Belépés
Baconös-sajtos csirkemell őzgerincben
... enyhén sózzuk, borsozzuk, majd állni hagyjuk.
A lisztet, a tojást, a tejfölt, az apróra vágott hagymát, a reszelő nagy lyukán lereszelt sajtot, a felkockázott szalámit és a felaprózott paprikákat, alaposan összekeverjük majd a húst is hozzákeverjük. Ha szükséges sózzuk, borsozzuk még. Beleöntjük a formába, kicsit elsimítjuk, majd a bacont visszahajtogatjuk. Alufóliáva...
2018-10-04 12:21:58
Paprikás-tejszínes csirkemell és gomba
... gomba





Fél kiló csirkemell filéből és majdnem ugyanannyi gombából hasonló módon készítettem ma ebédet.
A paprikás-tejszínes csirkemell hozzávalói: kevés olaj, 1 fej felaprózott hagyma, 50 dkg csirkemellfilé...
2018-07-12 13:22:57
Peperonata (olasz szegény lecsó)
... petrezselyemleveleket leöblítjük, felaprózzuk.
A vaj és az olaj keverékében üvegesre pároljuk a hagymát, rádobjuk a paprikát, lefedjük, és mérsékelt tűzön 10 percig pároljuk. Hozzáadjuk a felaprózott paradicsomot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk a fehérborral, majd fedő alatt, lassú tűzön 15 percig főzzük. Megszórjuk a bazsalikommal, és fedő nélkül rövid...
2018-07-10 23:58:12
Medvehagymás rakott penne
... és leszűrjük.
A csirkemellet megmossuk és ujjnyi szeletekre vágjuk. Az olajon és vajon megpirítjuk a csirkemellet, sózzuk, borsozzuk, rátesszük a paprikakarikákat, és a felaprózott medvehagymát, majd rászórunk egy teáskanál lisztet, ráöntünk 2 dl paradicsomszószt, jól összekeverjük, hígítjuk a tészta főzővizével, (kb egy dl-t öntöttem hozzá), ha felforrt lezárjuk a l...
2018-04-04 23:30:03
Propolisz felhasználása
... tinktúra:

Általában a propoliszból oldatot készítenek. Ebből készíthetjük el a többi propolisz készítményt is. Először egy üvegben annyi "tiszta" patikai (70%<) alkoholt öntünk a felaprózott propoliszra, hogy azt ellepje, majd lezárjuk az üveget. Ezután naponta felrázva, hagyjuk oldódni kb. egy hétig. Ha a propolisz elsötétítette az alkohol színét sötét barnásra, akkor ...
2018-01-09 23:08:55
Bárányhús, bégetően fantasztikus
... a hagymát felkarikázzuk.

Felforrósítunk 1 evőkanál olajat, megfonnyasztjuk benne a hagymát, rádobjuk a darált húst, 5 percig pirítjuk. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a felaprózott paradicsomot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és erős tűzön, 10 percig fedő nélkül főzzük. A padlizsánszeleteket leöblítjük, lecsepegtetjük, papírkendővel szárazra törölgetjük. Forró olajba...
2017-04-15 23:03:25
Gyors és egyszerű . . .
... túl sok zsírt engedett, kicsit kiveszünk belőle.
1 kiskanálnyi szalonnazsírt egy serpenyőbe teszünk át, ebben megpirítjuk a tarhonyát.
Közben a szalonnához adjuk a felaprózott hagymát, és megdinszteljük. Megszórjuk pirospaprikával. Hozzáadjuk a pirított tarhonyát, és felengedjük legalább 1 l vízzel. Sózzuk. Lefedjük.
Ha felforrt, belekeverjük a kockákra ...
2017-03-29 07:27:03
Nézz a szemembe!
Nézz a szemembe!
Látod mennyi érzés csillog benne?
Az Idő összetört, megtépázott, felfalt és
felaprózott, de még élek és érzek!
És van szívem!
Látod?
Van amit nem vett el tőlem a Sors!
Halálra készülök, ahogy majd Te is...
De addig még élsz, ne feledd!
Élj jól amíg teheted...
Ragadd meg a napot és szeress...
Tedd boldoggá akit ...
2017-03-05 07:06:39
Padlizsános zakuszka
... paradicsompaprikát és a kápiát
megpucoljuk lehúzzuk a héjukat és a parikák csumáját eltávolítjuk
fél liter olajban üvegesre párolunk fél kiló apróra vagy ledarált hagymát, beletesszük a felaprózott padlizsánt és paprikákat (össze is lehet turmixolni, pasztásabb lesz)
feltöltjük a paradicsomlével, ha túl sűrűnek tűnik, adjunk hozzá még paradicsomlevet
sót, szeme...
2016-10-20 11:22:05
Európában védik a fecskét, Afrikában megeszik
Nemrég a második mű fecskefészket helyeztük ki az eresz alá.
Így próbáljuk segíteni őket a fészkelés idején.
Rohamosan csökken a fecskék száma Magyarországon.
Segíteni kell rajtuk!
Ma ez a régebbi cikk jutott eszembe. Megosztom Látogatóimmal:

Európában védik a fecskét, Afrikában megeszik

A fecskék sorsát nemcsak az élőhelyeik átal...
2016-05-24 19:26:59
1 2 3 .....17 18 ...26 27 ..33 34 35 
Címkék: Megosztom Látogatóimmal, apróra vágott, reszelő nagy, felkockázott szalámit, felaprózott paprikákat, bacont visszahajtogatjuk, olaj keverékében, felaprózott paradicsomot, csirkemellet megmossuk, felaprózott medvehagymát, teáskanál lisztet, tészta főzővizével, dl-t öntöttem, propoliszból oldatot, többi propolisz, üvegben annyi, felaprózott propoliszra, propolisz elsötétítette, alkohol színét, hagymát felkarikázzuk, darált húst, áttört fokhagymát, serpenyőbe teszünk, szalonnához adjuk, felaprózott hagymát, pirított tarhonyát, parikák csumáját, felaprózott padlizsánt, fészkelés idején, fecskék száma, régebbi cikk, fecskék sorsát, élőhelyeik átal, paprikakarikákat, paradicsomszószt, paradicsomlevet, pirospaprikával, megfonnyasztjuk, paradicsomlével, lecsepegtetjük, felforrósítunk, magyarországon, megdinszteljük, csirkemellfilé, összekeverjük, szalonnazsírt, felhasználása, fecskefészket, papírkendővel, bazsalikommal, felkarikázzuk, látogatóimmal, hozzákeverjük, elsötétítette, csirkemellet, medvehagymás,
© 2013 TVN.HU Kft.