|
|
|
... nyomókötésről beszélünk, hanem a fekete borsról. A Beth Israel Orvosi Center medikusa,
Dr Roberta Lee szerint ez a legjobb megoldás: hidegvízzel mosd ki a sebet, szórj egy kis feketeborsot
a sebbe és nyomd rá a kötést. És mielőtt aggódni kezdenél: a bors nem fog csípni!
Csökkentsd a koleszterined
... |
2011-08-27 22:56:59 |
|
|
|
|
|
|
... sertés, birka csont
2 evőkanál paradicsompüré
30 dkg sárgarépa, zeller, fehérrépa, póréhagyma vegyesen
2 fej vöröshagyma
1 liter száraz vörösbor
5 egész szem feketebors
3 db babérlevél
1 szál kakukkfű
2 dkg zsír
só
Elkészítés: A zöldséget felaprítjuk, a vöröshagymát negyedeljük. A feldarabolt csontokat erős tűzön, kevés zsira... |
|
2011-08-26 15:41:17 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók
Kb. 12-15 réteslap,
20 dkg túró,
30 dkg spenót,
2 nyers tojás,
2 keménytojás,
kb. 2 dl tejföl,
só,
őrölt feketebors,
kb. 2 ek olaj
Elkészítés
A spenótot 1 ek olajon megdinszteljük, majd 1 ek víz hozzáadásával néhány percen át pároljuk. Ha elfőtte a levét, összekeverjük a villával áttört túróval... |
2011-08-25 11:23:05 |
|
|
|
|
|
|
... 3-4 fej apróra vágott gomba
5 dkg vaj
2 ek liszt
2 dl tejszín
só
frissen őrölt feketebors
1 ek apróra vágott, friss petrezselyemzöld
fehér kenyér szeletek
reszelt sajt
A gombát megpároljuk a vajon, rászórjuk a lisztet, és folyamatos, gyors keverés mellett felöntjük a tejszínnel - azért kell sietni, hog... |
|
2011-08-23 10:48:34 |
|
|
|
|
|
|
... 1 kg pulykamáj
40 dkg vöröshagyma
2 dl olaj
2 dkg majoranna
frissen őrölt feketebors
só
Szálkásra vágom a hagymát: félbe, majd negyedbe, aztán szeletelés.
A pulykamájat pedig csíkokra.
Serpenyőbe öntöm az olajat, felforrósítom. Ezt az ételt végig teljes lángon készítem.
Az olajhoz először a hagymát... |
|
2011-08-22 14:05:03 |
|
|
|
|
|
|
... csirkemáj
* 5 dkg vaj
* 3 szikkadt zsemle
* 2 tojás
* 1 kiskanál paradicsompüré
* 1 kiskanál liszt
* majoránna
* őrölt feketebors
* só
* olaj
Elkészítés:
A dagadót a szokásos módon felszúrjuk, kívül-belül sóval, borssal bedörzsöljük, majd félretesszük. Borsónkat enyhén sós vízben... |
2011-08-21 10:48:36 |
|
|
|
|
|
|
... mindkét napon az étkezést követő 3 órában 30 percenként vért vett a résztvevőktől. A fűszerkeverék összeállításakor a kutatók rozmaringot, oregánót (szurokfüvet), fahéjat, kurkumát, feketeborsot, szegfűszeget, paprikát és fokhagymaport használtak, amelyek bizonyítottan kiváló antioxidáns hatással rendelkeznek.
Az eredmények azt mutatták, hogy a fűszeres ételek jelentőse... |
2011-08-21 10:04:23 |
|
|
|
|
|
|
... léhez:
2,5 l víz
2,5 dl 20%-os ecet
30 dkg cukor
1 csapott ek borkénpor
1 mk szódabikarbóna
5 dkg só
5 babérlevél
1 ek koriander mag
1 ek feketebors (egész)
1 ek mustármag
elkészítés
Előkészítünk 5 db 3 literes befőttesüveget.
A paprikát kimagozzuk, megtisztítjuk a csumától.
A káposztát vékony szeletekre v... |
2011-08-20 16:37:54 |
|
|
|
|
|
|
... léhez:
2,5 l víz
2,5 dl 20%-os ecet
30 dkg cukor
1 csapott ek borkénpor
1 mk szódabikarbóna
5 dkg só
5 babérlevél
1 ek koriander mag
1 ek feketebors (egész)
1 ek mustármag
elkészítés
Előkészítünk 5 db 3 literes befőttesüveget.
A paprikát kimagozzuk, megtisztítjuk a csumától.
A káposztát vékony szeletekre... |
2011-08-20 10:05:26 |
|
|
|
|
|
|
... meg, kockázd fel, kicsit sózd be, és 30 percig hagyd állni. Utána öblítsd le, konyhai törlővel itasd le róla a vizet. Olívaolajon ízlés szerinti fűszerekkel - de elég az egysze... |
2011-08-19 19:50:09 |
|
|
|
|