Belépés
Szilágyi Hajnalka versei
... festetlen oldódott fel az őszben,
s tűnt csupasszá avarszínekben,
rőt alkonyok szárnyai alatt.

Ködfelhőkön varjak tánca
riasztó érzés őszben nézve,
a világ sajduló fekete árvasága.
Lassan elfogy körülöttem minden,
szétcsúszik a jelen a múlttal,
elnyúló árnyékunk a falra tapad,
egybefolyik az est a nappallal.
Testem könnyű, le...
2020-03-09 21:00:20
Gyönyörű szentkép Ada templomban
... nyarán, a Szegedről Nándorfehérvár védelmére induló hadak élén, Kapisztrán János tábori lelkész, a törökverő Hunyadi János jobbkeze, ez alatt a fa alatt tartott tábori misét a vitézeknek. A Fekete nyár 31 m magas volt átmérője pedig 3,96 m volt.
- 2011-ben Budakalász testvértelepülés Damjanich János aradi vértanú szobrát adományozta Adának. A szobor leleplezését halasztani ke...
2019-08-26 17:50:57
Lengyel Károly versei
... Hazában,
Hiszek Boldogasszony égi oltalmában.

FEKETE SZALAG

Anyai Nagyanyámnak


Néked szólt a fekete szalag kabátomon,
mégsem szólt semmit, csak ámulni tudott.
Nem kívül hordom csendes gyászomat,
ú...
2019-07-22 20:00:24
A magyarok története: Atilla, a szakrális király valódi por
... Bendegúz) fiaként.

Attila kora egyik leghatalmasabb nomád birodalmát uralta 434-től, befolyása Közép-Európától a Kaszpi-tengerig, a Közép Ázsiai sztyeppéktől a mai Németországig, a Fekete tengertől a Balti-tengerig terjedt.

A történettudomány elfogultságain...
2019-03-02 21:00:36
ooOoo
...- Azt hagyd csak itt, nincs rá szükséged.

(Hm... Ha fegyvert fogsz, bevonzod magadhoz a másik fegyvert...)

Sötét fekete erdő: tudatalatti tartomány

https://sites.google.com

"Egészen más oldalról, de szintén a legösszetettebb jelképek közé tartozik az erdő képrendszere. Eredeti jelentése - mely szerint az erdő sűrű sötétjével bizonytalansá...
2019-02-16 00:06:12
Érdekesség
... Hercules uralkodása alatt, Soissons városában vértanúhalált szenvedett szentek cipészként keresték kenyerüket. Noha a létezésükre nem találtak elegendő bizonyítékot, ezért 25-e ma már csak fekete betűs ünnep, mindazonáltal védőszentjükként tisztelik őket a foltozóvargák, bőrkesztyű- és cipőkészítők, a bőrdíszművesek és a takácsok.

Október 26-a régen időjárásjelző nap vo...
2018-10-02 21:51:31
Idézetek a Hazáról , a hazaszeretetről
... az utat, sirattam a tájat, a patakot, a poros utcát, a nádast, a cserszagú erdőt, mindent, de nem találtam kibúvót, és nem vettem észre, hogy közben - megtaláltam a Hazámat.

Fekete István

Ki gyermeket nevel, az a hon iránt szent kötelességet teljesít.

Kölcsey Ferenc...
2018-08-10 22:00:32
Kovács Kálmánné megemlékezése a Pozsonyi csatáról
... képviselte, és mindig tudták, ki az a harmadik személy, aki szükség esetén a helyére lép. Mi több abban az időben még a kettős fejedelemség létezett: északon (Sziklamező - Felvidék) a hun Fekete Magyarország (Ungria Nigra a latin iratokban), Csaba királyfi népe, élén Csaba fiai (Ed es Edemén) utódjai a Tudun vezetésével, délen a Fehér Magyarország, Árpádék magyarjai.

K...
2018-07-08 14:34:05
Szakács Gábor: Üdv néked, Atilla, hunok császára!
...2012.december 12.én a Demokrata című folyóiratban megjelent beszélgetés

Cey-Bert Róberttel "Atilla A Hun Üzenet" című könyvéről.

Cey-Bert Róbert Gyula: Az ókor legnagyobb hadvezére, uralkodója volt

Célom, hogy felmutassunk egy olyan Atilla-képet, amire büszkék lehetünk,
és amiből tanulhatunk. A ,,tengrikut" tisztséget én császárnak...
2018-06-22 18:26:55
Ispiláng Ünnepe
... mély pontjában, ahová nem ér el sem a Nap fénye, sem a Hold sugara, ott ütötte fel rideg várát a Sötét Úr. Nyúlós, nyálkás puha teste egy mohás hideg kövekből összetákolt trónuson henyélt. Fekete, gusztustalan, tapadószájú halai gyűjtötték be számára a félelem és rettegés energiáját, amiből táplálkozott. Testéből pedig árasztotta a bűzt, a romlás és ártás erőit.

A Föld,...
2018-05-19 19:05:05
1 2 3 ....19 ..28 29 ..37 38 
Címkék: Szilágyi Hajnalka, Lengyel Károly, Kovács Kálmánné, Szakács Gábor, Ispiláng Ünnepe, Szegedről Nándorfehérvár, Kapisztrán János, Hunyadi János, Damjanich János, Hiszek Boldogasszony, FEKETE SZALAG, Anyai Nagyanyámnak, Közép Ázsiai, Fekete István, Kölcsey Ferenc, Fekete Magyarország, Ungria Nigra, Fehér Magyarország, Cey-Bert Róberttel, Atilla Hun Üzenet, Cey-Bert Róbert Gyula, Sötét Úr, magyarok története, szakrális király, világ sajduló, falra tapad, törökverő Hunyadi, szobor leleplezését, fekete szalag, történettudomány elfogultságain, másik fegyvert, legösszetettebb jelképek, erdő képrendszere, erdő sűrű, poros utcát, cserszagú erdőt, kettős fejedelemség, latin iratokban, ókor legnagyobb, olyan Atilla-képet, mohás hideg, történettudomány, védőszentjükként, testvértelepülés, hazaszeretetről, legösszetettebb, leghatalmasabb, nándorfehérvár, elfogultságain, bőrdíszművesek, mindazonáltal, vértanúhalált, megemlékezése, foltozóvargák, bizonytalansá, időjárásjelző, németországig, boldogasszony, avarszínekben,
© 2013 TVN.HU Kft.