|
|
|
Hozzávalók:
60 dkg marhalábszár, 30 dkg ritkacsont, 20 dkg vegyes zöldség, zeller, karalábészelet, 10 dkg kelkáposzta, 10 szem feketebors, 1 fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 zsemle, 1 csomó petrezselyemzöld, metélőhagyma, kapor, zellerzöld, 1 dl tejföl, 2 tojássárgája, citromlé, lestyánlevél.
Elkészítése: A húsból, csontból és a zöldségekből 1 l vízzel, kis lángon, ... |
2010-08-30 18:43:12 |
|
|
|
|
|
|
... egész csirkemell,
csirkecsontok (mell, farhát, comb),
3 felsőcomb,
6 db csirkeláb,
6 db csirkemáj (dupla),
20 dkg füstölt hús (comb),
só,
8 szem egész feketebors,
1 pici darabka szerecsendió,
1 nagyon pici darab (10 cm-es sárgarépa),
1 pici fehérrépa,
1/2 pingponglabdányi zeller vagy
1 csokor zellerlevél,
2-3 darabka... |
|
2010-08-29 09:17:19 |
|
|
|
|
|
|
... burgonya
* 2 nagyobb fej vöröshagyma
* provence-i fűszerkeverék
* 4-5 gerezd zúzott fokhagyma/ 1 ek fokhagymakrém
* 1 kisebb szál erőspaprika
* feketebors ízlés szerint
* 4-5 ek tejföl
* étolaj
* ízlés szerint só (én nem teszek bele, mert a fűszerkeverékben már van)
... |
2010-08-26 22:13:07 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 olajos tonhalkonzerv (180 g), 1 kanál mustár, 1 kanál ketchup, só, őrölt feketebors, 1 kisebb hagyma, 2 kanál vaj vagy margarin
A hagymát megtisztítjuk, lereszeljük és hozzáadjuk a tonhalat (az olajat előtte lecsepegtetjük róla), mustárt, ketchupot, vajat, sózzuk, borsozzuk, és alaposan kimixeljük.... |
|
2010-08-26 18:54:18 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
200 g sonka, 80 g vaj, só, pirospaprika, őrölt feketebors és szagos-bors, 30 g tejszín
A sonkát kétszer átdaráljuk. A vajat, fűszereket, sót habosra keverjük. Apránként hozzáadjuk a darált sonkát és alaposan kikeverjük. A végén hozzáadjuk a felvert tejszínhabot.... |
|
2010-08-26 18:47:26 |
|
|
|
|
|
|
... burgonya
* 2 nagyobb fej vöröshagyma
* provence-i fűszerkeverék
* 4-5 gerezd zúzott fokhagyma/ 1 ek fokhagymakrém
* 1 kisebb szál erőspaprika
* feketebors ízlés szerint
* 4-5 ek tejföl
* étolaj
* ízlés szerint só (én nem teszek bele, mert a fűszerkeverékben már van... |
2010-08-26 18:28:13 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók: 400 g disznómáj, 100 g hagyma, 80 g olaj, 20 g paradicsompüré, citromhéj, őrölt feketebors, 10 g zsemlyemorzsa, só
A disznómájat megmossuk, ledaráljuk, és az apróra vágott hagymával olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a paradicsompürét, citromhéjat, fűszerezzük és beletesszük a zsemlyemorzsát is. Dinszteljük még kb. 15 percig és a végén megsózzuk.... |
2010-08-25 21:13:32 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
* 20 dkg magozott olívabogyó
* 10 szardellafilé
* 2 evőkanál kapribogyó
* olívaolaj
* feketebors
* Esetleg:
* 3 gerezd fokhagyma
* kevés citromlé
Elkészítés:
Az olívabogyót, a szardellafilét és a lecsepegtetett kapribogyót mozsárban összetörjük vagy összemixeljük robot... |
2010-08-24 18:50:23 |
|
|
|
|
|
|
... dkg sárgarépa
* 1 zöldpaprika
* 1 érett piros paradicsom
* 20 dkg uborka
* só
* 1 liter vz
* 10 db babérlevél
* 8-10 szem feketebors
* 1 dl 10 %-os ecet
* 1 púpozott evőkanál cukor
Elkészítés:
A zöldségféléket szépen felszeleteljük, majd besózzuk, és 2-3 órát állni hagyjuk. Közbe... |
2010-08-24 18:39:57 |
|
|
|
|
|
|
... hozzávalók 6 főre
A csülök előfőzéséhez:
* 2 egész nyers, hátsó csülök
* 1 ek só
* 10-15 szem feketebors
* 1 fej vöröshagyma, cikkekre vágva
* 1 fej fokhagyma megtisztítva, gerezdekre szedve
* 3-4 babérlevél
A sütéshez:
* 2 fej fokhagyma
* 5 fej vöröshagyma
* majo... |
2010-08-23 20:54:50 |
|
|
|
|