|
|
|
... Összegyúrjuk 25 dkg liszttel, a tejben áztatott élesztővel, 2 tojással és annyi langyos tejjel, hogy közepes keménységű tésztát nyerjünk. Beledagasztjuk az olajat, és jó vékonyra kinyújtjuk. Feldaraboljuk téglalap alakú darabokra, mindegyikre egy darab lángolt kolbászt helyezünk, és becsomagoljuk. Langyos helyen pihentetjük, letakarva mindaddig, amíg sütni kezdjük. Bőséges, forró ... |
2011-01-13 13:30:59 |
|
|
|
|
|
|
... sózzuk, borsozzuk, megkenjük a mustárral, az olajjal. Hűtőben 2-3 órát pácoljuk, de egész éjszakára is hűtőbe tehetjük. A körtét megtisztítjuk, majd a héjas almával együtt megmossuk, feldaraboljuk, és eltávolítjuk a magjaikat. A fokhagymát meghámozzuk, összetörjük. A mézet óvatosan karamellizáljuk, rátesszük a fokhagymát, majd az almákat, a körtét és az aszalt gyümölcsöket. Összef... |
|
2011-01-12 16:25:44 |
|
|
|
|
|
|
... van bízva.
A tetejére csokimáz kerül... |
2011-01-12 15:06:36 |
|
|
|
|
|
|
... vaj , 3 dkg liszt , 1 főtt tojás , 2 tojás sárgája
Elkészítése
A karajszeleteket jól kiverjük, megsózzuk, forró olajban hirtelen mindkét oldalukon kisütjük. A májat feldaraboljuk, és a kevés olajban megpirított vöröshagymakrémmel átsütjük. A zsemléket a tejben megáztatjuk, kinyomjuk, és májjal elkeverve, sóval, egy főtt tojással ledaráljuk. Ízlés szerint borsozzuk.... |
|
2011-01-11 19:54:21 |
|
|
|
|
|
|
... vízbe áztatjuk. Másnap a csülköt kuktába tesszük, felöntjük vízzel, és . 1,4 óra alatt puhára főzzük. (A levét megtartjuk, ebből főzzük majd a levest.)
A zöldségeket megmossuk, feldaraboljuk, hozzáadjuk a darabokra vágott csülköt, és a csülök levével felöntjük, és megfűszerezzük. Addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak. Barna rántást készítünk: amikor a liszt felhabosodott... |
|
2011-01-11 15:36:09 |
|
|
|
|
|
|
... beletesszük a fehér cérnával összekötözött zeller- és petrezselyemcsokrot, adunk hozzá borsot, pici őrölt köményt. Lefedve felforraljuk. Míg felforr, a kuktából kivesszük a csülköt, feldaraboljuk, a lecsókolbászt karikára vágjuk, majd a babbal és a levével együtt az egészet a leveshez adjuk. Ha még kell víz, most pótolhatjuk.
Egy tojásból, liszt és só hozzáadásával csipetkét ... |
2011-01-11 15:21:55 |
|
|
|
|
|
|
... zöldpaprika és paradicsom
1 csokor petrezselyem
50 dkg liszt
2 tojás
Elkészítés:
Az apróra vágott szalonnát kiolvasztjuk, a vöröshagymát feldaraboljuk és a szalonnazsíron üvegesre pirítjuk. A tűzről levéve elkeverjük benne a pirospaprikát, beletesszük a kockára vágott krumplit. Majd felöntjük 2 liter vízzel és belerakjuk a felvágott... |
2011-01-11 14:55:03 |
|
|
|
|
|
|
...
Kecskeméti csirke
Hozzávalók:
1 csirke
só
3 dl tejföl
ételízesítő
4-5 gerezd fokhagyma
paprikás liszt
Elkészítés: A csirkét feldaraboljuk, megsózzuk, 1 órát állni hagyjuk, utána paprikás lisztbe forgatjuk. Teflon tepsibe szorosan egymás mellé rakjuk a csirkedarabokat. A tejfölt ízlés szerint ízesítünk ételízesítővel,... |
2011-01-11 13:39:49 |
|
|
|
|
|
|
... vadszárnyasokból is készíthetjük, sőt nagyvadakból is finom, csak azok húsát néhány napig páclében kell érlelni!
Bakonyi fogas
1 kg fogast megtisztítjuk, kibelezzük, feldaraboljuk és besózzuk. A fejét és a farkát. 5 dl vízben megfőzzük. Egy lapos edényt kivajazunk, belehelyezzük a halszeleteket, ráöntjük a hallét, és sütőben lassan pároljuk. Közben apróra vág... |
2011-01-10 13:15:52 |
|
|
|
|
|
|
... négyzet alakú háztartási keksz,
1/2 margarin,
20 dkg étcsokoládé,
3 dl hideg víz.
Elkészítés:
A meghámozott és magházától megtisztított almát feldaraboljuk, majd a cukorral sűrűre főzzük. A vaníliás pudingporokat elkeverjük a 3 dl hideg vízzel, hozzáadjuk az almához, és jó sűrűre összefőzzük.
Az egyik csomag kekszet tepsibe lerakjuk, ráönt... |
2011-01-10 12:53:38 |
|
|
|
|