Belépés
Nagy bejelentést tett a Vodafone
... illetve az 5G hálózatok további kutatásának és a kapcsolódó oktatásnak egyaránt. Mivel egy működő 5G hálózat számos kutatási- fejlesztési program megvalósításának a feltétele, ezért a fejlesztésnek köszönhetően szinte minden tudományterületen bővülnek a BME lehetőségei - tette hozzá.
Levendovszky János továbbá bejelentette, hogy a Műegyetem nemzetközi színvonalú 5G kísérleti ...
2020-10-15 16:41:37
Felújították a Móra Ferenc Múzeum és a szegedi vár épületét
...
Botka László (Összefogás Szegedért) polgármester az ünnepségen azt mondta, a fejlesztésnek kettős célja volt, megőrizni a városképi jelentőségű műemlék épület értékeit és megteremteni a 21. századi feltételeket a vonzó kiállítások rendezéséhez.
A 900 millió forintos uniós támogatásból és 600 millió forint önkormányzati forrásból megvalósult munkálatok során a 124 éves ép...
2020-08-14 18:33:28
Elvégezte első küldetését a TESS amerikai exobolygóvadász űrszonda
... vizsgálja. Az adatgyűjtés és -feldolgozás módját közben fejlesztették, most minden tíz percben, vagyis háromszor nagyobb sebességgel készít teljes képet, mint első missziója idején.
A fejlesztésnek köszönhetően húsz másodpercenként méri meg csillagok ezreinek a fényerejét, korábban ezt kétpercenként tudta elvégezni.
Az új missziónak 2022 szeptemberében lesz vége. Egy éve...
2020-08-12 16:52:04
Palkovics: a kormány célja, hogy a vidéki városok is erősödjenek a tudomány és az innováció terén
... és az egy főre eső fejlesztési források tekintetében a Balaton régió meghaladja az országos átlagot - tette hozzá.
Kontrát Károly, a térség országgyűlési képviselője fontos fejlesztésnek nevezte tudáscentrumot a térség jövője érdekében. Örömét fejezte ki, hogy Balatonfüred amellett, hogy vonzó turisztikai célpont és a magyar kultúra egyik fellegvára, a tudományos élet felé i...
2020-07-17 12:22:38
A Fitpuli nyerte a 2019-es Startup Innovációs Díjat
... Innovációs Nagydíj bíráló...
2020-07-15 11:35:49
Összehangolt közlekedésfejlesztés kilenc Jász-Nagykun-Szolnok megyei településen
... A projektgazda Fegyvernek volt, a konzorciumot alkotó további nyolc település: Kétpó, Kuncsorba, Kunhegyes, Nagyiván, Örményes, Tiszaigar, Tiszaszentimre és Tomajmonostora.
A fejlesztésnek köszönhetően a településeken lakókat és az átutazókat is egy rendezett, egységes kép fogadja közlekedésfejlesztési szempontból. Emellett forgalmat mérséklő és közlekedésbiztonsági beavatkoz...
2020-07-09 07:04:20
A MÁV-Start huszonkét hálókocsit szerez be
...
A MÁV-Start szerdai, a honlapján közzétett közleménye szerint az év végéig fokozatosan újabbakra cserélik a most használt hálókocsikat. A tervek szerint a fejlesztésnek köszönhetően új vonatok indulhatnak, és bővülhet a meglévő járatok kapacitása.
A MÁV-Start 33 darab fekvőhelyes és hálókocsijából több csak korlátozottan használható fel a nemzetközi forgalomban. Ezért a ...
2020-07-08 07:51:01
Koronavírus - Kásler: a magyar Covid-teszt az alapja a magyar oltóanyag kifejlesztésének
... milyen koncentrációban van jelen, illetve meg tudják határozni, hogy az oltóanyag milyen koncentrációjára van szükség a védettséghez. Ez tehát a kutatási alapja a magyar oltóanyag-fejlesztésnek, amivel el lehet érni, hogy Magyarország ne szoruljon rá senkire a koronavírus elleni védekezésben - mondta a miniszter.
Kijelentette: Magyarország felkészült az esetleges második hul...
2020-06-26 11:11:31
Bemutatták a debreceni velodrom helyszínét
... kelet-magyarországi velodromot Debrecenben építik fel, ez a program nemzetközi szintűvé vált - tette hozzá.
Debrecenben az egyik legnépszerűbb sportág a kerékpározás, a mostani fejlesztésnek azonban a városon túlmutató hatása lesz, és jól illeszkedik a napokban meghirdetett Debrecen 2030 város- és gazdaságfejlesztési stratégiába - ismertette a polgármester.
Hozzátette: a...
2020-06-13 13:32:03
Koronavírus - Százötven számítógéppel segíti a gyermekvédelemben élő tanulók digitális fejlődését a 4iG
... szempontjából meghatározó az informatikai készségek széleskörű ismerete és elsajátítása. A 4iG éppen ezért elkötelezett támogatója a hazai oktatásnak, illetve a digitális oktatás-fejlesztésnek, a rászoruló gyermekek támogatásának."
Simon Attila, az EMMI szociális ügyekért felelős helyettes államtitkára szerint a kormány célja a családközpontú gyermekvédelem kialakítása és er...
2020-06-11 17:23:13
1 2 3 .......26 27 ....39 40 ...52 53 
Címkék: Móra Ferenc Múzeum, Startup Innovációs Díjat, Levendovszky János, Botka László, Összefogás Szegedért, Kontrát Károly, Innovációs Nagydíj, Simon Attila, kormány célja, vidéki városok, innováció terén, 2019-es Startup, magyar Covid-teszt, magyar oltóanyag, debreceni velodrom, kapcsolódó oktatásnak, fejlesztésnek köszönhetően, fejlesztésnek kettős, városképi jelentőségű, vonzó kiállítások, országos átlagot, térség országgyűlési, térség jövője, magyar kultúra, tudományos élet, projektgazda Fegyvernek, konzorciumot alkotó, településeken lakókat, honlapján közzétett, most használt, tervek szerint, meglévő járatok, nemzetközi forgalomban, oltóanyag milyen, kutatási alapja, koronavírus elleni, esetleges második, program nemzetközi, egyik legnépszerűbb, mostani fejlesztésnek, városon túlmutató, napokban meghirdetett, informatikai készségek, hazai oktatásnak, rászoruló gyermekek, családközpontú gyermekvédelem, kifejlesztésének, megvalósításának, koncentrációjára, exobolygóvadász, másodpercenként,
© 2013 TVN.HU Kft.