|
|
|
Hozzávalók:
35 dkg szalagtészta, 15 dkg vargánya, 15 dkg sonka, 2 ek. olaj, 2,5 dl tejszín, frissen őrölt feketebors, só
Elkészítése:
A gombát megmossuk és felszeleteljük, a sonkát csíkokra vágjuk, majd mindkettőt megpároljuk az olajban. Sózzuk, borsozzuk, végül elkeverjük a tejszínnel. A szalagtésztát lobogó forró vízben 9 percig főzzük. Szűrőn lec... |
2007-10-05 00:25:13 |
|
|
|
|
|
|
... db csirkemellfilé A páchoz: 1 teáskanál köménymag, 1 teáskanál koriandermag, 2 evőkanál paprika, 1 csipet bors, 1 teáskanál őrölt kurkuma, 1 kávéskanál őrölt fahéj, 1 kávéskanál őrölt feketebors, 1 evőkanál paradicsompüré, 2 gerezd fokhagyma, 2 citrom héja lereszelve, 2 citrom kifacsart leve, 1-2 teáskanál tengeri só, 1 dl olívaolaj.
Elkészítése:
Egy vastag f... |
2007-09-29 00:36:35 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 kg báránycomb, 1 teáskanál szárított levendulavirág, 1 csokor friss rozmaring, 1 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál olívaolaj, 2 evőkanál méz, só, darát feketebors.
Elkészítése:
A báránycombról vágjuk le a faggyús részeket, majd vágjuk két centis kockákra. Tegyük egy tálba, reszeljük rá a fokhagymát, adjuk hozzá a mézet, a levendulavirágot é... |
|
2007-09-18 00:47:36 |
|
|
|
|
|
|
... kidunsztoljuk.
Balatoni mustos pecsenye
Hozzávalók:
80 dkg sertéscomb, 4 dl must, 1 sárgarépa, 1 petrezselyem, 2 zöldpaprika, 2 paradicsom, 1 kisebb hagyma, 3 szem feketebors, 8 dkg sertészsír, 3 borókabogyó, 2,5 dkg liszt, só.
Elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk, a zöldpaprikát kicsumázzuk és a paradicsommal együtt nagyobb k... |
|
2007-09-14 00:36:56 |
|
|
|
|
|
|
... darált hús
1 fej vörös hagyma
2 szem paradicsom
2 (közepes) padlizsán
1 pohár tejföl
10 dkg trappista sajt
10 dkg füdtölt sajt
2 gerezd fokhagyma
feketebors
majoránna
kevés kakukkfű
só
kevés olaj
Elkészítés: Kevés olajon üvegesre párolom az apróra vágott vöröshagymát, azután ráteszem a darált húst, az összevágo... |
2007-09-13 08:16:06 |
|
|
|
|
|
|
... adjuk hozzá a vékony csíkokra felszeletelt hideg csirkesültet, az ugyancsak vékony csíkokra vágott cukkínit, sárgarépát és a félbevágott koktélparadicsomokat.
Daráljunk rá feketeborsot. ĺzesítsük sóval és citromlével, csorgassuk meg olívaolajjal, tépkedjük bele a bazsalikomleveleket, majd óvatosan keverjük össze. Pár órára tegyük hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek. Tálal... |
2007-09-01 00:50:56 |
|
|
|
|
|
|
... készítették a ,,kisverebeket". Két, arasznyira nyújtott vékony tésztát lazán összecsavartak, félkör ívbe hajlították, ujjukkal a csőrét és a farka két végét laposra nyomták. Feketebors volt a madárka szeme. A kisverebek a kemencében megdagadtak, barnára sültek.
A gyerekeknek készült az ,,ízik". Egy-két fonással összeállított, köménymaggal, sóval me... |
2007-08-29 00:31:54 |
|
|
|
|
|
|
Fazekas kebap
1 kg pörkölthús (báránylapocka), 2 paradicsom (apróra vágva), 2 ek paradicsompüré, 2 fej hagyma, 2 ek vaj, 1 liter húsleves, 1/4 tk őrölt feketebors, 1 tk fűszerpaprika, só, 1 ek ecet, köretként pilaf.
A hóst egy fazékba teszem és közepes lángra teszem. A fazekat addig rázogatom, míg a húsok körben meg nem pirultak és a leve el nem főtt. Ezután hozzáadom a ... |
2007-08-04 09:31:08 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
6 db tojás, 10 dkg olvasztott vaj, 1 dl tejszín, só, darált feketebors, 15 dkg füstölt lazac, salátalevél a díszítéshez.
Elkészítése:
Üssük a tojásokat egy kis tálkába, öntsük hozzá a tejszínt és az olvasztott vaj felét. ĺzesítsük sóval, majd keverjük jól össze. Tegyük a maradék olvasztott vajat egy nagyobb serpenyőbe, öntsük bele a felv... |
2007-07-31 00:39:48 |
|
|
|
|