Belépés
Céklasaláta változatok...
... forrásától számított 8-10 percig gőzöljük. A vízben hagyjuk kihűlni. Savanyúságok eltevéséhez használhatjuk a "Kapros" néven kapható tartósító-ízesítő keveréket, amely kaprot, babérlevelet, feketeborsot, mustármagot, koriandert, sót és benzoesavas nátriumot tartalmaz. Úgy használjuk, hogy 4,5 l vizet felforralunk 4 dl 20%-os ecettel, ha gyengébb ecetet használunk, kevesebb vizet é...
2011-11-18 06:17:37
Édesköményes póréhagymaleves..
... leves)
1/2 csokor friss petrezselyemzöld apróra vágva
1 teáskanál szárított zsálya (vagy néhány friss levél apróra vágva)
frissen őrölt rózsabors -
ízlés szerint (feketebors is tökéletes)
kevés olívaolaj

Elkészítés:

Az édesköményről levágom a külső, kissé megbarnult részeket, alaposan megsikálom, előbb félbe, majd a feleket nagy...
2011-11-17 09:07:50
Hidegtálak
... vöröshagyma
1 nagy fej lilahagyma
2 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál kimagozott olajbogyó
1 evőkanál citromlé
1 csokor borsmenta összevágva
só, cukor, törött feketebors
1 evőkanál mustár
450 gramm tejföl
Paradicsom, saláta levél a díszítéshez.

Elkészítés:
Először megtisztítjuk a gombát, majd vastag szeletekre vágjuk. Ke...
2011-11-16 19:05:39
Frankfurter Gemüsesuppe...
... zöldjével
snidling
3 gerezd fokhagyma
1 db csípős hegyes zöldpaprika
1 db paradicsom
2 db chilipaprika
olaj
füstölt szalonna
1 db tyúkhúsleveskocka

őrölt feketebors
őrölt pirospaprika
köménymag
citrom
liszt
fehérbor (muskotály)
5 szál frankfurti virsli
tejföl

Elkészítés:

A...
2011-11-16 06:23:02
Mit - mibe tehetünk?
... mártások, saláták, öntetek, pácok

Borsfű (csombor)
mártások, saláták, pácok, sült húsok,
bablevesek és -főzelékek,
krumplis, gombás és káposztás ételek,
(feketebors pótlására is használjuk)

Borsmenta
gyümölcssaláták, húsok töltelékei

Cayenne bors
mártások, sült húsok, rizsek, halételek,
sajtos és tojásételek
...
2011-11-15 11:53:00
Libatöpörtyűs pogácsa...
... tejföl
10 dkg olvasztott vaj
2 tojás sárgája
1 evőkanál finomra vágott vöröshagyma kevés olajon dinsztelve
1 bő teáskanál só (ízlés szerint)
1 csapott teáskanál őrölt feketebors (ízlés szerint)
1 csapott mokkáskanál őrölt kömény (ízlés szerint)

Elkészítés:

A lisztet tálba szitáljuk és hozzáadjuk a tejben kevés cukorral felfuttato...
2011-11-11 07:56:46
EBÉD AJÁNLAT a MAI NAPRA:
... csirke

Hozzávalók:

* 40 dkg csirkecomb filézve
* 1 evőkanál ötfűszer (2 rész csillagánizs, 1 rész kassziakéreg/fahéj esetleg, 1 rész szegfűszeg, 1 rész feketebors, 2 rész édesköménymag - porrá őrölve, jól összekeverve)
* 2 evőkanál szójaszósz (sötét)
* 1 evőkanál chiliszósz
* 1 evőkanál rizsecet
* 3 cm gyömbér ...
2011-11-04 09:27:59
Orjaleves grízgaluskával...
... dkg vegyes zöldség (sárgarépa, fehérrépa, zeller és karalábé) darabolva
kis darab kelkáposzta
1 nagy fej vöröshagyma behasítva
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál egész feketebors
késhegynyi őrölt szerecsendió
1húsleves-kocka
1 paradicsom behasítva
1 zöldpaprika behasítva
csípős paprika ízlés szerint
zeller és petrezselyem zöldje csokor...
2011-10-30 06:35:18
Céklás csemegék.........
... heringsaláta

Hozzávalók: 20 dkg pácolt hering, 3 ek. majonéz, 2 ek. natúr joghurt, 1 tk. mustár, 1 főtt cékla, darált feketebors.

Elkészítése: A kis darabokra vágott pácolt heringet tegyük egy nagy tálba, adjuk hozzá a majonézt, a joghurtot, a mustárt...
2011-10-27 19:53:36
Velős csontleves...
... dkg fehérrépa
10 dkg karalábé
10 dkg zeller
10 dkg kelkáposzta
1 fej vöröshagyma
1 zöldpaprika
1 paradicsom
1 db krumpli
4 gerezd fokhagyma
feketebors

ételízesítő

Elkészítés:
Az előzetesen felaprított, leforrázott, majd leöblített csontokat tedd egy mély lábasba, adj hozzá sót, szemesborsot, a meghámozott ha...
2011-10-25 15:48:26
1 2 3 ........................78 79 80 .............119 120 .............158 159 160 
Címkék: Frankfurter Gemüsesuppe, EBÉD AJÁNLAT, vízben hagyjuk, édesköményről levágom, feleket nagy, lisztet tálba, tejben kevés, nagy tálba, előzetesen felaprított, mély lábasba, petrezselyemzöld, póréhagymaleves, gyümölcssaláták, grízgaluskával, édesköményről, megtisztítjuk, használhatjuk, libatöpörtyűs, édesköménymag, heringsaláta, savanyúságok, babérlevelet, feketeborsot, csillagánizs, pirospaprika, összekeverve, kassziakéreg, édesköményes, szerecsendió, petrezselyem, felforralunk, chilipaprika, szemesborsot, zöldpaprika, ételízesítő, díszítéshez, vöröshagyma, frankfurter, ceklahering, benzoesavas, gemüsesuppe, kelkáposzta, mokkáskanál, meghámozott, tojásételek, leforrázott, mustármagot, céklasaláta, felaprított, elkészítése, eltevéséhez, változatok, feketebors, összevágva, elkészítés, csontleves, lilahagyma, chiliszósz, szójaszósz, dinsztelve, szegfűszeg, hidegtálak, megsikálom, felfuttato, hozzáadjuk, kimagozott, hozzávalók, csirkecomb, paradicsom, olvasztott, koriandert,
© 2013 TVN.HU Kft.