának csökkentéséhez és az éghajlatváltozás hatásaival szembeni fellépéshez. A hozzájárulásokat ténylegesen a fejlődő országokban folyó, az éghajlatváltozás mérséklését és az ahhoz való alkalmazkodást célzó kezdeményezésekre fordították - emelték ki.
A pénzügyminiszterek által elfogadott következtetések szerint a ...
2019-11-08 19:52:28
Áder: leginkább a vizek állapota mutatja a klímaváltozás kedvezőtlen hatásait
... előfordult, hogy a vízhiány vetett véget különböző civilizációknak. Szerinte azonban az emberiség ma sem óvja megfelelően a hozzáférhető vízkészletét, amit az is mutat, hogy a fejlődő országokban a szennyvíz 90 százalék tisztítatlanul kerül az élővizekbe.
Kiemelte, becslések szerint 2050-re már 4 milliárd ember élhet vízhiányos területeken, 36 ország pedig már most is az úgy...
2019-11-08 19:32:35
A magyar gazdaság és társadalom fejlődési irányait tekintették át az NFFT ülésén
... fordulatot pedig az anyagiak önmagukban nem idézik elő. Ugyanis, mint fogalmazott: "ha valóban lenne összefüggés az anyagi támogatás és a gyermekvállalás között, akkor nem a legszegényebb országokban lenne a legmagasabb a gyermekvállalási hajlandóság."

Kövér László kiemelte, Magyarországon olyan helyzetet kell teremteni, hogy anyagilag is jobban járjon a 3-4 gyermeket ...
2019-11-08 19:12:32
Illegális bevándorlás - Európai Bizottság: a magyarok kétharmada szerint a fejlődő országok támogatásával kezel
... Eurobarométer felmérés szerint a magyarok nagy többsége, 79 százaléka úgy gondolja, hogy fontos a fejlődő országok népességének támogatása, és 67 százalékuk tartja úgy, hogy a fejlődő országokban jelentkező szegénység kezelésének az Európai Unió fő prioritásai közé kell tartoznia.
A megkérdezett magyarok több mint fele, 52 százaléka vélekedett úgy, hogy a szegénység kezelése ...
2019-10-23 17:31:34
AM: Magyarországon számos fenntarthatósági program működik sikeresen
... közleménye szerint Szinay Attila az eseményen kiemelte, Magyarország tudásátadással, az élelmiszer-előállítással és feldolgozással összefüggő jó gyakorlatok megosztásával, azokban az országokban, ahol szükséges, hozzá tud járulni az élelmezésbiztonság eléréséhez. Ennek jegyében működik együtt Magyarország az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetével (FAO). Példaként említe...
2019-10-21 18:21:46
1 2 3 .............44 45 .......67 68 ......88 89 90 
Címkék: Uniós Tanács, Európai Bizottság, Egyesült Államok, Varga Mihály, António Guterres, Kövér László, Európai Unió, Szinay Attila, ENSZ Élelmezésügyi, Mezőgazdasági Szervezetével, világgazdasági előrejelzését, terrorizmus ellen, klímavészhelyzet ellen, német feldolgozóipar, vizek állapota, klímaváltozás kedvezőtlen, magyar gazdaság, magyarok kétharmada, fejlődő országok, légköri koncentrációját, gáznak nagyon, ipari felhasználása, fejlődő országokban, hűtőrendszerekhez használt, kereskedelmi ellentétek, októberihez képest, idei előrejelzést, magyar álláspontról, fejlesztések finan, szénfüggőség felszámolását, klímaváltozáshoz való, káros hatások, globális ipari, százalékkal növekedett, iparosodott országokban, ipari termelés, fejlődő térségekben, leglassúbb növekedés, német export, üvegházhatást okozó, éghajlatváltozás hatásaival, hozzájárulásokat ténylegesen, éghajlatváltozás mérséklését, ahhoz való, vízhiány vetett, hozzáférhető vízkészletét, anyagiak önmagukban, anyagi támogatás,
© 2013 TVN.HU Kft.