|
|
|
... forrásától számított 8-10 percig gőzöljük. A vízben hagyjuk kihűlni. Savanyúságok eltevéséhez használhatjuk a "Kapros" néven kapható tartósító-ízesítő keveréket, amely kaprot, babérlevelet, feketeborsot, mustármagot, koriandert, sót és benzoesavas nátriumot tartalmaz. Úgy használjuk, hogy 4,5 l vizet felforralunk 4 dl 20%-os ecettel, ha gyengébb ecetet használunk, kevesebb vizet é... |
2011-11-18 06:17:37 |
|
|
|
|
|
|
... leves)
1/2 csokor friss petrezselyemzöld apróra vágva
1 teáskanál szárított zsálya (vagy néhány friss levél apróra vágva)
frissen őrölt rózsabors -
ízlés szerint (feketebors is tökéletes)
kevés olívaolaj
Elkészítés:
Az édesköményről levágom a külső, kissé megbarnult részeket, alaposan megsikálom, előbb félbe, majd a feleket nagy... |
|
2011-11-17 09:07:50 |
|
|
|
|
|
|
... vöröshagyma
1 nagy fej lilahagyma
2 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál kimagozott olajbogyó
1 evőkanál citromlé
1 csokor borsmenta összevágva
só, cukor, törött feketebors
1 evőkanál mustár
450 gramm tejföl
Paradicsom, saláta levél a díszítéshez.
Elkészítés:
Először megtisztítjuk a gombát, majd vastag szeletekre vágjuk. Ke... |
2011-11-16 19:05:39 |
|
|
|
|
|
|
... zöldjével
snidling
3 gerezd fokhagyma
1 db csípős hegyes zöldpaprika
1 db paradicsom
2 db chilipaprika
olaj
füstölt szalonna
1 db tyúkhúsleveskocka
só
őrölt feketebors
őrölt pirospaprika
köménymag
citrom
liszt
fehérbor (muskotály)
5 szál frankfurti virsli
tejföl
Elkészítés:
A... |
|
2011-11-16 06:23:02 |
|
|
|
|
|
|
... mártások, saláták, öntetek, pácok
Borsfű (csombor)
mártások, saláták, pácok, sült húsok,
bablevesek és -főzelékek,
krumplis, gombás és káposztás ételek,
(feketebors pótlására is használjuk)
Borsmenta
gyümölcssaláták, húsok töltelékei
Cayenne bors
mártások, sült húsok, rizsek, halételek,
sajtos és tojásételek
... |
|
2011-11-15 11:53:00 |
|
|
|
|
|
|
... tejföl
10 dkg olvasztott vaj
2 tojás sárgája
1 evőkanál finomra vágott vöröshagyma kevés olajon dinsztelve
1 bő teáskanál só (ízlés szerint)
1 csapott teáskanál őrölt feketebors (ízlés szerint)
1 csapott mokkáskanál őrölt kömény (ízlés szerint)
Elkészítés:
A lisztet tálba szitáljuk és hozzáadjuk a tejben kevés cukorral felfuttato... |
2011-11-11 07:56:46 |
|
|
|
|
|
|
... csirke
Hozzávalók:
* 40 dkg csirkecomb filézve
* 1 evőkanál ötfűszer (2 rész csillagánizs, 1 rész kassziakéreg/fahéj esetleg, 1 rész szegfűszeg, 1 rész feketebors, 2 rész édesköménymag - porrá őrölve, jól összekeverve)
* 2 evőkanál szójaszósz (sötét)
* 1 evőkanál chiliszósz
* 1 evőkanál rizsecet
* 3 cm gyömbér ... |
2011-11-04 09:27:59 |
|
|
|
|
|
|
... dkg vegyes zöldség (sárgarépa, fehérrépa, zeller és karalábé) darabolva
kis darab kelkáposzta
1 nagy fej vöröshagyma behasítva
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál egész feketebors
késhegynyi őrölt szerecsendió
1húsleves-kocka
1 paradicsom behasítva
1 zöldpaprika behasítva
csípős paprika ízlés szerint
zeller és petrezselyem zöldje csokor... |
2011-10-30 06:35:18 |
|
|
|
|
|
|
... heringsaláta
Hozzávalók: 20 dkg pácolt hering, 3 ek. majonéz, 2 ek. natúr joghurt, 1 tk. mustár, 1 főtt cékla, darált feketebors.
Elkészítése: A kis darabokra vágott pácolt heringet tegyük egy nagy tálba, adjuk hozzá a majonézt, a joghurtot, a mustárt... |
2011-10-27 19:53:36 |
|
|
|
|
|
|
... dkg fehérrépa
10 dkg karalábé
10 dkg zeller
10 dkg kelkáposzta
1 fej vöröshagyma
1 zöldpaprika
1 paradicsom
1 db krumpli
4 gerezd fokhagyma
feketebors
só
ételízesítő
Elkészítés:
Az előzetesen felaprított, leforrázott, majd leöblített csontokat tedd egy mély lábasba, adj hozzá sót, szemesborsot, a meghámozott ha... |
2011-10-25 15:48:26 |
|
|
|
|