Belépés
Brassói húsleves
Hozzávalók:
60 dkg marhalábszár, 30 dkg ritkacsont, 20 dkg vegyes zöldség, zeller, karalábészelet, 10 dkg kelkáposzta, 10 szem feketebors, 1 fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 zsemle, 1 csomó petrezselyemzöld, metélőhagyma, kapor, zellerzöld, 1 dl tejföl, 2 tojássárgája, citromlé, lestyánlevél.
Elkészítése: A húsból, csontból és a zöldségekből 1 l vízzel, kis lángon, ...
2010-08-30 18:43:12
Nyári csirkekocsonya
... egész csirkemell,
csirkecsontok (mell, farhát, comb),
3 felsőcomb,
6 db csirkeláb,
6 db csirkemáj (dupla),
20 dkg füstölt hús (comb),
só,
8 szem egész feketebors,
1 pici darabka szerecsendió,
1 nagyon pici darab (10 cm-es sárgarépa),
1 pici fehérrépa,
1/2 pingponglabdányi zeller vagy
1 csokor zellerlevél,
2-3 darabka...
2010-08-29 09:17:19
Pecsenye a la Provence
... burgonya
* 2 nagyobb fej vöröshagyma
* provence-i fűszerkeverék
* 4-5 gerezd zúzott fokhagyma/ 1 ek fokhagymakrém
* 1 kisebb szál erőspaprika
* feketebors ízlés szerint
* 4-5 ek tejföl
* étolaj
* ízlés szerint só (én nem teszek bele, mert a fűszerkeverékben már van)
...
2010-08-26 22:13:07
Tonhalas krém
Hozzávalók:
1 olajos tonhalkonzerv (180 g), 1 kanál mustár, 1 kanál ketchup, só, őrölt feketebors, 1 kisebb hagyma, 2 kanál vaj vagy margarin
A hagymát megtisztítjuk, lereszeljük és hozzáadjuk a tonhalat (az olajat előtte lecsepegtetjük róla), mustárt, ketchupot, vajat, sózzuk, borsozzuk, és alaposan kimixeljük....
2010-08-26 18:54:18
Sonkahab
Hozzávalók:
200 g sonka, 80 g vaj, só, pirospaprika, őrölt feketebors és szagos-bors, 30 g tejszín
A sonkát kétszer átdaráljuk. A vajat, fűszereket, sót habosra keverjük. Apránként hozzáadjuk a darált sonkát és alaposan kikeverjük. A végén hozzáadjuk a felvert tejszínhabot....
2010-08-26 18:47:26
Pecsenye a la Provence
... burgonya
* 2 nagyobb fej vöröshagyma
* provence-i fűszerkeverék
* 4-5 gerezd zúzott fokhagyma/ 1 ek fokhagymakrém
* 1 kisebb szál erőspaprika
* feketebors ízlés szerint
* 4-5 ek tejföl
* étolaj
* ízlés szerint só (én nem teszek bele, mert a fűszerkeverékben már van...
2010-08-26 18:28:13
Kenőmájas pástétom
...
Hozzávalók: 400 g disznómáj, 100 g hagyma, 80 g olaj, 20 g paradicsompüré, citromhéj, őrölt feketebors, 10 g zsemlyemorzsa, só
A disznómájat megmossuk, ledaráljuk, és az apróra vágott hagymával olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a paradicsompürét, citromhéjat, fűszerezzük és beletesszük a zsemlyemorzsát is. Dinszteljük még kb. 15 percig és a végén megsózzuk....
2010-08-25 21:13:32
Tapenade (olivabogyó-pástétom)
Hozzávalók:

* 20 dkg magozott olívabogyó
* 10 szardellafilé
* 2 evőkanál kapribogyó
* olívaolaj
* feketebors
* Esetleg:
* 3 gerezd fokhagyma
* kevés citromlé

Elkészítés:

Az olívabogyót, a szardellafilét és a lecsepegtetett kapribogyót mozsárban összetörjük vagy összemixeljük robot...
2010-08-24 18:50:23
Tanyasi savanyúság
... dkg sárgarépa
* 1 zöldpaprika
* 1 érett piros paradicsom
* 20 dkg uborka
* só
* 1 liter vz
* 10 db babérlevél
* 8-10 szem feketebors
* 1 dl 10 %-os ecet
* 1 púpozott evőkanál cukor

Elkészítés:

A zöldségféléket szépen felszeleteljük, majd besózzuk, és 2-3 órát állni hagyjuk. Közbe...
2010-08-24 18:39:57
Csülök pékné módra
... hozzávalók 6 főre

A csülök előfőzéséhez:

* 2 egész nyers, hátsó csülök
* 1 ek só
* 10-15 szem feketebors
* 1 fej vöröshagyma, cikkekre vágva
* 1 fej fokhagyma megtisztítva, gerezdekre szedve
* 3-4 babérlevél

A sütéshez:

* 2 fej fokhagyma
* 5 fej vöröshagyma
* majo...
2010-08-23 20:54:50
1 2 3 ........................79 80 ............116 117 118 119 120 .............158 159 160 
Címkék: hagymát megtisztítjuk, olajat előtte, sonkát kétszer, darált sonkát, végén hozzáadjuk, felvert tejszínhabot, disznómájat megmossuk, apróra vágott, végén megsózzuk, lecsepegtetett kapribogyót, zöldségféléket szépen, csülök előfőzéséhez, petrezselyemzöld, fűszerkeverékben, pingponglabdányi, paradicsompürét, paradicsompüré, szardellafilét, csirkekocsonya, felszeleteljük, zöldségféléket, megdinszteljük, zsemlyemorzsát, lecsepegtetett, karalábészelet, lecsepegtetjük, fűszerkeverék, fokhagymakrém, tonhalkonzerv, megtisztítjuk, csirkecsontok, szardellafilé, zsemlyemorzsa, összemixeljük, metélőhagyma, tejszínhabot, előfőzéséhez, zöldségekből, pirospaprika, szerecsendió, tojássárgája, marhalábszár, lestyánlevél, megtisztítva, disznómájat, vöröshagyma, elkészítése, kapribogyót, zellerlevél, erőspaprika, zöldpaprika, lereszeljük, összetörjük, dinszteljük, beletesszük, citromhéjat, kelkáposzta, fűszerezzük, olívabogyót, savanyúság, olivabogyó, feketebors, hozzávalók, fűszereket, hozzáadjuk, átdaráljuk, ritkacsont, kimixeljük, gerezdekre,
© 2013 TVN.HU Kft.