Belépés
Krónika 7. rész (határozathozatalok)
... koordinációjáért felelős miniszter és a pénzügyminiszter véleményét.
Eddig az egyházak által átvett szociális intézmények esetében ingyenes használati megállapodással adták át a feladatellátást szolgáló vagyont. Ez a jövőben úgy változik meg, hogy a vagyonelemek ingyenesen az egyházi fenntartó tulajdonába adhatók kormányhatározattal.
Az állami fenntartásból egyházi fennt...
2020-05-19 15:02:38
BM: 266 település fejleszthet összesen ötmilliárd forintból
... önkormányzat nyert: 153 településen valósul meg út-, járda vagy hídfelújítás, 28 helyen óvodai, iskolai vagy utánpótlás sportinfrastruktúra-fejlesztés, 85 településen pedig a kötelező feladatellátást szolgáló intézmények, óvodák, bölcsődék, egészségügyi intézmények újulhatnak meg.
Pogácsás Tibor hozzátette: 23 közös önkormányzati hivatal épületének felújítása is megvalósulhat...
2019-09-03 12:41:53
Modern rabszolgaság: a fideszes uram-bátyám világ egy áldoza
... Nyírbogát megyei viszonylatban a legtöbbet, országos szinten pedig a hatodik legtöbbet kapta, összesen 31 milliót. Nem ez volt az egyetlen támogatás a kormánytól, önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatása címen a tavalyi esztendőben 15 millió forintot kaptak. Az idei év elején lehetett olvasni, hogy pályázati pénzből a védőnői szolgálat épülete is megújul Nyír...
2018-01-17 10:07:16
A vadászkamara veszi át a hatvani vadászati múzeum működtetését
... vadászhagyományok ápolásában, a XXI. századi fenntartható vadászathoz kapcsolódó etikus vadászati elvek, modern, környezettudatos ismeretek terjesztésében.
A határozat értelmében a feladatellátást szolgáló ingatlant - a rendelkezésre álló személyi, tárgyi, vagyoni és pénzügyi feltételekkel együtt - teljes körűen átadják az Országos Magyar Vadászkamarának.
A határozat fel...
2017-08-29 20:13:42
Pogácsás: több mint ötmilliárd forint jut önkormányzati fejlesztésekre
...
Pogácsás Tibor elmondta: önkormányzati feladatellátást támogató intézményfejlesztésre, karbantartásra, továbbá sportlétesítmények felújítására, fejlesztésére és önkormányzati utak, hidak, járdák felújítására pályázhattak a helyhatóságok.
Az MTI kérdésére az államtitkár elmondta: mintegy kétmilliárd forintnyi támogatást terveznek még az év folyamán elosztani az önkormányz...
2017-07-21 11:31:44
Varga Mihály: 3,5 milliárd forint jut óvoda- és óvodai konyhafejlesztésre
... beruházások támogatása" keretében új önkormányzati óvodák létrehozására, az önkormányzati tulajdonban lévő, a települési önkormányzat, továbbá társulás által fenntartott, óvodai feladatellátást szolgáló intézmények férőhelyeinek növelésére és kapcsolódó fejlesztések megvalósítására.
Ezen kívül az önkormányzati étkeztetési fejlesztések támogatására egymilliárd forintot különí...
2017-04-05 11:02:24
Megnyíltak az önkormányzatok idei fejlesztési és rendkívüli támogatási pályázatai
... Tibor, a tárca önkormányzati államtitkára szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: a BM által kezelt költségvetési fejezetből a többi között megnyitották az önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatásához szükséges forrásokat. Épületek, létesítmények felújítására, karbantartására lehet pályázni, három területen: az első az önkormányzati intézményekre - bö...
2017-03-08 12:11:44
Idén is 12,5 milliárd jut az adósságkonszolidációból kimaradt önkormányzatoknak
... a tárca és csak így tudják felhasználni a forrásokat.
Az államtitkár egy másik pályázati forrásról is beszélt: idén 5,5 milliárd forintos keretet szánnak az önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatására. Ez a pályázat három részből áll, és új elem, hogy az önkormányzatok valamennyire nem pályázhatnak, csak egy-egy fejlesztésre.
A kötelező önkormányza...
2016-05-03 15:52:20
Új források nyílnak az önkormányzatok számára
...
Pogácsás Tibor ismertette: 2 milliárd forint áll rendelkezésre a kötelező önkormányzati feladatellátást szolgáló létesítmények felújítására, karbantartására. Ilyenek például a bölcsődék, az egészségügyi intézmények. Példaként említette, hogy az óvodák esetében kritérium az, hogy legalább 70 százalékos legyen a kihasználtságuk.
Egymilliárd forintot szán a Belügyminisztér...
2015-05-13 11:31:31
Önkormányzati tulajdonba kerülhetnek a megyei könyvtárak és múzeumok épületei
... települési önkormányzati fenntartásba kerültek. A megyei könyvtárak feladatellátásához szükséges ingó vagyontárgyak térítésmentesen a fenntartó önkormányzat tulajdonába kerültek, a feladatellátást szolgáló ingatlanok, illetve a megyei múzeumok feladatellátását szolgáló ingó vagyon azonban az állam tulajdonában maradt, amelynek vagyonkezelői teendőit az intézmények látják el.
...
2015-02-17 12:11:34
1 2 
Címkék: Varga Mihály, Pogácsás Tibor, Országos Magyar Vadászkamarának, fideszes uram-bátyám, vadászkamara veszi, hatvani vadászati, önkormányzatok idei, önkormányzatok számára, megyei könyvtárak, pénzügyminiszter véleményét, egyházak által, feladatellátást szolgáló, vagyonelemek ingyenesen, egyházi fenntartó, állami fenntartásból, kötelező feladatellátást, hatodik legtöbbet, egyetlen támogatás, tavalyi esztendőben, védőnői szolgálat, határozat értelmében, rendelkezésre álló, államtitkár elmondta, önkormányzati tulajdonban, települési önkormányzat, önkormányzati étkeztetési, tárca önkormányzati, többi között, önkormányzati feladatellátást, önkormányzati intézményekre, másik pályázati, pályázat három, önkormányzatok valamennyire, kötelező önkormányza, kötelező önkormányzati, egészségügyi intézmények, óvodák esetében, fenntartó önkormányzat, megyei múzeumok, állam tulajdonában, intézmények látják, koordinációjáért, feladatellátását, pénzügyminiszter, környezettudatos, kihasználtságuk,
© 2013 TVN.HU Kft.