Belépés
Koronavírus - ITM: már csaknem 126 ezren kértek bértámogatást
... nemcsak a részmunkaidőre kapnak bért, hanem azon felül is pénzhez jutnak, akár havonta több mint 100 ezer forinthoz.
Rendületlen az érdeklődés a speciális, úgynevezett kutatási, fejlesztési és innovációs bértámogatás iránt is, amelyet eddig 10 ezer 335 mérnöknek, kutatónak igényeltek - tette hozzá.
Az államtitkár az intézkedések szükségességét azzal indokolta, hogy bár a...
2020-05-26 14:22:25
Költségvetés - Több mint 160 milliárddal több jutna honvédelmi kiadásokra jövőre
... fordítható kiadásokat 2021-ben is GDP-arányosan határozzák meg, a korábbi évekhez képest jelentősen magasabb többlet biztosításával. Ez lehetőséget ad a Zrínyi 2026 honvédelmi és haderőfejlesztési program keretében elkezdett fejlesztések folytatására és a személyi állomány megbecsülésének javítására. A kiadások fedezetet biztosítanak Magyarország függetlenségének, területi épségén...
2020-05-26 11:22:54
Koronavírus - Fejlesztésekkel egybekötött jutalékemeléssel segíti kisvállalkozói partnerhálózatát a Szerencsejá
... és dinamizálására vonatkozó elképzeléseiket sem. A társaság ezért - a kormányzati gazdaságvédelmi intézkedésekre is tekintettel - kidolgozta a 2020-2021-re vonatkozó hálózatvédelmi és fejlesztési akciótervét, amelyhez május 25. és június 5. között várják a csatlakozókat.
Az akcióterv a teljes termékpalettát értékesítő, kkv-szektorba tartozó kiemelt partnerek számára vált elér...
2020-05-25 13:52:16
ITM: együttműködési megállapodás a digitális terápiák fejlesztése érdekében
... kapcsolódik.
Merkely Béla rektor kitért arra, az intézmény a vírusválság idején is bizonyította, hogy világszínvonalú teljesítményre képes. Az együttműködés elősegíti, hogy közös kutatás-fejlesztési programok jöhessenek létre a digitális terápiák, valamint a mesterséges intelligencia orvosi alkalmazására.
Peták István, az Oncompass Medicine tudományos igazgatója az esemé...
2020-05-25 12:31:35
Agrárminiszter: zajlanak a munkák az Országos iskolakert-fejlesztési programban
... tavaszi folytatáshoz. Ezzel is segítve a gyerekeket a játszva tanulásban, természeti környezetük felelős gondozásában.
Idén már a harmadik üteme indult el az Országos iskolakert-fejlesztési program alapozó alprogramjának. Az Agrárminisztérium, valamint a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány támogatásával és az Iskolakertekért Alapítvány koordinálásában meghirdetett pályázatra e...
2020-05-25 12:23:20
Júliusban indíthatják útjára a kínai Marsszondát
...
A szonda és egy távvezérlésű robot hét hónap alatt érné el a legkevesebb 55 millió kilométerre lévő vörös bolygót. A Tienven (Égi kérdések) nevű projekt célja, hogy először Mars körüli pályára állítsák a szondát, majd az leszálljon a bolygó felszínén, ahol a távvezérlésű robot felderítést, mintavételt és elemzést hajt végre.
Kína 2013-ban egy hasonló műveletet hajtott v...
2020-05-25 10:41:53
Koronavírus - Bérlakás-felújítási programokat jelentettek be a fővárosi DK-s polgármesterek
... polgármester arról beszélt, hogy a koronavírus-járvány miatt sokan veszítették el munkájukat, illetve sok család lakbérszerződését mondták fel. A kerületben ezért felgyorsítják a bérlakásfejlesztési-programot, 150 millió forintból 63 bérlakást újítanak fel - jelentette be. Hozzátette, ezeknek nagy részét olyan kisgyermekes családoknak utalják ki, amelyeknek veszélybe került a lakh...
2020-05-22 12:52:12
Palkovics: a Denso 3800 dolgozójának munkahelyét védte meg a Gazdaságvédelmi akcióterv
... munkaidőben, "kurzarbeit" keretében lehet foglalkoztatni a dolgozókat, eddig közel 120 ezer munkavállalóra adtak be kérelmet, ebből 59 ezerre már megkapták a támogatást.
A kutatás-fejlesztési munkakörben foglalkoztatottak után járó kedvezményre mintegy tízezer kérelem érkezett, és 5200 munkavállaló esetében már döntöttek is a támogatásról.
A szeptemberig tartó ingyenes ...
2020-05-22 12:32:03
ITM: délig lehet jelentkezni az ingyenes online informatikai oktatásra
... célozza az alapoktól kezdve. A képzés végére a résztvevők a Windows operációs rendszer használatára vonatkozó elméleti és gyakorlati ismereteket sajátítanak el, megismerik a különféle fejlesztési módszertani elemeket, a tervezést, az implementálást, a tesztelést.
A kurzus online, automatikusan kiértékelt záróvizsgával végződik. Az eredményes teljesítés az alapozó képzésre ép...
2020-05-22 07:31:07
Gyopáros Alpár: újabb fejlesztések valósulhatnak meg idén a Magyar Falu Program forrásaiból
...
Gyopáros Alpár közölte: idén a program részeként eddig kilenc, részben a tavalyi tematikát követő pályázatot hirdettek meg.
Ismét elérhetők az út- és járdafejlesztési, valamint az önkormányzati vagy egyházi közösségi terek kialakítását, korszerűsítését és az óvodaudvarok fejlesztését célzó források. Új elemként játszóterek fejlesztésére és építésére is nyerhetnek pénzt ...
2020-05-21 17:53:23
1 2 3 .............318 319 ......478 479 .......636 637 638 
Címkék: Gyopáros Alpár, Magyar Falu Program, Merkely Béla, Peták István, Oncompass Medicine, Bolygó Klímavédelmi Alapítvány, Iskolakertekért Alapítvány, digitális terápiák, kínai Marsszondát, fővárosi DK-s, ingyenes online, részmunkaidőre kapnak, intézkedések szükségességét, korábbi évekhez, személyi állomány, kiadások fedezetet, társaság ezért, kormányzati gazdaságvédelmi, 2020-2021-re vonatkozó, teljes termékpalettát, vírusválság idején, együttműködés elősegíti, mesterséges intelligencia, játszva tanulásban, harmadik üteme, távvezérlésű robot, bolygó felszínén, hasonló műveletet, kerületben ezért, szeptemberig tartó, alapoktól kezdve, képzés végére, különféle fejlesztési, kurzus online, eredményes teljesítés, alapozó képzésre, program részeként, tavalyi tematikát, önkormányzati vagy, óvodaudvarok fejlesztését, függetlenségének, jutalékemeléssel, partnerhálózatát, járdafejlesztési, gazdaságvédelmi, koordinálásában, fejlesztésekkel, megbecsülésének, világszínvonalú, korszerűsítését, elképzeléseiket,
© 2013 TVN.HU Kft.